zzzzzz

İYİ izlenim...

Kimilerine göre milletimizi rahatlatacak ve nefes aldıracak parti İYİ. Belli bir kesim kaliteli muhalefet ihtiyacını giderebileceğini düşünüyor. Hiçbir zaman iktidar olamayacağını savunanlarsa azımsanmayacak kadar fazla… Bazıları bir hayal kırıklığı olarak kalacağı düşüncesinde… İktidar stepnesi olmasından iyidir diye düşünüp İYİ Parti'yi sistemin çarkına çomak sokacak bir gelişme olarak gören kitle içinse siyasete yeni bir soluk… İktidar bloğunda kopmalara sebep olmayacağı ancak muhalefetin oylarını böleceği tehlikesi nedeniyle ciddi tepkili bakanlar da yok değil.
Tüm bu değerlendirmeler Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti'nin şimdiden Türk siyasetinde önemli bir yer tuttuğunu ve tutacağını göstermekte…
Silivri basınının ve siyaset kulislerinin de başlıca tartışma konusu “İYİ Parti seçimde dengeleri değiştirir mi?” üzerine kurulu.
İYİ Parti ilçemizde sancılı bir başlangıç yaptı.
7 Kasım 2017 tarihinde İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz tarafından Silivri İlçe Başkanlığı görevine atanan Mustafa Altınkök, 12 Kasım 2017'de Genel Merkez'in isteği üzerine görevden alındı. Yeni parti hakkında sokağın kafası zaten fazlasıyla karışıkken, bu gelişme de tuzu biberi oldu, ilçe gündeminde şok etkisi yarattı o günlerde…
Neyse ki teşkilatlanma hedefi doğrultusunda kısa sürede normalleşme sürecine girildi ve Altınkök'ün yerine Avukat Ozan Ersaraç görevlendirildi.
Silivri Kurucu İlçe Başkanlığı görevine atanan Ozan Ersaraç, siyasi kulislerde AK Parti hükümetinin 15 Temmuz 2018'de erken seçim kararı alabileceğine yönelik iddiaların yankılanması üzerine İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in yarış dışı kalmamak için Siyasi Partiler Yasası'ndaki zorunluluğu geç olmadan yerine getirmek amacıyla kongre hamlesinde bulunmasıyla deyim yerindeyse koltuğa oturamadan kendisini bir imtihan sürecinin içinde buldu.
Tek aday olsa da İlçe Teşkilat binası faaliyet göstereli henüz 15 gün (!) bile olmamışken sıkışık bir takvim içerisinde kongre hazırlığı yapmak zorunda kalmak, nereden bakarsanız bakın ağır bir sorumluluk.
Genç politikacı, İYİ bir planlama ve düzenli çalışma ile baskın seçim tedbiri olarak yapılan kongreyi sorunsuz şekilde geçirdi.
Tek aday olarak girdiği 1. Olağan Kongre'de delegelerin tamamının oyunu alarak atanmışlıktan seçilmişliğe de terfi etmiş oldu.

***
İL DELEGASYONUNDA KADIN DEVRİMİ
Bir başka önemli nokta ise şu; cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için Kadın Kolları kurmayacak olan partinin bütün karar alma organlarında yüzde 25 oranında kadın temsiliyeti zorunlu.
Kadınları hem partinin hem de politikanın öznesi haline getirmek isteyen Ersaraç, Akşener'i bile şaşırtan sürpriz bir çıkışla, bir kadın hareketi olan İYİ Parti'nin misyonuna yakışır bir karara imza atarak İl Delegesi Asil Üyelerinin 7'sini de kadınlardan oluşturdu.
Buse Ersaraç, Çiçek Vişne, Elif Memiş, Nazan İbo, Nihal Meriç, Oylum Bedir ve Yeşim Selimoğlu yüksek siyasal temsil hakkı tanınan İYİ'li kadınlarımız… Eril iktidara dayalı bir toplumsal yapılanma içinde kadınları siyasal karar alma sürecine yüzde 100 taşıyan Ersaraç'ı cesur kararından dolayı tebrik ederim.

***
SAHAYA İNİYORLAR
Ersaraç ve yönetimini, bundan sonra siyaset sahnesinde daha sık göreceğiz. Tanışmak, kaynaşmak, görüş alışverişinde bulunmak, sorunları dinlemek, birlikte çözüm aramak, istişarede bulunmak için sahaya inmeye hazırlanan İYİ'liler; köy ve mahalleleri dolaşarak partinin doğuşu, ilkeleri, misyonu ve temel hedeflerini vatandaşlara bir bir anlatacak. Etki alanını genişletme çalışmalarını çarşıda, pazarda, meydanlarda stantlar kurarak İYİ Parti'nin ülkemize İYİ geleceğini düşünenlerin üyelik işlemlerini yaparak destekleyecekler.
Ersaraç, birleştirici söylemleri ve farkındalık artıran etkinlikleriyle şimdiden alaturka siyaset düzenine önemli bir hareket getirdi bile.
Elindeki kâğıdı okuyamayan, lambur lumbur konuşan, ne dediği anlaşılmayan, başı sonu belli olmayan cümleler kurup da sinirlerimi zıplatan güzide siyasetçilerimizi düşününce Ersaraç'ın belagati de kıyaslanamayacak kadar İYİ.
Geniş kitlelerin bildiği bir isim değil belki ama eskimiş siyasi yüzlerin arasında siyasetin kısır döngüsünü kırmak isteyen kapsayıcı ve çağdaş yönetim anlayışına sahip yeni bir ufuk…
Sıcak siyasetin içinde mümkün olduğunca yer almamış ve siyaseten yıpranmamış oluşu da ortak İYİ'lik için belirlenen hedeflere yönelik şevkle hizmet etme azmini perçinliyor görüyoruz ki…
***
KAFALARDAKİ BÜYÜYEN SORU İŞARETLERİ
Peki;
• İYİ Parti ülkülerini kime/ne kadar duyurabilecek?
• Nasıl bir siyasi program ve yol haritası izlenecek?
• Ersaraç, Silivri'de taşları yerinden oynatabilecek mi?
• İYİ Parti Silivri İlçe Başkanlığı zamanla bir tabela partisi haline mi dönüşecek yoksa somut hedeflere koşan ve politika üreten, üretilen politikayı yürüten bir siyasal hareket mi olacak?
• Silivri İYİ olacak mı?

Önümüzdeki günlerde bu soruların cevaplarını öğreneceğiz… Şimdilik izlemede kalmak en İYİ'si diyorum…

YORUM YAP