XXXXX

İyi Bayramlar!

Bayram arifesinde, Kadir Gecesi’nde benim yazdıklarımdan çok kafanızın içindekilerle, gönlünüzden geçenlerle ilgilendiğinizi tahmin etmek zor değil.

Yine de bugüne dair söyleneceklere değinmek gerekiyor, bunu bekliyorsunuz biliyorum.

CHP’de İl Başkanlığı’ndaki değişimin ardından, ilçedeki gelişmeler farklı bir pencereden izlenmeye başlandı. Kongreye partiyi taşıyacak ve kongrede delegelerin seçimi kimden yana olacak?!
Selami Değirmenci, Şerif Sezen, İhsan Yıldız, Erdoğan Ataç derken, Doğan Uluşahin’in ismini adaylık konusunda önerenler de var.
Partiyi kongreye taşıyacak yönetimden ziyade, seçilecek olan merak konusu. Ama şu da yadsınamaz bir gerçek ki, İl Başkanlığı rayına oturmadan ilçelerin akıbeti belirsizlik kaygısından kurtulamaz.

AK Parti nispeten daha rahat, gidiyor ilçe kongresine… Karakaş, sonuçtan ziyade ‘nasıl’ ölçüsüyle meşgul olmalı. Kongreden güçlü bir ilçe başkanı görüntüsünden çıkmak istiyor. Hem meclis grubu hem de yönetimde birlik ve bütünlük görüntüsünü koruma mecburiyeti var. Rakiplerinin sessizliği, avantaj kadar dezavantaj da oluşturmakta. Parti içinde çirkin muhalefet tehlikesi yok AK Parti’de. Kendinden olan ile rekabette hakareti geçin, eleştirinin sınırları bile gayet mütevazi.
Dolayısıyla parti içinde Karakaş’ın karşısına çıkacak rakiplerinin onu rencide edemeyeceğinden emin. Buna parti kültürü müsaade etmez.

Haberin devamı 26.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP