Işıklar: Hukuksuzluk temeli yok

Işıklar: Hukuksuzluk temeli yok

6.09.2016 10:31:52

Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu, Yargıtay'ın iptal kararına rağmen arsa satışı yapan Silivri Belediyesi'nin bu konudaki tutumunun gerekçelerini ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceklerini sordu. Başkan Özcan Işıklar, “Bu arsalar satışı yapıldığı zamanlarda kamuya terk edilmiş alanlar değil normal arsa statüsündeydi. Farklı içtihatlar de var ama hukuk böyle karar verdi” dedi.

Silivri Belediyesi'nin 2009 yılında satış kararı aldığı 94 arsadan 36'sı satıldı. Satışları durdurmak için yargı yoluna giden muhalefet iptal kararı alınmasını sağladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu, işleyen hukuk sürecine rağmen arazi satışlarını gerçekleştiren Silivri Belediyesi'ne konu hakkında soru önergesi verdi. Silivri Belediyesi Meclis Başkanlığına sunulan önerge şöyle: “Silivri Belediyesi'nin 6 Temmuz 2009 tarihli 53 numaralı meclis kararı dahilinde toplam 94 parselin satışı için oy çokluğu ile alınan kararın iptali için İstanbul 5. İdari Mahkemesi'ne 2009-1410 esas numaralı dilekçe ile yürütmeyi durdurma davası sonucu satılan arsaların Danıştay'ın 8. Dairesi 2015/11981 esas numaralı 2016 ve 3497 sayılı karara istinaden satışların iptal edilmesi karara bağlanmıştır. İş bu Danıştay kararı 16 Haziran 2016 tarihinde Silivri Belediyesi'ne tebliğ edilmiştir.

  1. Dava süreci devam ederken arsaların neden satıldığını,
  2. Bu satışlardan doğan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin nasıl karşılanacağı,
  3. İptal edilen arsa satışlarının belediyemize maliyetinin ne olacağı,

İş bu soru önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederim.”

IŞIKLAR: MAHKEME NE KARAR VERİRSE ONU UYGULAYACAĞIZ

Önerge oybirliği ile başkanlık makamına havale edildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuyla ilgili olarak, “Hukuki kısmının incelenme süreci devam ettiği için bir beyanda bulunmak istemedim. Tahmin ettiğim gibi meclis toplantısında önerge olarak karşıma çıktı. Çok doğal, sorulması uygun. Bunların Selimpaşa Belediye Başkanlığı döneminde Hürhaber Gazetesi'nde ilanı yapıldı, satışa çıktı ve o dönemin Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Biz göreve geldiğimizde biz satarız” diyerek iptalini istedi ve ihale iptal edildi. Eğer görev devam etseydi aynı düşüncenin olacağını biliyorum. Ayrıca bu arsalar satışı yapıldığı zamanlarda kamuya terk edilmiş alanlar değil normal arsa statüsündeydi. Farklı içtihatlar de var ama hukuk böyle karar verdi. Şeriatın kestiği parmak acımaz! Neyse sonucu hukuk süreci içinde devam edecek. Dava sonunda mahkeme ne karar verirse biz de o kararı uygulayacağız. Ancak tekrar söylüyorum arsaların satışa açıldığı zamanlarda bir hukuksuzluk temeli yok. İdari Mahkeme tedbiri kaldırdı ve satışı tedbir kalktı yazısıyla yaptık. Burada farklı bir bakış var. Sanıyorum dava sürecinde daha da açığa çıkacak çünkü alan kişi de bir itirazda bulunacak. Biz almak için dava açacağız. Bu süreç kamuoyunun önünde cereyan edecek. Hukukun gereği neyse de onu yapacağız. Bu konuyu fazla da tartıştırmak istemiyorum çünkü hukuksal bir güvene göre yapılmış. Vatandaş da belediyemiz de mağdur olmasın. Gereksiz bir polemiğe girmek de doğru değil. Hukukun vereceği bir cevap var. Bizim konuşmamızın çok bir anlamı yok. Dava süreci başladığında her aşamasında kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.


Hazal BAŞARAN

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki 24 saatlik su kesintisi uyarısı
Sonraki » MALUMUN İLANI

YORUM YAP