Işıklar: Yas yerine umut etrafında birleşeceğiz

Işıklar: Yas yerine umut etrafında birleşeceğiz

18.07.2016 09:46:44

Silivri sokaklarına renk katan coşkulu kortej ve sahne gösterilerinin ardından Bengü konseriyle açılış yapan 55'nci Yoğurt Festivalinin dünya barışına önemli katkılar sunacağını söyleyen Başkan Özcan Işıklar, “Bizi terör dalgalarıyla evlerimize kapatmaya çalışanlara verilecek en büyük cevap burada. Kötülüğün başarıya ulaşması için iyilerin sessiz kalması gerekir. Biz sessiz kalmayacağız; onlara yaşam sevincimizle cevap vereceğiz!” dedi.

Silivri yarım asrı doldurmuş bir festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. İlçeyi tanıtacak yerel değerlerin duyurularak bölgede sosyal ve ekonomik canlılık yaratmanın amaçlandığı Yoğurt Festivalinin açılışı, 14 Temmuz Perşembe günü, gündüz başlayan ödüllü turnuva ve yarışmalardan sonra grupların renkli kostümleri ve enstrümanları ile katıldığı coşkulu kortej yürüyüşüyle gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen korteje; eşi Esma Işıklar, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Solak, Emine Tarin ve Mehmet Has, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP İlçe Gençlik Kolları Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri, mahalle muhtarları, gösteri grupları, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler ile çok sayıda Silivrili vatandaş katıldı. Korteje Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri, Gencer Savaş ve Orkestrası, Silivri Dans, Çığlık Sanat Atölyesi, Silivri Motosiklet Kulübü de eşlik etti.

AHENK'TEN MUHTEŞEM GÖSTERİ
İlk olarak sahnede Gencer Savaş ve Orkestrası akabinde Yunan Musical Horizons Orkestrası yerini aldı. Orkestra Şefi Tasos Arvantinidis yönetiminde Yunanca parçalar seslendiren müzik grubu dinleyenlerin beğenisini kazandı. Çiçeklerini ve festivale özel yoğurdu, CHP'li Silivri Belediye Meclis Üyesi Saadet Gencoğlu takdim etti. Festivale özel olarak hazırlanan Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü, halk oyunları figürlerini başarılı performanslarıyla sergiledi. Gösterilerini Türk bayrağı dalgalandırarak tamamlayan ekip dakikalarca ayakta alkışlandı. CHP'li Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Ahenk Sanat Kulübü Kurucu Üyelerinden Semih Ayeş, topluluğa eğitmen Rabia Mumcu, Ayça Zorlubaş, Hakkı Örün, Ferdi Konur ve Genel Sanat Yönetmeni Özcan Sütçüoğlu'na çeşitli hediyeler sunarak teşekkür etti.

“FARKLI SEMAVİ DİNLERİ BARIŞ İÇİNDE YAŞATAN BİR YERLEŞİMİN PAYDAŞLARIYIZ”
Festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi: “Silivri'de yaşamayı güzel kılan, bizleri büyük bir aileye dönüştüren çok değerli hemşerilerim 55'nci Yoğurt Festivali açılışında sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bu akşam vefalı dostum Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, sevgili kardeşim Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve değerli eşleri buradalar. Sevgiyle selamlıyorum, hoş geldiler. Değerli kurum amirlerimiz, Cumhuriyet savcımız, emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız, oda başkanlarımız, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, siyasi partilerimizin başkanları, ilçe yönetimleri, il başkan yardımcılarımız, komşu ilçelerimiz ve konuklarımız hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. 7 bin yıllık tarihi olan, 3 semavi dini barış içinde yaşatmış, genlerinde hoşgörünün olduğu ve 81 ilden hemşerisinin huzur içinde yaşadığı bir yerleşimin beraber paydaşlarıyız. Bu derin kültürü birbirleriyle çeliştirmeden tam tersine büyük bir aileye dönüştüren, birbirine tahammül edebilme becerisinin yarattığı sevgi halesi yüzyıllardır demlenmiş olan kültürümüzün devamı konusunda daha da cesaretlendiriyor. Bizi var eden değerlerimizi korumaya, geliştirmeye, aktarmaya daha da cesaretlendiriyor.

“TÜRKİYE'MİZ BİR TANE!”
İlçemizin bölgesel kalkınmayı sağlayacak çok önemli fırsatları var. Sahiliyle, deniziyle, 430 kilometrekarelik Allah vergisi tarımsal zenginliğiyle, sanayisiyle, din ve kültür turizmiyle birbirlerinin alanlarına girmeden ama hepsinin gelişmesine imkân tanıyan özelliğiyle bir şans bizim için. Silivri'yi özel kılan da bu. Geniş coğrafyasında üretimi, refahı, barışı, dostluğu ve huzuru beraber yaşatacağız. Bizi üretim dışına çıkarıp muhtaç kalan, kabulcü, biat eden anlayışlara inat, üreterek, çalışarak, bölgemizin zenginliklerini ilçemizin her köşesine yayarak eşitlik, adalet içerisinde sağlıyoruz bunları. Buna katkı yapan hemşerilerimin hepsinin emeği var. Bu hoşgörü ortamı boşuna sağlanmıyor. 81 ilden bir arada olup da, gelenekleri, göreneklerini yüzyıllardır burada yaşatan ve geleceğe taşıma gayreti içinde olan bütün hemşerilerim Silivri'nin güzellikleri içinde yapıyorlar. Halılar rengârenk, binlerce iplikleri var ama halı bir tanedir. Türkiye'miz bir tane! Ve en büyük zenginlikleri o rengârenk motifleriyle verebiliyoruz.

“KÖTÜLERİN KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”
Bunu ayrışma sebebi sayanlara söylüyorum; hiç uğraşmasınlar biz bunlarla var oluyoruz. Bunları bizden almaya, yoksunlaştırıp tek düze yapmaya çalışanlar bilin ki kültürleri yok etmekten başlayacaklar. Sindirerek, korkutarak, baskı altında tutarak bizi biz yapan değerleri ortadan kaldırarak ancak buna ulaşabilirler. Kötülüğün başarıya ulaşması için iyilerin sessiz kalması gerekir. Tam tersi biz sessiz kalmayacağız. Kendi gücümüzü ortaya koyarak yaşam sevincimizle onlara cevap vereceğiz.

“BİZLERİ EVİMİZE KAPATMAYA ÇALIŞAN TERÖRE EN BÜYÜK CEVAP BURADA!”
Tek bir ülkemiz var. Üzüntü ve yas yerine umut etrafında birleşeceğiz. Damarlarındaki kanı, vicdanlarındaki dini, bedenindeki kıyafeti, renkleri ayrı düşüncelerin birer malıymış gibi onları düşmanlaştırma sebebi sayıyorsak işte o zaman tehlike var demektir. Biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz ve severek yaşamanın en büyük meydan okuma olduğunu bileceğiz. Severek yaşamak, en büyük meydan okumaktır. Meydanlarımızı dolduracağız. Bizi terör dalgalarıyla evlerimize kapatmaya çalışanlara verilecek en büyük cevap burada. Meydanlarda olacağız, “Sizden korkmuyoruz!” diyeceğiz.

“BİZLERİ DÜŞMANLAŞTIRMAK İSTEYENLERE MEYDAN OKUYACAĞIZ”
Rüzgar küçük suları dalgalandırır ama bu büyük medeniyeti asla dalgalandıramayacak! Bizler umuda yürüyen ayaklar olacağız. Bizler yine aslanlı yoldan, Anıtkabir'e, Atatürk'ün değerlerine yürümeye devam edeceğiz. İlçemizin damarlarındaki kan gibi bütün sokaklarında eşitliği, adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü, barışı kültürle, sanatla, sporla, birbirimizi anlayarak da geliştirebiliriz. Yer altında kaynakları olup da üstünde sefalet çekenlerden paranın zenginlik olmadığını gördük. Bizler onlardan daha zenginiz. Toprağın üstündeki varlıklarımızla, insan sevgimizle yapacağız bunu. Silivri'nin böyle bir şansı var. Burayı hoşgörü, barış, huzur kenti yapan bütün hemşerilerime sevgilerimi sunuyorum. Geçmiş, bizim kültürümüzdür. Aktarmak, gelişmektir. 55 yıldır süregelen geleneği binlerce yıl geleceğe taşıyarak aktaracağız. Biz meydan okuyacağız; teröre, bizleri düşmanlaştırmak isteyenlere sevgimizle, hoşgörümüzle, bir arada olarak ve meydanları doldurarak cevap vereceğiz. Nice 55 yıllara, nice festivallerde buluşmak dileğiyle…”

BENGÜ SİLİVRİ'Yİ SALLADI
Açılış konuşmasından sonra konukların heyecanla beklediği ünlü Pop Müzik Sanatçısı Bengü çıktı. Sahne enerjisi ve dillerden düşmeyen şarkılarıyla Bengü, hayranlarına güzel bir akşam yaşattı.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP