“‘İstanbul’a ihanet’ ettik diyenler, bugün ‘İstanbul aşkımız’ diyor..!”

“‘İstanbul’a ihanet’ ettik diyenler, bugün ‘İstanbul aşkımız’ diyor..!”

22.03.2019 11:15:00

Kavaklı'da hemşerileriyle buluşan Başkan Işıklar, “Böyle aşk olur mu? Biz Silivri'yi seviyoruz, bugüne kadar huzur içinde yaşadık, hepimizin sevgiyle, barış ve huzur içinde bu toprakları koruyarak, başımızı kaldırdığımızda gökyüzü ve yıldızları göreceğimiz bir Kavaklı ve Silivri'yi birlikte yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, mahalle ziyaretlerine Kavaklı ile devam etti. Hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Işıklar'a eşi Esma Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, muhtarlar ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.

IŞIKLAR: GİTTİKÇE DAHA BÜYÜK BİR KARARTMA, KORKU YAŞIYORUZ
Başkan Işıklar, Kavaklı buluşmasına katılan tüm hemşerilerine, görev yapan basın mensuplarına hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugünü de sayarsak 9 günümüz var. Bu kalan günlerde Silivri'nin geleceğini konuşmak için buradayız. Bugüne kadar olduğu gibi yine kararımızı hep birlikte vereceğiz. İttifakla ilgili gündemimizi, hepimiz gündemi izliyoruz, okuyor ve yaşıyoruz. Bu yaşadıklarımızı da birbirimizle paylaşıyoruz. Nasıl olacak, kaygılıyız, endişeliyiz. Daha önceki seçimlere bakıyorum, şimdi bakıyorum çok ciddi bir fark var. Gittikçe daha büyük bir karartma, korku yaşıyoruz. Nedir bu sıkıntı, bu sorunun çaresi işte bizim gündemimiz de bu. Partililerimiz karar aldı. Yerel seçimlere ittifak ile giriyoruz. İttifak güç birliği demektir, anlayış birliği demektir.

“EKREM BAŞKANIMIZLA İSTANBUL'A BAHAR GELECEK”
Betonlaştırarak yoksulluğu yüzüne vuran bir anlayıştan, Ekrem İmamoğlu Başkanımız ile baharı getirdiğimizde buranın planları da değişecek. Yanı başında 200 dönüm üniversite alanını hala çıkartmayanlara şunu söylüyorum; aklınızdan geçenleri biliyoruz ama biz bu topraklara kıydırmayacağız..! Hem sanayimiz, hem tarım, hem üniversite alanlarını birlikte geliştirelim istiyoruz. Biz Silivri'yi, Kavaklı'yı, İstanbul'u konuşacağız, bu toprakları koruyacağız.

“ÇALIŞMALARA KAVAKLI'NIN MEYDANI'NDAN, YOLLARINDAN BAŞLADIK”
Kavaklı'nın meydanından, yollarından çevresinden başladık ama aşağı inemedik, planları bekliyoruz..! Çoluğuna çocuğuna gelecek kuracak hemşerilerimizin de, bizim de tahammülümüz kalmadı..! Şimdi ekonomik, yakıcı bir kriz var. Beka sorunu varmış, domates, biber sorunu var! Rahmetli Barış Manço yaşasaydı da söyleseydi. 25 TL'den kilosu satılacak topraklar mıydı bu topraklar..? Buralar mahalle oldu, iki tane inek bakamazsın. Silivri'de tarım, gıda ve hayvancılık merkezleri kuracağız. Kuracağımız o birlikte hayvanına bak evine git, hayvanını bırakacağınız yerler olacak bölgemizde 6 tane yapacağız. Satışını, pazarlamasını, ürünlerin paketlemesini, süs bitkiciliğini, seracılığı, bahçeciliği, öğretiyoruz. Meslekleri geliştirecek eğitimleri okulumuzda veriyoruz. Şimdi birliklerini de kuruyoruz, hepsi hazır..!

“BELDE BELEDİYELERİNİ KAPATTILAR, BİZ MAHALLE KONSEYLERİNİ KURDUK”
Biz belediyeciliğe böyle bakıyoruz. Bir kanal projesi hayaliyle burada arsaları sattırdılar, çekirge sürüsü gibi geldiler her yeri mahvettiler. Buraya yapılacak en büyük kötülük burasının üretimden koparılması. Biz 10 senedir her türlü mücadeleyi verdik, beldeler kapandı ama biz mahalle konseylerini kurduk, Kavaklı'da rahmetli Hasan Geyiktepe ağabeyimizin başlattığı ne varsa yaşattık ve koruyarak zenginliklerini huzur içinde yaşatmaya çalıştık.

“İSTANBUL'A İHANET ETTİK DİYENLER, BUGÜN İSTANBUL AŞKIMIZ DİYOR..!”
Cumhuriyeti kuran o büyük dahi meclisi kurduğunda kimler var bir bakın, memleketin her köşesinden temsilcilere yer vermiş. Biz de bunu yaptık, hepimizin vicdanını ortaya koyan, birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Biz din, ezan, devlet, bayrak düşmanı değiliz..! Hepimizin bu memlekete karşı ortak değerlerimiz, birliğimiz var. İstanbul'a ihanet ettik diyenler, İstanbul aşkımız diyorlar..! Böyle aşk olur mu? Biz Silivri'yi seviyoruz, bugüne kadar huzur içinde yaşadık, hepimizin sevgiyle, barış ve huzur içinde bu toprakları koruyarak, başımızı kaldırdığımızda gökyüzü ve yıldızları göreceğimiz bir Kavaklı ve Silivri'yi birlikte yaşamaya devam edeceğiz.

“KAYBEDECEĞİNİ BİLEN BİRİ NEDEN ORTAYA ÇIKAR?”
Onlara en güzel cevabı sandıklarda vereceğinizi biliyorum. Sandıklara sahip çıkacağız. Bir de harman zamanı ortaya çıkanlar var, oylarınızı bölmeyin, oyuna gelmeyin. Kaybedeceğini bilen biri neden ortaya çıkar, nedenini herkes biliyor..! Burada huzur içinde yaşamak istiyoruz, burayı yağmalatmak istemiyoruz. Umut içinde, refah içinde hakkaniyetle yönetmek istiyoruz demek için sandığa gideceğiz. Seçiminizin şimdiden hayırlı olmasını gönülden diliyorum.”
Haber Merkezi

YORUM YAP