XXXXX

Işıklar, Partili Kadınlara Sosyal Hizmetlerini Anlatacak


.

AKP, 2009 FAALİYETLERİNİ
BASINLA PAYLAŞACAK
AKP Silivri İlçe Başkanlığı, hafta içerisinde düzenleyeceği geniş katılımlı bir basın toplantısı ile 2009 yılı faaliyetlerini anlatacak. Bu arada Metin Karakaş Başkanlığı’nda yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren AKP, eski meclis üyeleri, yöneticileri ve adaylarla çeşitli toplantılarda parça parça bir araya gelerek güç topluyor. Geniş bir kesimi yeniden parti etrafında toparlayan Karakaş’ın ayrı bir sorumluluğu daha ortaya çıkmış durumda; yeni bir hayal kırıklığı yaşatmamak gibi. Kendi siyasi hedefleri kadar, umutlarını yeniden yeşerttiği insanlarınkileri düşünerek hareket etmeden önce her atacağı adımı bir kez de bu bakış açısıyla değerlendirmesinde yarar var.

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN
Barış antlaşmasının etkisi kendini hissettirmeye başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci arasında uzlaşı rüzgarları esiyor. CHP’nin iç huzuru sağlandığı taktirde, sıranın ilçe sorunları üzerinde olumlu etkisine yayılması ile ilgili beklenti hakim.

AÇIKLAMA
Geçtiğimiz hafta başından Fatih Koleji yetkililerinin günde 3-5 sefer arayıp, ısrarla randevu talep edişlerine dönemediğimi açıklama zorunluluğu doğdu. Yoğunluk işte ne yaparsınız, seçici davranma zorunluluğu oluşuyor.

ROTARYANLAR SİLİVRİ’DE
DE ÖRGÜTLENDİ
Uzun zamandır devam eden ama bir türlü sonuçlandırılamayan çalışmaların ardından Silivri Rotary Kulübü, geçtiğimiz hafta içerisinde resmen kuruluşunu ilan etti. Kurucu üyeler arasında Silivri sosyal, iş ve siyaset hayatının tanınmış isimleri yeniden yerlerini aldı. Mesleki donanım ile birikimlerini toplum yararına kullanma kararlılığı içerisindeki oluşumun, Silivri’ye hayırlı olmasını diliyorum.

ADIM ATMADAN ÖNCE
İYİ DÜŞÜNÜN
Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktıgında, üç yaşındaki oglunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle, kamyonun kaportasını mahvettigini görmüş. Hemen oglunun yanına koşmuş ve çocugunun eline çekiçle vurmaya başlamış... Biraz sakinleşince, hatasını anlamış, çocugunu hemen hastaneye götürmüş.
Doktor çocugun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da, elinden birşey gelmemiş. Çocugun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda kalmış. Çocuk ameliyattan çıkıp, gözlerini açtıgında bandajlı ellerini farketmiş ve gayet masum bi ifadeyle:
''Babacıgım, kamyonuna zarar verdigim için çok üzgünüm...''demiş, ardından babasına: ''Parmaklarım ne zaman yeniden çıkacak?'' diye sormuş.
Bu soruyla karşılaşan baba, eve dönmüş ve intihar etmiş.
Birisi masaya süt döktügünde yada bir bebegin agladıgını işittiginizde, bu öyküyü anımsayın. Çok sevdiginiz birine karşı sabrınızı yitirdiginizi anladıgınızda, önce biraz düşünün.

İyi haftalar!

YORUM YAP