Işıklar: İkinci New Center vakasını yaşatmanın alemi yok!

Işıklar: İkinci New Center vakasını yaşatmanın alemi yok!

11.07.2018 14:06:41

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, projede yer alan katlı yer altı otoparkı bölümünü zeminin kötü olması, 45 metre inilmesine rağmen sağlam zemin bulunamaması gerekçesiyle; yerin altına 3 kat kazık sistem inilerek yapılması planlanan yeraltı otoparkı projesinin teknik ve çevre şartları açısından mümkün olamadığı, proje maliyetine yansıttığı fahiş artış ve hiçbir sigorta şirketinin çalışma esnasında çevre binaları sigortalamadığı için iptal edildiğini açıkladı.

ALİBEYSPOR OTOPARKI KAPANIYOR
Merkezin önemli otopark alanlarından biri bugünden itibaren kademeli olarak alternatif imkan düzenlemesi uygulamaya konulduktan sonra ise tamamen ortadan kalkmaya hazırlanıyor. Alibeyspor Açık Otoparkı, 10 Temmuz 2018 Salı gününden itibaren Belediye tarafından bölgede yapılacak çevre düzenlemesi nedeniyle kademeli olarak hizmete kapanacak.

SARAL İŞ MERKEZİ OTOPARKI ALTERNATİF OLARAK HİZMETE AÇILIYOR
Saral İş Merkezi altında bulunan 110 araçlık otoparkın birkaç gün içinde alternatif olarak kamu yararı gerekçesiyle hizmete açılacağını belirten Başkan Özcan Işıklar,  sürece ilişkin Hürhaber ile şunları paylaştı: “Kaymakamlık arkasındaki alana katlı yer altı otoparkı yapmaktan vazgeçtik. Son derece geçerli sebeplerimiz var… Şöyle ki; yapılan zemin incelemeleri olumsuz çıktı. Düşünülen 15 Milyonluk maliyet, 60'lara dayandı. Otoparkın kapasitesi zemin ve artan maliyetler sebebiyle planladığımızın neredeyse yarısına; 230 araca düştü. Çarşıda 3-4 sene sürecek bir çalışma bizi felç eder. En önemlisi de hiçbir sigorta şirketi yapılacak bu çalışma esnasında çevredeki binaları sigortalamaya yanaşmıyor. Göz göre göre Silivri'ye ikinci New Center vakasını yaşatmanın sorumluluğunu kimse alamaz. Çevrede yaşayan hemşerilerimizin can ve mal güvenliği her şeyden önemlidir.”

İKİ TANE KATLI OTOPARK PROJE ALTERNATİFİ HAZIRLANIYOR
Saral İş Merkezi altındaki 110 katlı otoparkın yolun daraltılması pahasına, kamu yararı gerekçesiyle önlemler alındıktan ve gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hizmete açılacağını belirten Işıklar, “Ayrıca aynı bölgede Şahin Fırın'ın yeri ve arkasında, 330-400'e çıkabilecek potansiyelde bir çelik konstrüksiyon otopark projesi önerisini değerlendiriyoruz. Dirik ailesi konuyla ilgili maliyet, yatırım araştırması yapıyor, belediye olarak bizler de destek sunmaya hazır olduğumuzu deklare ettik” dedi.

HAMAMIN YANINDAKİ OTOPARK İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME
Hamamın yanındaki açık otoparka ilişkin girişimlerinden de söz eden Başkan Bey, “Otoparkın sahibiyle görüşme halindeyiz. Takas, satın alma ve yap işlet modeliyle 500 araç kapasiteli proje önerisi üzerinde değerlendirmelerimiz sürüyor. Yer sahibi sıcak baktı, kısa süreli bir müsaade istedi. Bu noktada da bizleri rahatlatacak bir düzenlemeye gideceğimize inanıyorum” dedi.

IŞIKLAR: EN SAĞLIKLI SÖÇÜMÜ BULUP SAĞLAYACAĞIZ
Işıklar, son olarak ilçemizin ihtiyaç duyduğu otopark yatırımı konusunda büyük riskler almak, yüksek maliyetler ödemek zorunda kalmadan Silivrililere bekledikleri çözüm ve hizmeti sunacaklarını ifade etti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP