Işıklar: Her zamankinden daha çok tehlikenin farkında olmalıyız

Işıklar: Her zamankinden daha çok tehlikenin farkında olmalıyız

11.05.2017 09:57:24

Referandum ve son süreçte yaşananlar, bundan sonra izlenecek politikalara yönelik değerlendirmeler için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da belediye başkanlarıyla buluştu. Toplantıya katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP'yi Türkiye'nin aydınlık yarınlar ile demokratik rejim garantörü olarak ilan etti ve bunlara yönelik tehditlerin her zamankinden daha çok farkında olunması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mayıs Pazartesi günü CHP'li belediye başkanlarını Ankara'da Hilton Garden Otel'de topladı. Kılıçdaroğlu, referandum sonuçları ve gelecek seçimlere yönelik değerlendirmeler yapmak üzere, aynı zamanda kurultaya yönelik görüşlerini de almak için CHP'li belediye başkalarıyla Ankara'da 8 Mayıs Pazartesi bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarını dikkatli olmaları konusunda uyarırken “ ‘Resmi rakamlara göre en az yüzde 49 olan bloku nasıl dağıtırız?' Bunun arayışı içindeler. ‘Bunun ana omurgasını CHP oluşturuyor o zaman gelin CHP'yi tartışalım' çerçevesinde planlanan tuzağa hiç kimsenin düşmemesi lazım" dedi.

IŞIKLAR: HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK TEHLİKENİN FARKINDA OLMAYIZ
Toplantıya katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “CHP'li belediye başkanlarının hemen hemen eksiksiz bir katılımı vardı. Referandum öncesi ve sonrasına ilişkin durum, 16 Nisan'ın etkileri geniş bir çerçevede değerlendirildi. Bundan sonra izlenecek yol haritası üzerinde istişarelerde bulunuldu. Genel Başkanımız dikkatli olunması gerektiği hususunda uyarılarda bulundu. Tüm Türkiye ve hatta dünya 16 Nisan'da resmi sonuçlara göre gerçekleşen Anayasa değişikliğine toplumumuzun en az yüzde 50'sinin “Hayır” dediğini, olumlu bakmadığını, endişeyle yaklaştığını biliyor. Biz CHP'nin seçilmişleri ve yerel yöneticileri olarak tabanın hassasiyetlerini daha iyi izleyerek, mevcut sıkıntıların çözümü, yenilerinin oluşumunu engelleme sorumluluğunu hissetmeliyiz. CHP bu ülkenin aydınlık yarınlar ve demokrasi garantörü… Tehlikenin her zamankinden daha çok farkında olmalıyız” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEMİ TÜRKİYE'YE GETİRMEK GİBİ BİR İŞLEVİMİZ VAR
Belediye Başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki satır başları şöyle yansıdı: "Toplumun en az yüzde 50'si 'hayır' dedi. Demokrasiden yana olan bütün güçler 'hayır' dedi. Olayın meşru olmadığını artık bütün dünya biliyor, sadece biz değil. Bütün uluslararası raporlara bu halk oylamasının meşru olmadığı yansıdı. Şimdi bu tartışmaları gündemden düşürüp, başka bir tartışmayı başlatmak istiyorlar. Bu bağlamda hedefledikleri şu, 'Biz, resmi rakamlara göre en az yüzde 49 olan bloku nasıl dağıtırız?' Bunun arayışı içindeler.

“KURULTAY PARTİSİ CHP Mİ, AK PARTİ Mİ?”
Bunun ana omurgasını kim oluşturuyor? CHP. 'O zaman gelin CHP'yi tartışalım.' Dikkat buyurunuz, CHP'ye birdenbire 'kurultaylar partisi' denmeye başlandı. Bakın 'kurultaylar partisi' son yıllarda CHP mi, Adalet ve Kalkınma Partisi mi? Kaç tane kurultay geçirdiler. Bu çerçevede planlanan tuzaklara hiç kimsenin düşmemesi lazım. Hiçbir siyasal partinin, meslek kuruluşunun, sivil toplum örgütünün düşmemesi lazım.

“HERKES DİKKAT ETMELİ, EN ÇOK DA CHP EDECEK”
Herkes dikkat etmeli, dikkat etmesi gereken en büyük kuruluş da CHP. Partinin bütün organları, il, ilçe başkanları, milletvekilleri, yöneticiler, belediye başkanları, herkesin bu konuda çok dikkatli olması lazım. Bir oyun oynanıyor, gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor. Bunu unutturmayacağız. Bu konuda hepimiz kararlıyız, kararlılığımızı sürdüreceğiz.

“MÜCADELE ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR”
Tekrar demokratik parlamenter sistemi Türkiye'ye bütün ağırlığıyla ve bütün kurumlarıyla getirmek gibi bir işlevimiz var. Bu işlevi yerine getirmek için herkesin çaba harcaması lazım. Ben, bu konuda söz veriyorum, bütün vatandaşlarıma söz veriyorum, demokratik parlamenter sistemin bütün kurumlarıyla Türkiye'ye gelmesi için mücadeleyi başlatacağız. Hiç kimse unutmasın, mücadele asıl şimdi başlıyor."

Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » MHP’liler Partal’ı ziyaret etti

YORUM YAP