XXXXX

Işıklar, İddiaları Yanıtladı Çalışmalarını Anlattı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hafta sonu basınla bir araya gelerek içindekileri döktü. Yapmaya çalıştığı düzenlemeleri, Silivri hedeflerini büyük bir heyecanla ifade etmeye çalışan Işıklar’ın, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’a verdiği cevaplar da toplantısına damga vurdu.
Işıklar’ın hazırcevaplılığına alıştık, o da muhalefetin eleştirilerine yönelik aynı duyguyu geliştirdi. Her “Ak” diye yaptığına, Karakaş “Kara” deyince eskiden olsa sinirlenir, ağır ağır konuşurdu bu kez daha kendinden emin, ölçülü, yaptıklarını anlatmayı tercih etti. 6 ay öncesine kadar Işıklar’ın süslü laflara ihtiyacının yerini yaptığı çalışmaların görünenin ötesinde görünmeyen derinliğini ifade etmeye yönelik çabası almış. Yaptığı çalışmalar gün yüzüne çıktıkça, takdir gördükçe Işıklar, rahatlamış. Halkın memnuniyet oranı muhalefetin memnuniyetsizliğini açıklarken, Işıklar yaptıklarıyla ilgili farklı değerlendirmelere yönelik daha da hoşgörülü.

Unutmadan belirteyim; Toplantı boyunca Yılmaz Kandemir ile şakalaşmaları da ikilinin parçalanması üzerine bütün planların en azından şimdilik yerle bir olduğunun net kanıtı adeta.

Işıklar, muhalefetin “1,5 trilyon” dediği festival maliyetini, 408 Bin TL olarak açıklıyor. Sanatçı ve ses düzenine ödenen paralar tamamen sponsorlar tarafından karşılanmış olarak belirtilirken, gerçekleştirdikleri etkinlik ile ilgili memnuniyetini uzun uzun dile getiriyor.
Festivalden memnun kalmayan kesimler belli, nedenleri de son derece anlaşılır esas olan halkın ilgisiyse bu konuda Işıklar’a katılmamak mümkün değil.

Karakaş’ın kendisine yönelik benzetmelere cevap vermekten geri kalmıyor Işıklar da; Muhalefet liderini iktidarın rüzgarına kapılan yaprak olarak tanımlıyor. Karakaş, genel seçimlerde epey yoruldu anlaşılan sonrasında da tam olarak dinlenemedi. Yoksa yaprak değil rüzgar olduğu günleri de hepimiz hatırlıyoruz.

Haberin devamı 01.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP