Işıklar, Loveçli gençlerle buluştu

Işıklar, Loveçli gençlerle buluştu

7.11.2017 11:53:36

Hak ve Özgürlükler Partisi İstanbul Sorumlusu Fahri Vatansever'in davetlisi olarak Bulgaristan'ın Loveç şehirlerinden İstanbul'a gelen heyeti Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konuk etti ve akşam yemeğinde misafirler ile bir araya geldi. 

Hak ve Özgürlükler Partisi Loveç İl Başkanı Aynur Ramadanova misafirperverliği için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür ederken, günün anısına bir de plaket takdim etti.
İki günlük Türkiye ziyaretlerinde İstanbul ve Edirne'nin tarihi ile turistik yerlerini görme imkanı bulan gençlere Hak ve Özgürlükler Partisi yetkilileri de eşlik ettiler.
Partinin İstanbul Sorumlusu Fahri Vatansever, iki yıldır bu organizasyonu düzenlemek istediklerini ancak fırsat olduğunu paylaşırken, Hak ve Özgürlükler Partisi Bulgaristan yetkililer ile Türkiye'ye ilk defa gelen gençleri misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vatansever bu hayalin gerçekleşmesi konusunda desteklerinden dolayı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür etti. Vatansever bu buluşmaların ilk ancak son olmayacağını belirtirken, misafirler kendisine günün anısına bir tablo hediye etti.
Bulgaristan'dan gelen gençlere hitap eden Işıklar, iki ülke arasındaki ortak tarihi geçmiş ile geleceğe değindi. İki ülkenin duygusal bağlarına da işaret eden Başkan Bey, “Sizin orada başınıza kötü bir şey gelse bizim burada canımız yanar. Aynı şekilde biliyoruz ki bizim mutluluğumuz sizlerde de sevinç yaratmakta” derken, demokrasiyle, hoşgörü ve elbirliğiyle ortak ve güzel bir geleceğin mümkün olduğunu anlattı.
Hak ve Özgürlükler Partisi'nin siyasi hedeflerini bilip, desteklediklerini de konuşmasında vurgulayan Işıklar, her türlü katkıya bundan sonra da hazır olduğunu belirtti.
İlişkilerin gelişmesi ve daha iyi diyaloglarla, geleceğe dair umudun artarak süreceğini söyleyen Silivri Belediye Başkanı, Balkanlar coğrafyasındaki soydaşlarımızın Türkiye'nin aydınlık yarınlara yönelik sigortalarından olduğuna işaret etti.
Loveç'ten gelen gençler ve HÖH temsilcileri ile Işıklar'ın buluşmasına CHP Belediye Meclis Üyesi Doruk Bulut, Kumburgaz Eski Belediye Başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Taner Şafak ve yönetim kurulu üyeleri, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Nedret Güzellik Merkezinin sahibi Nedret Kahraman, Hürhaber İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali ve İstanbul'da faaliyet gösteren diğer Bulgaristan Göçmenleri Dernek temsilcilerinden de eşlik edenler oldu.
Haber Merkezi

YORUM YAP