Işıklar: Emeğe sahip çıkacağız

Işıklar: Emeğe sahip çıkacağız

4.05.2018 10:55:28

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin toplantısında konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Biz üreten, burada birikim yaratan, refah sağlayan herkesin emrindeyiz.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Odak Okulları Selimpaşa Kampüsü'nün ev sahipliği yaptığı toplantıda Silivrili sanayicilerle 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı değerlendirmek üzere bir araya geldi. 2 Mayıs Çarşamba günü tertip edilen toplantıya iş camiasının yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı ve aynı zamanda Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Başkan Vekili Arif Kanık, Silivri Müteahhitler Derneği Başkanı Sedat Karakaş ve yönetimi ile Odak eğitim kurumu yetkilileri katıldı.

KOCABAŞ: SİLİVRİ BELEDİYESİ'Nİ HER ZAMAN YANIMIZDA HİSSETTİK
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Silivri Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Arkadaşlarım adına 1/100 binlik planlarda mevcut sanayi bölgesinin korunması konusunda ciddi bir uğraş veren Sayın Belediye Başkanım Özcan Işıklar'a, Başkan Yardımcım Mehmet Has'a çok teşekkür ediyorum. Bunu bir borç olarak biliyorum çünkü gerçekten biz Belediye Başkanımızı her zaman yanımızda hissettik. Belediye Başkanımız önemli toplantılarını bırakarak bizi desteklemek için organize sanayi bölgesinde 17 kuruluşun bir tanesi olarak Büyükşehir'de imza attı. Belediye Başkan Yardımcımızı da bizimle birlikte Bakanlıklarda koşarken gördük. Onun için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizde sıkıntımız var. Onu da elbirliğiyle hem AK Parti hem de MHP İlçe Başkanlarımızın destekleriyle Büyükşehir'de uzlaşı içerisinde kabul ettireceğimizi düşünüyorum. Sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi gerekiyor. Finans sektörünü Silivri'ye çekebileceğimizi düşünmüyorum. İnşaat sektörü şu anda zaten sıkışmış durumda. Silivri'nin kurtuluşunda bence imalat sektörü önemli bir rol oynayacaktır. Silivri'nin geleceğinde sanayi ve tarımın çok önemli bir yeri olduğunu ve bunun özellikle hepimiz tarafından vurgulanması gerektiğini düşünüyorum. 1/100 binlik planları tek başımıza çözemiyoruz. Değirmenköy-Ortaköy sanayi bölgesi dışında yaklaşık 1500'er dönümlük istediğimiz üç tane alanımız var. Bir tanesi Kavaklı-Selimpaşa, bir diğeri Alipaşa, son olarak da Kınalı-Çanta alanları. Buraların sanayi bölgesi olarak işaretlenmesi hem Silivri'nin, hem İstanbul'un, hem de ekonomimizin çok önemli gereklerinden. Doğru, çok önemli sorunlarımız var. Bu sıkışmışlığın içerisinde Silivri'yi nasıl düzgün bir yola sokabilirizi düşünmemiz lazım. Burada sanayiyi elbirliğiyle yeni planlara işletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu birlikte başaracağımıza da inanıyorum.”

1/100 BİN ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANINA ÖZCAN IŞIKLAR'IN GÖRÜŞÜ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, planla ilgili şunları söyledi: “İlçemiz 868 km2 yüzölçümüne sahip tarım, sanayi, turizm ve hizmet sektörlerinin bir arada bulunduğu bir ilçedir. Sınırlarımız içinde Ortaköy, Kavaklı, Alipaşa ve Değirmenköy Mahallelerinde oluşmuş sanayi bölgeleri bulunmaktadır. Bu sanayi bölgelerinin 2009 onay tarihli Çevre Düzeni Planı ile fonksiyonları değişmiş olup bu durum büyük sıkıntılara sebep olmuştur. Türkiye'de sanayi üretiminin yüzde 2.8'i Silivri'den gerçekleşmektedir. Özellikle 3. havaalanının Silivri'de yer alacağı öngörüşü ile bu bölgedeki sanayi alanlarının ticaret ve hizmet sektörlerine yönlendirilmesine yönelik plan kararları gelişmiştir. Ancak 3. havaalanının Silivri'de yer almaması 2009 tasdik tarihli Çevre Düzeni Planı'nda yer alan birçok plan kararının hayata geçmemesi ilçemizde hizmet ve ticaret fonksiyonlarını gelişmesini engellemiştir. Bunun yanı sıra bölgemizdeki sanayi alanlarının desantralize edilmesine yönelik kararları sanayi alanında bulunan ve henüz yapılmamış parsellerde yeni tesisler yapılmaması, mevcut sanayi tesisleri içinse geleceklerinin belirsiz olmasına sebep olmuş ve yeni yatırımları engellemiştir. Liman, 3. Havaalanı, Teknoloji Geliştirme Alanları gibi bir önceki Çevre Düzeni Plan kararlarının gerçekleşmediği gerçeği de göz önüne alınarak ilçemizdeki sanayi alanlarının korunmasına yönelik plan kararlarının geliştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca ilçemiz sınırları içinde Alipaşa, Selimpaşa-Kavalı ve Kınalı bölgelerinde mevcut bulunan sanayi tesislerini kapsayan alanlar Islah Organize Sanayi Bölgesi kapsamına alınmış fakat bu karar uygulamaya konulmamıştır. Bu sebeple bu bölgedeki sanayi alanlarının Çevre Düzeni Planı'nda korunması yönünde kararlar geliştirilmelidir. Ülkenin sayılı büyük firmalarına ev sahipliği yapıyoruz. Burada ekonomik bir süreci, gelişmeyi hep birlikte paylaşıyoruz. Bu anlamda Türkiye sanayisinin güçlü oyuncusu konumunda olan ve pek çok hemşerimize istihdam yaratan Silivri sanayimize, çıkarlarınıza, alın terinize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Biz üreten, burada birikim yaratan, refah sağlayan herkesin emrindeyiz.”

HAS, SORULARI YANITLADI
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, planın içeriği ve detayları hakkında sunum yaparak katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi. Toplantı, soru ve görüşlerin alınması ile devam etti.
Haber:
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki 5 Nisan Encümen kararları
Sonraki » En büyük gazozcu

YORUM YAP