İYGAD dernek merkezi ve konferans salonu açıldı

İYGAD dernek merkezi ve konferans salonu açıldı

8.09.2016 13:14:20

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin Kaya Millenium AVM'deki dernek merkezi ve konfe-rans salonu, çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle açıldı. Ev sahibi İYGAD Başkanı Mehmet Mert, “Umarım bu mekan uzun yıllar gazeteciliğe ve ülkemize hizmet eder” dedi.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin (İYGAD) yeni merkez ofisi ve konferans salonu hizmete açıldı. Kaya Millenium AVM'deki yeni yerin açılışına basın, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Açılışa Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Opr. Dr. Ali Şeker, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul eski milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Milliyetçi Hareket Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, Moda ve Hazır Giyim Federasyon Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekler federasyon Genel Başkanı Muammer Ömeroğlu, Silivri Belediyesi eski Başkanı Selami Değirmenci, İstanbul Muhtarlar Dernekleri Başkanı Selami Aykut ve Yardımcısı Önder Ay, İstanbul Dernekler Federasyonu Başkanı Velişan Yerli, Beylikdüzü Belediyesi eski Başkanı Vehbi Orakçı, Eski Gürpınar Belediye Belediye Başkanı Velittin Küçük, KAI İl Dernekler Başkanı Gürsel İlgüz, Büyükçekmece eski kaymakamı Hayrettin Altunok, CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Coşkun Tanış, İşadamı Ali Fatinoğlu, AK Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol ve Tamer Cambaz, İYGAD eski başkanları Muhlis Polat, Ali Tarakcı ve çok sayıda davetli katıldı.

MERT:KURUMSALLAŞMA ADINA ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
Açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mehmet Mert, derneğin 14 yıldır faaliyette olduğunu belirterek, daha özgür bir basın adına tarafsızlık ilkesini koruyup, bilimden asla sapmadan medyaya hizmet edeceklerini vurguladı. Mert, “Umarım bu mekan uzun yıllar gazeteciliğe ve ülkemize hizmet eder. Dernekçilik zor iş yapanlar bilir. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin temelini bizler 90'lı yılların başında attık. Dernek her ne kadar kuruluş amacından zaman zaman uzaklaşsa da aslında ayakta durduğu, bugünlere geldiği ve çok özel dostlara hitap etmemizi sağladığı için önemli bir görevi başardığını söyleyebiliriz. İYGAD vizyonuna ve misyonuna uygun olarak hizmet etmeyi sürdürecektir” dedi.
Mert, “İYGAD; daha önce emeği geçen dernek başkanları, yöneticileri ve basın dostları sayesinde bu günlere geldi. Biz yönetim olarak göreve geldiğimizde kurumsallaşma, eğitim faaliyetleri ve yayın organlarının daha sağlıklı bir ortamda yayınlanmasını sağlayıcı hizmetler yapmak istedik. Görevde kaldığımız sürede bu mekân ve donanımları sayesinde kurumsallaşma adına ne gerekiyorsa yaptığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

“YAŞASIN ÖZGÜR BASIN, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ”
Mert sözlerini şöyle bitirdi: “Biz gazeteciler daima hakikatin peşinden giderek daha özgür ve daha güçlü Türkiye hedefiyle araştırarak, olaylara çok yönlü bakarak mesleğin gereksinimlerini yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. 'Sözlerim ileriki zamanlarda bilimle ters düşerse bilimi seçin' diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bilimden asla vazgeçmeden teknolojik gelişmeleri takip ederek medya mensupları olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Yaşasın özgür basın ve dostları, yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.”

OLCAYTO: GAZETECİLİK DAHA DA ZORLAŞTI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise TGC şu anda en yaygın gazetecilik kuruluşu olduğunu belirterek, “Kuruluşundan bu yana aynı çizgisinde devam eden bir topluluğuz. Elimizden geldiğince Türkiye'de demokrasinin yeşermesi için çalışıyoruz. 1946'da başlayan adımlar demokrasi oyunundan öteye gitmedi. Asıl çabalarımız gazetecilik ve meslek ilkeleri konusunda. Bugün pek çok basın hakimi de bu bildirgeye zaman zaman atıf yapıyoruz. Türkiye'de gazetecilik her zaman zordu ama günümüzde daha da zor. Günümüzde sahada çalışan arkadaşlarımız potansiyel suçlu olarak değerlendiriliyorlar. Darbe herkesin katkısı ile savuşturuldu. Ama şu gelinen noktada bugün Türkiye'nin en değerli iki yazarı cezaevindedir. Bunların artacağı endişemiz var” ifadesini kullandı.

AKGÜN: BASINI ÖZGÜR YAPMADIĞIMIZ SÜRECE ZOR GÜNLER GEÇİRİRİZ
Dernek merkezinde duvarda yazılı olan Atatürk'ün 'Basın milletin müşterek sözüdür' söyleminden yola çıkarak konuşmasına başlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise “İYGAD önemli. Ama önemli olan Mustafa Kemal Atatürk'ün 'basın milletin müşterek sözüdür.' Ben gazete okumuyorum. Aradığımı bulamıyorum çünkü. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de bir şeyler değişmeye başladı. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor, siyasi söylemlerimizi çok dikkatli seçmemiz lazım ama bu söyleyeceğim şeyler hepimize lazım. Biz basını Ahmet'in, Mehmet'in boyunduruğu altından kurtarıp özgür yapmadığımız müddetçe, yani yazarımız çizerimiz beynindekini hür iradesi ile topluma iletemediği müddetçe zor günler geçiririz” dedi.

İMAMOĞLU: MESLEĞİNİZİN LEKELENMEMESİ İÇİN ART NİYETLİ KİŞİLERİ AYIKLAMALISINIZ
Gündemi ve 15 Temmuz sonrası demokrasi ortamını kısaca değerlendiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Bu ülkede mış gibi yapma dönemi bitmiştir. Kimse kimseyi kandırmasın. Demokrasiyi doğru algılayamaz ve uygulayamazsak 15 Temmuzlar kapıda bekler. Demokrasi, aykırı düşünen bir kişi bile olsa onu korumak için var" diye konuştu.
Yerel gazeteciliği çok önemsediğini de kaydeden İmamoğlu, "Topluma yön veren, ışık tutan bir göreviniz var. Bu ulvi mesleği bu gibi sivil toplum kuruluşlarının koruma altına alması gerektiğini düşünüyorum. Mesleğinizin lekelenmemesi için sektörde görevini art niyetli kullanan şahısları da ayıklamanız gerekiyor. Aksi halde sizler de mış gibi yapmış olursunuz" şeklinde mesajlar verdi.

Haber Merkezi

YORUM YAP