XXXXX

IŞIKLAR’IN HAFRİYAT AÇIKLAMASI

Dün gazetemizde yer alan "Hafriyat işinde ‘adamcılık’ iddiası” başlıklı haberimize istinaden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yazılı bir açıklamada bulundu.
Işıklar’ın açıklaması aynen şu şekilde; "İlgili şahıs verdiği beyanatında izinsiz döküm yapıldığını söylemiş. Birincisi; bir usulsüzlük söz konusu değil, yazılı izni mevcut. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de konu ile ilgili hassasiyet gösteriyor, onlar da gerekli denetimleri yapıyor. Bu konuda Silivri Belediyesi olarak kimseye bir ayrıcalık tanımıyoruz, tanımayacağız. Alınan kararlara uymayanlar da en ağır şekilde cezalandırılıyorlar. Benzer örneklerini yaşamış arkadaşlarımız var.
İkinci konu da, dolgu izinleri tarım vasfındaki alanlar için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınmakta olup, hafriyat yönetmeliği kapsamında değerlendirilmesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iznine tabidir. Burada birilerine göz yumulması gibi bir durum söz konusu değildir. Bizim ancak kontrol yetkimiz var.
Burada İBB’nin de Silivri Belediyesi’nin de bir ihmalkârlığı ya da suçu yoktur.”
Işıklar konuyla ilgili belgeleri de iletti, merak eden varsa kendisine sunabilirim.

"KENDİ TİCARİ İTİBARINI GÖZDEN GEÇİRSİN”

Ucuz ilişkilerin muhatabı değilim. Bugüne kadar, 4,5 senedir kimsenin işine, gücüne, ticaretine karışmadım, bundan sonra da karışmayacağım. Silivri Belediyesi’nde böyle bir üslup yok. Belediye başkan yardımcımızla görüşmüş, muhatap bulmuş ve derdini anlatmış. Kendisine gerekli açıklama da yapılmış ama hala kendisi iş alamadı diye koşturuyorsa kendi ticari durumunu ve itibarını gözden geçirsin. Kimsenin kurumumuzu böyle bir suçlama altında bırakmasına izin vermem.”

BELEDİYEYE SİAD ÇIKARMASI
Silivri SİAD 60 kişilik bir ekiple dün Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı ziyaret etti. SİAD adına Kadir Baran, geç kalmış olarak nitelendirdiği ziyaretlerinde Islah Organize Sanayi Bölgesi konusunda ilk baştan beri verdiği destek ve göreve geldiği günden bu yana ilçeye yapılan tüm hizmetler için Belediye Başkanına teşekkürlerini iletti.
Kadir Baran’ın ifade ettikleri kimin için ne anlam taşır konusuna girmeden tam kadro olarak SİAD’ın gerçekleştirdiği bu ziyaretin güçlü bir mesaj verdiğini belirtmekten öteye vurgulamak şart. Bu ziyaret ve niteliği sanayici ve işadamları açısından ya bir özür mahiyeti taşıyor ya da, ‘sizi daha çok tutuyoruz’ algısı vermeye yönelik bir gayretin sonucu… Her ikisi birlikte de olabilir pek ala… Ve de yüksek ihtimal böyle… Metin Karakaş genel iktidarın temsilcisi, Özcan Işıklar yerel iktidarın… İkisi de Silivri çapında ve yatırımcılar nazarında önemli. 60 kişilik SİAD çıkarması Işıklar’a güzel bir moral kaynağı olabilir ama hiçbir iktidar için yeterli bir destek olmadığının farkında tabi. Sadece gösterdiği çabanın karşılığını görmüş olma rahatlığına erişmiş olabilir… Küçük zaferler büyük olanların provasıdır…

YOĞUN PERŞEMBE
İlçe Tarım Müdürlüğü 20 Haziran 2013 Perşembe günü sabah saat 10.00’da bir tarla günü düzenleyerek, yeni buğday çeşit demonstrasyonu gerçekleştirecek.
Aynı gün saat 11.00’de Belediye Başkanlık Makamında "Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması projesi” protokolünün imza töreni yapılacak.
Ayrıca yine Perşembe Günü saat 18.00’de engelli çocuklar karne töreni EYKOM’da gerçekleştirilecek.

YORUM YAP