XXXXX

Işıklar, Suçsuzluğunun Acısını Çıkatıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün iki yılını değerlendirdiği bir toplantı düzenledi. Bu değerlendirmeyi basının zorlamasıyla yaptığını da hissettirdi. Düşünce ve hislerinden farklı bir davranışı ortaya koymayı ne siyaseten bilebildi Işıklar ne de belediye başkanı olarak gönlünün razı olmadığını yaptığı oldu. Siyasette ayak oyunlarını kanıksayınca Işıklar’ı yadırgıyor insan haklı olarak.  1. Sene sonunda yaptığı değerlendirmeyi hatırlıyorum da “parçalar birleşti tablo ortaya çıktı” demiştik. Yine derli toplu olarak anlatılınca, dağınık ilçe coğrafyamızda yapılanlar azımsanacak gayretler olmadığı ortaya çıktı. Ama Işıklar bu dönem hizmet ve çalışmalarından ziyade kendisi ve belediyeye yöneltilen suçlamalara ağırlık verdi gibi. Eleştirilere hoşgörüyü yeni yeni geliştirmişken, haksız yere suçlanması, bununla da yetinmeyen rakiplerinin suçluluğuna dair beyan ile görüşlerini tekrar tekrar anlatma ihtiyacı hissediliyor. Titizlikle üzerine atılan çamuru ve izlerini silmek gayreti ortada.
Bir insanı suçlamak en kolayı. Hata yapmak da çok kolay. Güzel, kalıcı ve doğru olan zordur.
Suçlarken çok bonkör oluyoruz, gerçekle yüzleşince hatamızı kabul etmekte, yanlışımızın telafisinde çok cimriyiz, çok.
Işıklar yine de bu konuda gereğinden fazla kaygılanmamalı. Çünkü suçlandığı esnada bile ona sahip çıkan geniş bir kesim vardı Silivri’de. Karakaş, ihale ile ilgili beyanlarını açtığı yaradan daha fazla kan akmayacak diye kesmedi. Suçladıkça, suçlu olarak algılandığı için geri çekti kendini.
Silivri’nin huyu bu. Kendi her şeyi yapar, ama başka yönden gelen saldırılarda kendi seçtiğini, kendinden gördüğünü korur.
Işıklar, bir süredir devam eden sessizliğini bozduğu günden bu yana muhalefete Silivri dar gelmiş olmalı.
Birine bir taş atarken, karşı tarafın size kaya ile karşılık verebileceği ihtimalini unutmayın derim ben. Uzun lafın kısası Işıklar, suçsuzluğunun kanıtlanması ile suçlanmasının acısını yargısız infaz yapanlardan çıkartıyor.
Devamı 12 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP