Işıklar: İmamoğlu’nun yöntemi doğru

Işıklar: İmamoğlu’nun yöntemi doğru

24.12.2019 15:19:08

Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Durumgazetesi.com.tr'de bölgemizin deneyimli gazetecisi Erhan Kızılyar'a, Ekrem İmamoğlu'nun seçildikten sonra ilçemize gerçekleştirdiği ilk resmi ziyareti değerlendirdi. Işıklar, ayrıca bu kapsamda kendisine yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı.

Kızılyar'ın “Siz on yıl başkanlık yaptınız. On yıl boyunca sizin döneminizde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olsaydı Silivri'de neler yapılmış olurdu, Silivri'de ne değişirdi?" sorusuna Işıklar'ın yanıtı şöyle oldu: “Boğluca biterdi, İki Cumhuriyet çiftliği kurulurdu, üç müze yapılırdı, iki üniversite gelirdi. Sahil düzenlemesi tamamlanırdı. New- Center oradan kaldırılırdı, Meydan düzenlenir Silivri nefes alırdı.”
durumgazetesi.com.tr'de 22 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan söyleşi aynen şu şekilde:

“TOPLUMUN UZUN VADELİ DÜŞÜNECEK AKLA İHTİYACI VAR”
Erhan KIZILYAR: ‘Ekrem İmamoğlu'nun' Silivri ziyareti ertesinde, ‘Sayın İmamoğlu'nun hiç bir siyasi parti farkı gözetmeksizin, her ilçede ortak masa ‘Çalışması düzenleyerek ilçelerin sorunları ilçedeki mevcut belediye yönetimleri ile değerlendirmesini, çözüm aramasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu yöntem kente ne kazandırır. Siz 10 yıl belediye başkanı iken İBB ile aynı yakın çalışma olanağı yakalayabildiniz mi? İBB'nin Silivri'ye yaklaşımı nasıldı? İBB Silivri Belediyesi'ne çalışmasına ilişkin temennileriniz neler olabilir? '
Özcan IŞIKLAR: “Çatalca ve Silivri, İstanbul topraklarının 2/5'ine sahip. Ekrem Bey'in de Volkan Bey'in de tarıma önem vereceklerine ilişkin açıklamaları var. Bu ziyaretlerin günübirlik ziyaretlerle hemen sonuç alınmaz. Bunu zamana yaymak lazım. İyi niyetli girişimlerdir.
İki türlü çalışmalar yapılır. Bazıları günlüktür çalışmaların. Aynen gazete çıkarmak gibi. O gün yaparsanız, ertesi gün yeniden bir daha. Belediyeler de öyle. Çöp toplamak gibi… Bir de ömürleri aşan çalışmalar vardır. Kentlerin geleceğini, toplumların geleceğini ilgilendirir. İnsanların bugününü yarını ilgilendirir. Toplumun uzun vadeli düşünecek akla ihtiyacı var. Bizde toprak, tarım altyapı potansiyeli var. Bunların konuşulması, üzerinde durulması lazım.
Silivri'nin Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi, Bir Mükemmeliyet Merkezi, Tarım ve Gıdanın Silikon Vadisi haline gelmesi için dört üniversitenin buraya çekilmesi lazım. Üç tane tapulu üniversite yeri var.
Kent ve kent çevresi tarımın katma değeri yüksek ürünlerin burada yetiştirilmesini sağlamak lazım.
Eğitim Bilişim Alanı, (EBT) burada. Bir teknoparkı alanı burada (İTA) burada. Bir Tarım teknopark alanı (TTP) burada. İstanbul da tek burada var. Ben 2 Nisan'da bir veda mesajı yayımlarken, Volkan Başkan'a ve Silivri'ye bahsetmiştim.
Yılmaz Kandemir'in evini kamulaştırmıştık. Burası müze yapılması lazım. Bir de Aziz Nektorius'un Evi'nin müze yapılmalı. Çarşı Meydanı'ndaki eski belediye binasının olduğu yerin projesi hazır. Onun da müze yapılması lazım.

“KİM NE SÖYLERSE SÖYLESİN ÜLKEMİZE FAYDAYI DÜŞÜNECEĞİZ”
Erhan KIZILYAR: MHP'li bir başkan Aziz Nektorius evinin müze yapılması konusunda ne kadar çaba içinde olabilir?
Özcan IŞIKLAR: Biz bütün dinlere hoş görüyle bakmışız. Belediye başkanının partisi olmaz. Herkese hoşgörümüzü göstermemiz lazım. Bize yakışan budur. Bunlar yeryüzü mirası sayılır. Bundan bize zarar gelmez. Rüzgar kayadan ne alabilir. Bundan çekinecek bir şey çıkmaz. Trump ne diyor, Macron ne diyor. ‘Ülkemizim çıkarını düşünürüm' diyor. Kim ne söylerse söylesin ülkemize faydayı düşüneceğiz. Ülkemiz kazanacak mı, Silivri kazanacak mı? Yılda 500 binden fazla inanç turizmi için gelenler bunlar Silivri'ye niye uğramasın? Bir gün Silivri'de niye kalmasınlar? Mübadele Müzesi'ni Kandemir'in yerinde hemen açalım. Orası Mübadele Evi olacak. Aziz Nektorius Müze'sini açalım. Bir de merkezde müze. Üç müzemizi hemen açalım. Silivri kültürlerin buluştuğu yılda bir milyon turist potansiyelinden neden faydalanmasın?
Ama ana konu tarımda. Silivri'nin geleceği tarımda. Tarım ve Silikon Vadisi'nde. O da uzun vadeli bir misyon ve vizyonumuz.
Silivri'nin geleceği için taş taş üstüne koyana teşekkür ederiz…

“SİLİVRİ'NİN GELECEĞİ İÇİN KİM ÇABA HARCARSA, TEŞEKKÜR EDECEĞİZ”
Erhan KIZILYAR: Takip ettiğimiz
kadarıyla Başkan Yılmaz ilgileniyor TÜRAM ile...
Özcan IŞIKLAR: İlgileniyor. Başkandan değil de, çevresinden duydum. “TÜRAM'da bazı yerler ekilmemiş” demişler. Oranın ekilmemesi gerekiyor. Doktora tezleri hazırlanıyor. Üniversiteler çalışıyor. Adı üzerinde Araştırma Geliştirme Merkezi. Tabi araştırmalar için denemeler yapılan yerde bekletilmesi gereken yerler vardı.
Silivri'nin geleceği için kim çaba harcarsa, kim taş tüş üstüne koyarsa teşekkür edeceğiz.
Bir de şunu ekleyeyim. Silivri'ye nerden giriş var. Bir yukardan başka bir de bu stadın altından alt geçidinden oradan. Cami'nin yanından eski Devlet Hastanesinin olduğu yöne doğru. Bir bulvar girişi fırsatımız var. Onu kaçırmamız gerekiyor. Kamu binalarının stadın oraya yapılacak fikri orada bir yoğunluk yaratırsa, bu projeyi hayata geçirilmesini imkansız kılar. Cumhuriyet Parkı açtık. K2'nin az ilerisi oraya yapılması daha uygun olur.

“TOPBAŞ'A RAĞMEN HEMEN HEMEN HİÇ YARDIMCI OLUNMADI”
Erhan KIZILYAR: Siz 10 yıl İBB ile nasıl çalıştınız? Yardımcı mı oldular yoksa yardım alamadınız mı? CHP'li belediyelerin çok serzenişlerini hatırlıyoruz…
Özcan IŞIKLAR: Kadir Topbaş'ın yaklaşımı iyi niyetliydi. Kadir Başkan Silivri'nin topraklarının
korunması konusunda bana çok önemli desteği olduğunu söyleyebilirim. Tarımın geliştirilmesi konusunda önerileri olduğunu her zaman söylerim. Ancak ne hikmet ise Kadir Topbaş'a rağmen hemen hemen hiç yardımcı olunmadı. Verdiği emirler alt birimler tarafından yapılmadı. Bunu kendisine hiç ifade etmedim. Yaklaşımları ‘Yardımcı olmak değil, iş yaptırmamak' üzereydi. Örneğin Sayın Topbaş, Silivri Belediyesi'ne on yılda bir kez gelmişti. Sel felaketi olduktan sonra gelmişti. Selden sonra 2 bin 200 kamyon atık oluştu. Bunu İSTAÇ alsın istedik. Kamyon başı 40 lira istediler. Ben bunu Sayın Topbaş'a ilettim. ‘Olur mu öyle şey?!' dedi. Yanımda telefon edip emir verdi. Para almadan alınacaktı. Dokuz yıl geçti Ali Paşa'da o atıklar duruyor. Yaptırmadılar yani. Planlarımızı engellediler.

“EKREM İMAMOĞLU'NUN
ORTAYA KOYDUĞU DOĞRU
BİR YÖNTEM”
Ekrem İmamoğlu'nun yöntemi doğru bir yöntemdir. Partizanlık yapmak iyi değil. Ancak bu çalışmayı yürütürken bir de partimizin programı var. İstanbul'a yazılmış bir manifesto var. Bir vizyon belgesi ortaya koydu. İmamoğlu'nun bu program çerçevesinde vaatleri var. Bunları da asla göz ardı etmemesi gerekiyor. Tamam partizanlık yapmayacaksın, ama programını da unutmayacaksın. Partinin hedeflerini de unutmayacaksın. Rozeti çıkarabilirsin ama programı çıkaramazsın. Bu sizi de partinizi de bağlar…

“EKREM BEY 10 YIL BAŞKAN
OLSAYDI SİLİVRİ'DE NELER
DEĞİŞİRDİ NELER…”
Erhan KIZILYAR: Peki sizin
döneminizde on yıl Ekrem Bey başkan olsaydı Silivri'de ne olurdu?
Özcan IŞIKLAR: Newcenter kalkardı, orası açılır Silivri nefes alırdı… Sahil düzenlemeleri biterdi. Fuar alanımız var. Büyük olasılıkla fuar alanı Silivri'ye gelmiş olurdu. 2 Üniversite açılmış olurdu… 3 Müze açılırdı… Köyler de iki tane Cumhuriyet Çifliği kurulmuş olurdu. Boğluca biterdi. Çok rahat biterdi. Ekrem Bey ile beraber bu işi bitirirdik. Sekiz müteahhit bırakıp gitti.
Bakın Ekrem Bey geldi kendi yerinde inceliyor. Bizim dönemimizde böyle bir şey olmadı. Kadir Bey'e rağmen alt kadro engelledi.

“YILMAZ HAKKINDA ANA RESMİ GÖRELİM”
Erhan KIZILYAR: Volkan Yılmaz'ın 9 aylık belediye başkanlığını nasıl
değerlendiriyorsunuz?
Özcan IŞIKLAR: Silivri'de taş taş üstüne koyana teşekkür ederiz. Başkan Yılmaz'ın çalışmalarına ilişkin değerlendirme konusunda resmin tamamını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

MAHALLE BASKISINA SİTEM!
Boğluca çevresi, meydan, müzeler, sahil konusunda projeler hazırladığını paylaşan Işıklar bir de serzenişte bulundu: "Ben o renkli çalışmayı hayata geçirseydim, bazıları ayaklanacaktı. PKK'nın renkleri diye…”

HALK TV NERE BİZ NERE?
Halk TV bağlamında gelişmelerle ilgili, yapılan yorumlar hatırlatıldığında Işıklar şunları söyledi: "Benim ne işim olur televizyonla.. Herkes bildiği işi yapsın. Doruk Bey, adı geçen Cafer Bey'i tanıyor. Ben de tanıyorum. Adam çok çok zengin biri. Forbes'e kapak olmuş. İngiltere'de sayılı zenginlerden… Kaç fabrikası var. Kaç mağazası var. Bazılarını biliyoruz. Bazılarını okuyoruz. Yani o kişi alabilir. O'nun maddi imkanı var. Ama Özcan aldı falan.. Ne mümkün..”
Haber Merkezi

YORUM YAP