İstifa etti, aday oldu

İstifa etti, aday oldu

18.11.2017 10:41:58

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için ilk aday belli oldu. Yaklaşan kongre öncesinde sürpriz bir isim adaylığını açıkladı. Oda'nın mevcut Başkanı Recep Akıncı'nın ilk sırada yer alan Yönetim Kurulu Asil Üyesi ve Başkan Vekili Aliş Eren, görevinden resmen istifa ederek düzenlediği basın toplantısı ile başkanlığa adaylığını kamuoyuna duyurdu. 

Aliş Eren, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için Glorious's Cafe & Restaurant'ta basın açıklaması yaparak yaklaşan kongre öncesi adaylığını ilan etti. Basının karşısına geçen Eren, “Odamızın örgütlenmesini genişletmek, üyelerimiz ile bağlarımızı güçlendirmek, sorunlara etkin çözüm üretmek, üyelerimizin her türlü ekonomik ve sosyal haklarını korumak adına mücadele vermek için yola çıktık. Her işin başı inanmaktır ve biz bu yola inanarak baş koyduk” dedi.

EREN: ESNAFLARIMIZIN REFAHI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Adaylığıyla ilgili konuşan Aliş Eren, bazı hedeflerini açıkladı. Eren, “Yaklaşık 8 sene yöneticilik yaptım. 4 seneden beri Başkan Vekiliyim. 24 seneden beri de servisçiyim, zaten bu işin içinden geliyorum. Başkanlık görevini en iyi şekilde yapıp, layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum. Yeni yönetimde hedefimiz, şoför ve taşımacılık yapan esnafımızın mesleki ve özel yaşamında hak ettikleri kaliteyi yakalamaları olacaktır. Üyelerimizle daha iç içe ve daha üretken bir çalışma anlayışı tesis etmeyi amaçlıyoruz. Projelerimizi yakında açıklayacağız ancak ilk etapta Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın rahmetli Başkanı Zafer Aşkın'dan beri kirada olan Odamızı kiradan kurtarmak istediğimizi söylemek istiyorum. Odamıza kayıtlı 800 üyemiz var fakat bir tane bile avukatımız yok. Şoför, nakliyeci ve otomobilci esnafımızın ihtiyaç duyacakları hukuki danışmanlık veya lazım gelen avukatlık hizmetleri için Odamıza avukat tutmak istiyoruz. Şoför esnaflarımızın mesleki çıkarlarını korumak için aday olmaya karar verdim. Sorunların üzerine titizlikle gidip, çözümler noktasında elimizden geleni fazlası ile yapacağız. Kongrenin ve adaylığımın Odamıza, esnaflarımıza ve tüm Silivri'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“AKINCI İLE ARAMDA KIRGINLIK YOK”
Mevcut Oda Başkanı Recep Akıncı ile kırgınlığının olup olmadığı sorulan Eren, “Hayır, hiçbir şekilde kırgınlık veya küskünlük yok. Kimseyi karalamak niyetinde değilim. Recep Akıncı benim ağabeyimdir, kendisini sever sayarım. Kazansak da kaybetsek de beraberiz. Bu bir seçim yarışıdır. Demokratik hakkımı kullanıyorum” şeklinde cevap verdi.

KESİN OLMAYAN LİSTESİ
Kesin olmayan sonuçlara göre Aliş Eren'in listesinde yer alması beklenen isimlerden bazıları şöyle:
Cem Akkaya
Ceyhun Karabiber
Azem Büyükkaragöz
İsmail Vardar
İsmail Ülkü
Kamil Durmuş
Alpay Anıl

Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP