İYİ’lerin Silivri’deki evini Akşener açtı

İYİ’lerin Silivri’deki evini Akşener açtı

18.04.2018 09:14:44

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışı için geldiği Silivri'de iktidarı hedef alan açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı'nın açılış töreni, partinin lideri Meral Akşener tarafından 16 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirildi. İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz ve Gençlik Kolları Başkanı Osman Ertürk Özel'le birlikte Silivri'ye iştirak eden Akşener, burada bir mini miting yaparak toplanan kalabalığa seslendi.
İktidarın iç ve dış politikada hayata geçirdiği ve milyonlarca insanı etkileyen kararlarını eleştiren Akşener, önümüzdeki günler için polemik yaratacak sözlere imza attı.

AKŞENER'İ KARŞILAMAYA GELENLER ARASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER VARDI
Karşılama töreninde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Doruk Bulut, Hakan Sefa ve Melih Yıldız, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve Silivrili bazı muhtarlar, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Arif Kanık, geçmiş dönem Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlarından Ali Tabakoğlu'nun da hazır bulunması dikkat çekti.

AKŞENER: SİLİVRİ'Yİ KENDİMİN, KENDİMİ DE SİLİVRİLİ GÖRÜRÜM
Otobüsün üzerinden halkı selamlayarak konuşma yapan Meral Akşener'in konuşmasından bazı satırbaşları şöyle: “Hayatımda ilk siyasi konuşmamı Silivri'de bir kamyonetin arkasında yapmıştım. O zaman ayıp olmasın diye her cümlem alkışlanmıştı. O gün bugündür Silivri'yi kendimin, kendimi de Silivrili görürüm.

“VATANDAŞIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN GÖZETİLDİĞİ, ONA GÜVEN VEREN BİR ADALETSİSTEMİNİ TESİS EDECEĞİZ”
İlçe binamızın açılışı için geldik, böyle insanlarımızı miting havasında görünce birkaç kelam etmek gerekiyor. Biraz önce İstanbul'un yerel basınıyla bir araya geldik. Ülkenin ekonomik durumuna ilişkin sorular sordular. ‘Nasıl düzeltmeyi düşünüyorsunuz?' diye çokça soru yöneltildi. Çok kolay dedim. İnsanlara güven vereceğiz. Ekonominin patronu güvendir. Birilerinin adıyla iş yürümeyecek. Yandaş üretmeyeceğiz. Hukukun üstünlüğünü tesis edeceğiz. Adalet saraylarının içinde ölen adaleti yeniden dirilteceğiz. Adalet ve hukuk olmazsa yatırım olmaz. Eğer hırsızlık yapar, yandaşlarınızı kayırırsanız orada güvensizlik olur ve yatırım gelmez. 

“ÇİFTÇİYİ, ÜRETİMİ, EĞİTİMİ BİTİRDİLER”
70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 430 milyar dolarlık borç alındı. Toplamda 500 milyar dolar. Peki, Silivri'de yaşayanların cebine 1 TL girdi mi? Ama yandaşın cebine girdi. 7 Haziran seçimleri için köyleri gezdiğimizde bir çiftçi bana ‘Meral Hanım biz zamanında tarlada bitenle çocuk evlendirirdik. Şimdi tarla satmak zorunda kalıyoruz.' demişti. Şimdi üzerine verimli arazileriniz ellerinizden alınıyor, TOKİ üzerine ev dikecekmiş!
Köy yerinde büyük şehir parasına su kullanıyorsunuz. Ne ürün yetiştirebilirsiniz, ne hayvancılık yapabilirsiniz.
ABD'den ithalat yapıyorsun. Amerikan çiftçisi mazotu 1,5 TL'den kullanıyor. 5.5 TL'ye mazot kullanan çiftçi ürününü ucuza mal edebilir mi?
Söylemeye çalıştığım şey şu; çiftçiyi, üretimi, eğitimi bitirdiler.

“FETÖ'NÜN İPİNE YENİDEN SARILACAKLAR”
Bıktırdınız bizi. İçimiz dışımız bıkkınlık oldu. Azıcık sus. Şu çeneni azıcık kapat. Her konuda bilgi sahibisin. Yapmadığın bir spora karışmak vardı ona da karıştın. Bırak gençler hangi partiyi tutmak istiyorsa onu tutsun. Her şeyin en iyisini sen biliyorsun. Buradan not ediyorum; bunlar seçime giderken korku dağları bürüdüğü için FETÖ'nün eline yeniden sarılacak. Nasıl zamanında APO'yla gizliden gizliye görüştüler. Yine aynısı olacak.
OHAL hala devam ediyor. FETÖ sulandırıldı, ‘OHAL tazminatları var' dediler verilmedi. Neden askerin, polisin parasını ödemiyorsunuz? Yandaşlara para bulabiliyorsunuz da buna mı bulamıyorsunuz?
Size buradan bir haberim var. Hani ABD'nin talimatıyla şeker fabrikaları satıldı ya, bilin bakalım kime satılmış. Hani şu millete söven müteahhit var ya işte ona.
Sizin talebinizdir, hırsızlıkların hesabını sormak da bizim boynumuzun borcudur.”

BASININ SORULARINI YANITSIZ BIRAKMADI
Konuşmasının ardından İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı'nın açılış merasimini gerçekleştiren Meral Akşener, sembolik olarak kurdele kesti. Kurmaylarıyla birlikte objektif karşısına geçen Akşener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP