XXXXX

Işıklar, Silivriyi Değiştirecekse Önce Kendi Değişmeli

Bugün Şubat Meclisi’nin ilk oturumu. Özellikle muhalefetin bir haftalık sessizliğin ardından etkileyici bir çıkış yapması beklenirken, iktidarın iç muhalefetinin de sürpriz bir adım atacağına ilişkin söylemler kulislerde çalkalanıyor.
Gerçekleşir veya gerçekleşmez hepimiz CHP Grubu’nda kaynayan kazanı biliyoruz. Dışa vurumu gerçekliğin yansımasından başka bir şey olmayacak. Bir tencerenin kapağını açmanıza gerek yok içindeki yemeğin kaynadığından emin olmak için. Gelen sesler, kapağın hareketi içindeki gerçeği kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyar.
Gidişattan rahatsız olan CHP’li meclis üyelerin patlaması an meselesi. Bakalım Işıklar ne zaman pimi çekilen bir bomba gerçeği ile yaşamayı seçtiğini idrak edip gereğini yapacak!
Özcan Işıklar’ın yalnızlığı o bildiğimiz belediye başkan yalnızlıklarından farklı bir seyir izlemeye mi başladı ne?
Muhalefetin anlamadığı Işıklar’a iktidar mensupları da giderek aynı sitemlerle yaklaşıyor. İktidar ile muhalefet çekişmesinin dışında halktan yükselen “Verilen sözler yerine getirilmiyor”, “Başkan kendinden başka kimseyi dinlemiyor, fikrini önemsemiyor”, “Ne yapmaya çalıştığını bilmiyoruz, anlamıyoruz” tarzında tepkiler giderek büyüyen bir anlaşmazlığın varlığını inkar edilemeyecek şekle getiriyor.
Belediyeyi toparlamak, ekibini düzenlemek için Işıklar’a verilen süre çoktan doldu. Ama ne kadar anlatırsa anlatsın anlaşılamaması ve destek yerine tepkilerin artışı üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu.
Muhalefetin sert eleştirilerini siyasete istediğiniz kadar yorabilirsiniz ama Işıklar’ın kendi ekibinden yükselen tepkileri ne yapacaksınız? Kayıtsız kalamazsınız! Sizin sırt çevirdiğiniz sorunlar gün gelir sebebiniz olup çıkar.
Halkın yapılanlardan memnuniyet duyması yerine durmadan memnuniyetsizliğin artış gösterdiği gerçeği meşgul ediyor herkesi...
Devamı 07 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP