Işıklar’dan Tarım Ve Gıda Teknolojileri Fakültesi müjdesi

Işıklar’dan Tarım Ve Gıda Teknolojileri Fakültesi müjdesi

2.03.2018 10:08:53

Ankara'da Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Trakya'da kurulacak Gıda, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Merkezi ile Başkent Üniversitesi'nin bir kampüsü olacak şekilde Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi'nin kuruluş kararını duyurdu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Perşembe günü Ankara'da Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile bir araya geldi ve Trakya'da kurulacak Gıda, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Merkezi ile Başkent Üniversitesi'nin bir kampüsü olacak şekilde Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi'nin kuruluş çalışmaları konusunda görüş birliğine vardıklarını müjdeledi. Işıklar'a Ankara temaslarında Başkan Yardımcısı Emine Tarin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü de eşlik etti.

TARIM VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ KURULUYOR

Ankara temaslarına ilişkin Işıklar şu açıklamada bulundu: “Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile Trakya'da kurulacak Gıda, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Merkezi ile Başkent Üniversitesi'nin bir kampüsü olacak şekilde Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi'nin kuruluş çalışmaları konusunda görüş birliğine vardık. Kurulacak bu merkez sadece Silivri bölgesini değil, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Balkan ile Rumeli bölgesine öncelik edecek kalkınma ve gelişme bölgesi haline getirecek. Teknolojisini ve birikimini bu bölgenin kalkınmasına öncelik edecek şekilde geleceğe taşıyacak bir girişim fikir birliği oluşturduk.

“SİLİVRİ GELECEĞİN İNSANİ GELİŞİM MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Başkent Üniversitesi'nin dünyaya yansımış başarıları, akademik kadrosu, birikimi, tecrübesi ve imkanlarının Silivri'nin jeopolitik, jeostratejik ve lojistik destekleriyle birleşince büyük bir sinerji çıkacağından hiç şüphemiz yok. Eğitim, bilişim ve ileri teknoloji alanlarıyla, lojistik fırsatlarıyla birçok sektörde istihdam kaynağı olacak Silivri, yakın gelecekte gıda sektöründe dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak, beşinci endüstriyel devrimi hazırlayacak geleceğin İnsani Gelişim Merkezi haline gelecek.

“HABERAL'IN KURDUĞU BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ'NİN GÖSTERDİĞİ BAŞARININ SİLİVRİ'YE VE BÖLGEYE TAŞINMASI KONUSUNDA GÖSTERDİĞİ HASSASİYETE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye'nin geleceğine yön verecek bu projenin Silivri'de başlayacak olmasından mutluluk duyuyorum. Buna vesile olan dünyaca tanınmış Organ Nakli Birliği Başkanı Sayın Mehmet Haberal'ın kurduğu Başkent Üniversitesi'nin gösterdiği başarının Silivri'ye ve bölgeye taşınması konusunda gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyor, bu işbirliğinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

YORUM YAP