Işıklar: Silivri’yi umuda beraber taşıyacağız

Işıklar: Silivri’yi umuda beraber taşıyacağız

25.03.2019 17:10:43

Cumhuriyet Mahallesi'nde miting gerçekleştiren Başkan Işıklar; “Biz yoksulluğu yönetmek için değil tam tersi yok etmek için varız! Bu toprakları namusumuz gibi koruduk şimdi eğitimle, teknolojiyle, bilimle, akılla, sevgiyle geliştirmeye devam edeceğiz. Silivri'yi ileri götürme zamanı… İki dönem siz bana güvendiniz şimdi bende arkadaşlarımla beraber size güveniyorum. Oyunuzu bölmeyin, oyunlara da gelmeyin!” dedi.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte Cumhuriyet Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Belediyecilik çizgisi, kent vizyonu ve eylem odaklı ilerleme vurgusunda bulunan Işıklar, Silivri'de gerçekleştirmek istediği çalışmaları ülke gündemi üzerinden açıkça ifade etti.

“31 MART TARİHİ BİR FIRSAT”

Işıklar, şunları kaydetti: “Adı gibi cumhuriyet sevdalısı hemşerilerim, hepinize bu güzel karşılama için teşekkür ediyorum. Gönülden sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetin güzel insanları, iyi ki varsınız! CHP İlçe Başkanımız Suna Göçengil, İYİ Parti İlçe Başkanımız Ozan Ersaraç ve meclis üyesi adaylarımızla birlikte huzurlarınızdayız. Silivri'yi geleceğe, umuda, yarınlara adaletle, hakkaniyetle taşımak için karşınızdayız. 81 ilden hemşerimizin hoşgörü içinde yaşadığı ilçemizde kurduğumuz huzur ortamını ve bu güzelim toprakları her zaman korumanın gayreti içinde olduk. Sevgili hemşerilerim, 31 Mart tarihi bir fırsat. 2,5 sene burasını temizleyene kadar canımızı dişimize taktık. Sıkıntılarınızı biliyorum ama görüyorsunuz bir gün İSKİ'si, bir gün BEDAŞ'ı, bir gün interneti, bir gün telefonu, bir gün başka bir şeyi derken burayı mayın tarlasına döndürdüler… Kazı işlerini yaptıktan sonra haberini alır duruma geldik. Böyle uyumsuz ve ötekileştiren yönetim anlayışına sandıkta cevap vereceğiz. İstanbul'da baharı başlatıyoruz. Silivri'de yaptık biz bu temizliği… ‘Metroda önceliğimiz en çok oy aldığımız yerler' diyor. Yeter, pes artık diyoruz. Bitsin bu ayrışma! Bizi yabancılaştıran, ötekileştiren bir anlayışın arkasından ancak yoksulluk, düşmanlaşma gelir, Biz kimiz? Biz Silivri'yiz.

“ESENYURT GİBİ TESLİM Mİ OLMAMIZ LAZIM?”

Silivri, Türkiye'nin bir mozaiği. Silivri'yi renkleriyle, kültürleriyle, farklılıklarıyla korumuş bir belediye var burada. 8 tane belediyeyi teslim aldık. Hiçbir boşluk yaratmadan canımızı dişimize takıp hizmetleri devam ettirmeye çalıştık. Arazi çetelerine, beton lobilerine karşı mücadele ettik. Onları mutlu etmemiz için illa Esenyurt gibi teslim mi olmamız lazımdı? Bunu yapmadık, yapmayacağız da… Sizleri burada huzur içinde yaşatmak istedik. Şu sokaklara bakın, karanlık içerisinde. Böyle mi olmalı? Hemşerilerim aydınlatmanın yetersiz kaldığını söylediğinde sebebini anlatırken yüzüm kızarıyor, utanıyorum artık… Faturasını kime ödüyorsunuz? Orada aydınlatma bedeli yazıyor. Millete küfreden Cengiz İnşaat'a 21 yıllığına teslim edildi. Üç lambayı kar sayan anlayışa bizim enerjimizi teslim ettiler. Şu sokakların haline bakın… Bunların hesabını nasıl verecekler onu anlatmak lazım.

“SİLİVRİ'Yİ BERABER GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Bu dönem anket açıklayamıyorlar. Daha önceki seçimlerde baskı olsun diye anket açıklarlardı. İstanbul halka geri dönecek. İstanbul'u insan sevgisine teslim edeceğiz. Ekrem İmamoğlu sokak sokak, kapı kapı dolaşıyor aynı bizim gibi. Aldığımız müjdeyi size veriyorum; Silivri büyük bir güçle, büyük bir inançla sandıklara baharı getirecek. Silivri'yi birlikte geleceğe taşıyacağız. Sahillerimizde bir kıyı bandı çıkardılar, 100 metre mesafede. Saygıyla karşıladık, plan yaptık, aylarca anlattık. Sahildeki düzenlemeleri onlar yaptırmadı diye biz yapmayacak değiliz. Onlar düzenlenecek. Bu yollarımızı o selden sonra kaç yıl geçmesine rağmen kazmakla bitiremediler. Bir gün BEDAŞ giriyor, bir gün İSKİ, arkasından fiber kablosu… Kardeşim bunları planlayıp bir seferde yapamaz mısınız? Dert o değil. Yandaşları besleyecekler, anlayış bu. Arkalarından biz koşmak zorunda kalıyoruz. Beyaz Masa'yı aradıklarında Silivri Belediyesi'ne gidin diyorlar. Neden bizden kurtulmak istiyorlar biliyor musunuz? Burasını Esenyurt gibi yapmak için… Gözleri bu topraklarda. Buraları yağmalamak istiyorlar. Onların yaptırtmadıkları bizim yapacaklarımızı engelleyemiyor. Cumhuriyetimizi nasıl koruduysak, Cumhuriyet Mahallemizi de öyle koruyacağız. Mahallelerimiz düzenlenecek. Buna kimse engel olamaz.

“ŞİMDİ SİLİVRİ'Yİ KORUMA ZAMANI…”

İstanbul'un iki yüzü var. Biri şatafat içinde yaşayan, kupon arazileri almış, rezidansların dikildiği… Diğer yüzü ise sefalet. Silivri'de böyle bir durum yok. İzin vermedik, vermeyeceğiz! Hizmet dedikleri şey rant, rant, rant..! Orada mezarlıktan başka yeşil alan bırakmadılar. Akşam belli bir saatten sonra sokağa çıkmaya korkarsınız. Suriyeliden geçilmiyor. Devletin polisi Esenyurt'ta 25 gün katilleri bulamadı. Medeniyetimiz gitti. İnsanlığımız betonla demir arasında kayboldu. Bu cumhuriyeti kuran büyük Atatürk'ün değerlerini oralarda kaybettiler. Biz burada topraklarımızla beraber koruduk. Şimdi Silivri'yi koruma zamanı! Arazilerimizi koruyacağız. Üreterek zenginleşeceğiz. Sahillerimiz pırıl pırıl olacak. Turizm, tarım ve bilişim teknolojileriyle ilçemizi kalkındırıp geliştireceğiz. Raylı sistem hani 2018'e kadar gelecekti? Onlar getiremedi. Ekrem İmamoğlu ile beraber biz getireceğiz! Onların niyetleri yok çünkü dertleri başka... 400 bin Suriyelinin buraya gelme gibi bir riski var. Burası Şam mı, Halep mi? O kardeşlerimizi memleketlerine davulla zurnayla göndereceğiz. Yanlış Ortadoğu politikasının cezasını Türkiye 4,5 milyon mülteciyle çekemez. 45 milyar dolar para harcandı. Bu kaynak memleketimizin tarımına, eğitimine verilseydi Türkiye bugün uçardı. Bu insanlar burada ziyan zebil oldu. Kimseye yaranamadı. Zararını çeken Türkiye'nin ekonomisi oldu.  Silivri'yi çöplük haline getiremezsiniz! Bu toprakları korumamızı bizim cezalandırma sebebimiz haline getirmek istiyorlar. Bir de yanlarına yancı buldular. CHP-İYİ Parti ittifakına nasıl kaybettiririz diye hesaplar içerisindeler.

“SİLİKON VADİSİ'NİN BİRLİĞİNİ KURACAĞIZ”

Camimizin de temelini attık, mescitlerimizi de büyüttük. Yol kenarlarında tarım satış yerlerimiz olacak. Üreteceğiz. Öğreteceğiz. Tarımı yaşatacak nesiller yetiştirmek amacıyla bunun okulunu açan tek belediyeyiz. Lisemizde uygulama kısmında; nasıl depolama, nasıl paketleme, nasıl pazarlama onları öğreniyor…  Mezunlar vereceğiz. Üniversitelerimizi açacağız. Bu toprakları 10 senedir boşuna korumadık. Zaman bizi haklı çıkardı. Şimdi tezgâhlarda 25 liraya biber görünce ‘Özcan doğru söylüyor' diyorlar! Birçok belediye arkadaşım, ‘Silivri'yi örnek alıyoruz' diyor. Tarıma dayalı sanayinin gelişebileceği öngörüsüyle ileri teknoloji alanları ve organize tarım bölgesinin yapılabileceği alanların plan üzerinde yer alması bizim için bir umut oldu. Kent ve kent çevresi tarımının, gıda üretiminin, inovatif tarım teknolojileri geliştiren bölgesel bir zenginliğin yanı sıra Türkiye'ye örnek olacak bir proje haline gelmesi büyük katkılarla ortaya çıktı. Trakya'da da üç belediye ile birlikte toplam 6 belediye Tarım ve Gıda Silikon Vadisi'nin Birliğini kuracağız. Cumhuriyet Mahallesi cumhuriyetimize yakışır bir mahalle olması için elimizden geleni yapacağız. İnsanların yüzüne vuran bir yoksulluk durumunda yardımlaşmayı, dayanışmayı, eğitimi, okulların bakımları, camilerin seccadesine spor kulüplerinin formasına kadar, çocuğunun sporuna, kültürüne, eğitimine, yoluna hepsine birden baktık. Merkezinde insan olan her şeyin üstüne gittik, çevresinde huzursuzluk yaratan ne varsa onu kaldırmak için çalıştık. İşin kabasını bitirdik, ince işler devam edecek, avize takacağız.

“OYUNUZU BÖLMEYİN”

Biz yoksulluğu yönetmek için değil tam tersi yok etmek için varız! Bu toprakları namusumuz gibi koruduk şimdi eğitimle, teknolojiyle, bilimle, akılla, sevgiyle geliştirmeye devam edeceğiz. Silivri'yi ileri götürme zamanı… İki dönem siz bana güvendiniz şimdi bende arkadaşlarımla beraber size güveniyorum. Oyunuzu bölmeyin, oyunlara da gelmeyin. Silivri'yi umuda hep birlikte taşıyacağız.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP