Işıklar: İkiyüzlülüğü halka anlatmalıyız

Işıklar: İkiyüzlülüğü halka anlatmalıyız

12.02.2016 16:57:02

Işıklar, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü, tek bayrak ve demokrasiyi barışının vazgeçilmezleri olarak tanımladı ve “Savaş yangınını söndürmek adına taşımamız gereken su; daha çok demokrasi, daha çok hukuk ve adalet, hakça paylaşım olmalı” şeklinde görüşlerini ifade etti.
Sosyal medyada terör olaylarının durması ve barışın hakim kılınması gerektiği paylaşımıyla gündeme oturan CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı'nın neden olduğu tartışmalar ve gerçekte olup bitenler hakkında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hürhaber'e konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI BİZİM ÇİMETNOMUZ”
Işıklar yaşananları değerlendirirken şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bizim çimentomuz. Türk olmayabilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamız bizim birliğimiz, bütünlüğümüz, bizi ulus yapan şeyden vazgeçemeyiz. Buna zarar vermeye yönelik her faaliyeti de düşmanca kabul etmeliyiz. Devletin kendini savunma hakkı var.

“DAHA ÇOK DEMOKRASİ, DAHA ÇOK HUKUK VE ADALET OLMALI…”
Ayrıca bu yaşananlardan siyasi rant çıkarmaya, sadece bir tarafa şirin görünme adına Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya ve bu toprakları vatan yapan vatandaşlık bağlarını koparmaya çalışanlar ile onlara her ne gerekçeyle olursa olsun, ama yanında görünerek ama düşmanlık göstererek, çanak tutanları iyi tanımamız gerekiyor. Bu toprakların adı Türkiye Cumhuriyeti, üzerindekiler de Türk vatandaşlarıdır. Bizi vatandaş yapan budur. Ne etnik köken, ne kimlik siyaseti bunu değiştiremez. Daha çok demokrasi, daha çok hukuk ve adalet, hakça paylaşım olmalı; uğrunda mücadele vermemiz gerekenler bunlar.

“TÜRK BAYRAĞI HER HANGİ BİR PAÇAVRA İLE YAN YANA GETİRİLEMEZ”
Türk bayrağı her hangi bir paçavra ile yan yana getirilemeyecek kadar önemli ve de eşsiz değerimiz. Bu vatanı bölmeye çalışanlar ile onlara karşı koruyanları bir tutamayız.
O bölgelerdeki fakirliği, acizliği, çaresizliği gidermek devletin sorumluluğu.

“İKİYÜZLÜLÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI”
Barış sürecini halk temelli yürütmek gerekirken biri Başkanlık sistemi için diğeri de iç savaşa, bölücülük faaliyetlerine hazırlık adına kullanmış; AKP'nin de PKK'nın da ikiyüzlülüğü ortaya çıktı. Bizim asıl bunu halka anlatmamız lazım; barış süreci adı altında yürütülen ikiyüzlülüğü…

“FARKLILIKLARIMIZI ZENGİNLİĞİMİZ KABUL EDEREK YAŞAMANIN YOLUNU BULMALIYIZ”
Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünde, tek bayrak altında barış ve huzur içinde, farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul ederek, demokrasimizi güçlendirerek yaşamanın yolunu bulmalıyız” dedi.
Sevginar UYGUN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Dün ayrıştılar bugün aynı saftalar
Sonraki » SAKİN...

YORUM YAP