İstiklal Marşı Yarışması’nda Silivri’de bir ilk

İstiklal Marşı Yarışması’nda Silivri’de bir ilk

14.03.2017 09:40:14

2. Sınıflar İstiklal Marşı'mızı Güzel Okuma Yarışması'nda ilkokul öğrencileri dereceye girerken, milli marşımızın işaret diliyle okunarak Silivri'de bir ilke imza atıldı.

Sevim Avni Çoğal İlkokulu öğretmeni Güzin Turan'ın 2. Sınıflar İstiklal Marşı'mızı Güzel Okuma Yarışması Projesi 10 Mart 2017 tarihinde Piri Mehmet Paşa İlkokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmaya Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Gazi İlkokulu, Nurullah Baldöktü İlkokulu, Alipaşa Fethi Erkoç İlkokulu, Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu öğrencileri katıldı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin bir araya geldiği 12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabulünün 96. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir ilke de imza atıldı.

MİLLİ MARŞIMIZ İŞARET DİLİYLE OKUNDU
Programın açılında Piri Mehmet Paşa İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri, Nazire Çorbalı'nın öğretmenliğinde milli marşımızı işaret diliyle okudular. Uzun zamandır böyle bir çalışmayı gerçekleştirmeyi hedefleyen Çorbalı, Güzin Turan öğretmenin destek talebi üzerine, öğrencilerini 10 gün gibi kısa bir süre içinde hazırladı. İşaret dilini öğrenmeye büyük heves ve heyecan içinde olan öğrenciler, bütün zamanlarını bu çalışmaya ayırdı. Okulda yapılan provalar sonucunda ortaya mükemmel bir sonuç çıktı. Silivri'de ilk kez İstiklal Marşı'mızı işaret diliyle okuyan 4/C sınıfı öğrencileri, etkinlikte büyük alkış aldı.
Günün Anlam ve önemini belirten konuşma ise Piri Mehmet Paşa İlkokulu 4/C sınıfı temsilcisi Pelin Saatçi yaptı.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Sevim Avni Çoğal İlkokulu öğretmeni Güzin Turan'ın öncülüğünde düzenlenen 2. Sınıflar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması ilçemiz öğretmenlerinden İbrahim Taştan, Eylem Uzun ve Eylem Gülşah'ın jüri üyeliğinde gerçekleştirildi. Öğrenciler milli marşımızı başarıyla sahnede okudu. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Nurullah Baldöktü İlkokulu 2/ B sınıfı öğrencisi Ecrin Hafsa Tekdemir birinci olurken Piri Mehmet Paşa İlkokulu 2/A sınıfı öğrencisi Murat Şenyer ve Sevim Avni Çoğal İlkokulu öğrencisi Melis İrem Ermiş ikinciliği paylaştı. Gazi İlkokulu 2/D sınıfı öğrencisi Rana Mihriban Gür üçüncü oldu. Tüm öğrencilere katılım belgeleri verilirken, ilk üç dereceye girenlere plaketleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin ve Piri Mehmet Paşa İlkokulu Müdürü Harun Kazancı tarafından takdim edildi.
Sevim Avni Çoğal İlkokulu öğretmeni Güzin Turan, yarışmaya ev sahipliği yapan Piri Mehmet Paşa İlkokulu müdürlüğüne teşekkür olarak Okul Müdürü Harun Kazancı'ya çiçek sundu.
Öğrencilerin hediyelerine ise 9 Kırtasiye katkı sundu.

Renginar SALİ

YORUM YAP