XXXXX

İTİRAZLAR BİTTİ ŞİMDİ DÜZELTME ZAMANI

Bir aydır yoğun bir şekilde ilçe gündeminde tartışılan Silivri merkez ve sahilin 1/5000'lik planlarının dün askı süresi sona erdi. İtirazlar İBB'de değerlendirilmeye alınacak. Tabi bu süreçte Silivrili yetkililer de vatandaşların talepleri doğrultusunda düzenleme yoluna gidilmesi yönünde nüfuzlarını kullanacak. İtirazlar yapıldı, şimdi artık planda nelerin düzeltilebileceği ve bunun ne şekilde olacağının hatları belli olacak.

YETKİ VE KARAR SINIRLARI
Dün gazetemizde yer alan "Kaldırımın üstündeki bina "yasal'mış” haberi üzerine arayan vatandaşlar, "Bu binanın yasal olduğunu nasıl söyleyebilirsiniz? Göz var nizam var” diyerek tepki gösterdi. Bu vatandaşların gördüğünü görecek kadar göz bizde de var tabi ona ne şüphe. Binanın yasal olduğunu savunan biz değiliz. Yasal olmadığını da ancak iddia edebiliriz. Nasıl ki bir canlının ölüp ölmediğine ancak bir doktor karar verebilir, bir binanın yasal olup olmadığını söyleyecek merciler de belli. "İnşaat fazlalığını üstte verip, inşaatın yolu daraltması, kaldırımı işgal etmesi önlenebilirdi” itirazları da bize ancak mantıklı gelebilir.
Yine de yetkili merciler ‘her şey yasal', ‘başka yapılacak bir şey yok' diyorsa, bizim yapacağımız da buraya kadar. Durumdan rahatsız olanlar şikâyetini gazeteye iletti biz de kamuoyu ve yetkililerin dikkatini çekmek için haber yaptık. Daha önce İBB'ye de şikâyet gitmiş. İBB ve Silivri Belediyesi'nin tavrından ikna olmayanlar gider mahkemeye başvurur. Hâkim, "Bu bina yasal değil” dediğinde bu karara belediyeler de (yanlış yaptığını kabul ederek) biz de saygı duymak zorundayız.
Mevcut koşullarda elimizden gelen bu. Hâkimin yerine kendimizi koyamayız. Herkes kendi sınırları ve sorumlulukları ölçüsünde hareket etmeli. Ama sizin nazınız sadece bize geçiyorsa ona da eyvallah...

GÜNÜN SÖZÜ
Harun Reşit, kendisini sık sık ikaz eden Behlül Dânâ Hazretlerine:
- Sen kendi işine bak, dermiş. Her koyun kendi bacağından asılır.
Bir gün sarayı pis bir koku kaplamış. Sebebini araştırdıklarında, üst kattaki bir odada bacağından asılı bir koyun bulmuşlar. Bu işi yapanı da keşfetmişler tabi ki: Behlül.
Halife, kendisini sıkıştırdığında:
- Gördüğünüz gibi, her koyun kendi bacağından asılır efendim, demiş. Fakat etrafı kokuttuğu için, herkesi rahatsız eder.

KAVAKLI'DA SAHİPSİZ ATLAR ENDİŞE YARATTI
Çöp aktarma istasyonu yakınında ikamet eden Roman vatandaşlara ait olduğu düşünülen sahipsiz, yaşlı atlar Kavaklı sakinlerini rahatsız ediyor. Çok yaşlı oldukları için atların salıverildiğini söyleyen mahalle sakinleri, mahallede başıboş dolaşmalarının endişe yarattığını paylaşarak, yetkilileri göreve davet ettiler.

O KENDİNİ BİLİYOR
Aldığımız duyumlara göre; Silivri'de bir köfte sarayının sahibi arkadaşlarını yarı yolda bıraktı. Onun için randevularını erteleyen arkadaşlarına yine de eşlik etmeyerek, kalplerini kırdı... Kendisine basın aracılığıyla teessüflerini ilettiler!

PROJELER NE OLDU?
Silviya Projesinde süreç hala son derece yavaş ilerlemeyi sürdürüyor. İnşaat çalışmalarına başlanması beklenirken, henüz bu yönde bir hareket kaydedilmedi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın Şubat ayı CHP örgüt toplantısında, "15 gün içinde temelleri atılacak” dediği otopark projeleri hakkında da gelişme yok! Işıklar'ın tez canlılığı ve aceleciliği yine işleyişin önünde dörtnala seyrediyor.

YORUM YAP