XXXXX

Işıklar, Halk İle Kaynaşma Yöntemlerini Gözden Geçirmeli

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dün akşam Kavaklı Mahallesi’ndeydi. Mahalle Konseyi Halk toplantısına katılanlara bakınca içiniz acıyor. Belediye müdürleri, meclis üyeleri, basın ve bir avuç halk. Silivri Belediyesi illa halka ulaşacaksa yöntemlerini gözden geçirmeli. Halkı organize ettiği toplantı ve dolayısıyla yönetim sürecine dahil etmenin yollarını bulmalı. Ya da bu tarz organizasyonlardan vazgeçmeli.
“Belediye başkanına ulaşamıyoruz” diyen halk değil her halde… Yoksa tam da bu amaçla düzenlenen toplantılara katılım tıklım tıklım olurdu. Başkana ulaşamamaktan dert yananların önemli bir kısmı “özel işler” peşinde bu da kabul etmemiz gereken başka bir gerçek.
Halk toplantıları yerine ev ziyaretleri daha etkili bir yerel yönetim ile vatandaş kaynaşma aracı olabilir mi? Daha zorlu ama daha etkili… Tabi meclis üyeleri ve belediye müdürlerinin tümünü bu yönteme aynı anda dahil edemezsiniz. Karar alma mekanizmalarının belirleyicisi olan bu yönetim ile yönetileni bir araya getiren buluşmalarda belediye müdürleri ile meclis üyeleri yer almalı tabi de, organizasyon kriterleri gözetilmeli.
Işıklar, Mahalle Konseyi Halk toplantılarına bu gün de Ortaköy’de devam edecek. Bakalım oradaki durum neydi?!
Devamı 15 Aralık 2010 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP