“İstanbul’un tarımsal alanları korunmalıdır”

“İstanbul’un tarımsal alanları korunmalıdır”

23.11.2020 10:24:59

İBB'nin 2021 yılı bütçe ve performans görüşmelerinde MHP Grup Başkanvekili olarak söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tarım faaliyetlerinin desteklenmesine ayrı bir paragraf açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kasım Ayı 3. Oturumda 2021 yılı performansa dayalı yatırım-hizmet programı bütçesi hakkında konuşan İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tarımsal üretimin desteklenmesine ilişkin yaptığı konuşmada, “Silivri'sinden, Şile'sine, Çatalca'sından, Beykoz'una Büyükçekmece'sine kadar halen ekilebilecek ve tarımsal faaliyette bulunulacak yerler var iken bunların korunmasını sağlamalıyız. Bu toprakların modern bir şekilde işlenerek organik ürünlerin üretilmesinin ön şartı, tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlarımızın desteklenmesidir” ifadelerini kullandı.
YILMAZ: İSTANBUL'UN TARIMSAL ALANLARI KORUNMALIDIR
Konuşmasında çevre kirliliği, içme suyu ve doğanın korunmasına da değinen Başkan Yılmaz, “Biz insanlar eli ile mütemadiyen kirletilen çevre, su ve doğanın korunmasına yönelik yapılması gerekenlerdir. Çevrenin, suyun ve doğanın kirletilmesinin sonuç olarak yansıması sağlıklı ve güvenli gıdalardan mahrum kalınması suretiyle toplum sağlığına yönelik tehdit ve risklerin ortaya çıkacak olmasıdır. Sağlıklı beslenme konusu, İstanbul'da bugünün ve geleceğin belki de en önemli sorunudur. Bu soruna karşı yapılması gereken, Fatih'te, Beyoğlu'nda, Kadıköy'de, Beşiktaş'ta, Şişli'de ve birçok yerde 1 m2'lik ekilebilecek yer kalmayan şehrimizin, çeper diye adlandırılan Tuzla'sından, Silivri'sine, Şile'sinden Çatalca'sına, Beykoz'undan Büyükçekmece'sine kadar halen ekilebilecek ve tarımsal faaliyette bulunulacak yerler var iken bunların korunmasını sağlamaktır. Bu toprakların modern bir şekilde işlenerek organik ürünlerin üretilmesinin ön şartı, tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlarımızın desteklenmesidir. Sahip çıkılan ve desteklenen üreticiler topraklarına sahip çıkacak ve terk etmeyerek tarımsal alanların talan edilmesine de fırsat vermemiş olacaklardır. O sebeple İBB yönetimi, İSKİ'nin indirimli su tarifesi uygulamasındaki, manasız karşı duruşu yerine, destekleyici, kollayıcı ve koruyucu bir anlayışla, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Şile ve diğer ilçelerde tarımsal üretim yapan vatandaşlarımıza sahip çıkmalı, ürünlerini değerlendirecek uygulamalar yapmalıdır. İBB 2021 yılı bütçesinde tarımı ve tarımsal üretimi destekleyecek ciddi bir kaynak da ayrılmalıdır.” diyerek, İstanbul'un bütüncül bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini yeniledi.

YORUM YAP