Işıklar’dan T.C. tartışmasına açıklama

Işıklar’dan T.C. tartışmasına açıklama

30.04.2019 15:26:53

Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, kamuoyunda ve basında geçen Silivri Belediye'sinde T C ünvanının ‘geri getirildiğine' ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı. Işıklar ve Göçengil, konunun bazı medya organlarında çarpıtıldığını söyleyerek, haberlerin gerçekleri yansıtmadığı gerekçesi ile tekzip edilmesi talebinde bulundu.

Silivri Belediye'sinde T.C. ünvanının bulunmadığına dair haberler hakkında basın açıklaması yapan Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Özcan Işıklar, “2009-2014 yıllarındaki performans planı kitapçığında dahi T.C. ibaresi yer alıyor. Ben bunu göstermeyi bile kendime zül sayıyorum çünkü benim yaşam biçimim, siyaset yapma sebebim Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşatılması üzerine kurulmuştur” dedi.

IŞIKLAR: BELEDİYE BAŞKANININ İFADESİ MEDYADA ÇARPTIRILDI
Işıklar, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: “Silivri'de Belediye Başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde benim Türkiye Cumhuriyeti'ne, değerlerine ve Atatürk'e bakışımı, inancımı kimse sorgulayamaz. Silivri'mizde böyle bir tartışmayı çok yersiz, anlamsız ve çok da gereksiz bulduğumu söylemek istiyorum. Kaldı ki Belediye Başkanı ile de görüştüm. Yaptığı açıklamayı da okuyunca böyle bir açıklamaya aslında gerek bile kalmadı ama bunu Silivri için değil, Türkiye'de yayınlanan diğer medyaya duyurmak için yapıyoruz. Belediye Başkanı, “Ben T.C. ibaresi yoktur demedim, olmayan yerlere koyduk” deyince bence tartışma kapanmış, konu da bitmiştir. Bizce Belediye Başkanının açıklaması bu konuda yeterli bir açıklamadır, kendisine teşekkür ediyorum ama maalesef birçok ulusal kanalda farklı lanse edildi. T.C. ibaresi hiç yokmuş da yeni konulmuş gibi yansıtıldı. Bu konuyu aydınlatmak istedik.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİMDE ISRARLA ATATÜRK VE T.C. DEDİĞİMİZ İÇİN ELEŞTİRİLDİK”
2012 yılında bu konu mecliste geçmişti. Burada bulunan basın mensubu arkadaşlarımız da hatırlar çünkü değişim Ziraat Bankası'nda başlamıştı. İbarenin Ziraat Bankası'ndan kaldırılması üzerine konu mecliste tartışılmıştı, tutanaklara geçtiğini de tahmin ediyorum. Biz de o vesile ile ayrıca bir talimat vermiştik. 2009-2014 yılları performans planında da var. Onları burada sizinle paylaşabilirim. Gördüğünüz gibi 2009-2014 yıllarındaki performans planı kitapçığında dahi T C ibaresi yer alıyor. Ben bunu göstermeyi bile kendime zül sayıyorum çünkü benim yaşam biçimim, siyaset yapma sebebim Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşatılması üzerine kurulmuştur. Silivri'de tam tersi bir şekilde her yere Atatürk ve T C yazmak konusunda eleştirildik. Yineliyorum; bugünkü yaptığımız açıklama Silivri ile ilgili değil çünkü Belediye Başkanının yaptığı açıklamadan sonra bu tartışma bitmiştir ama ulusal medyada çıkan haberlere bir tekzip niteliğinde olması açısından, bizim için önem taşıdığından bunu yapma gereği duyduk. Bunu ulusal medyaya ve partimizin üst kurullarına da ileteceğiz.”
Işıklar, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GÖÇENGİL: TEKZİP EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Işıklar'ın ardından söz alan İlçe Başkanı Suna Göçengil ise, “Başkanımızın da dediği gibi ulusal ve yerel medyada çıkan asılsız haberlerle ilgili biz bu toplantıyı yapmak istedik. 10 yıllık yönetimimizde T C ibaresi her kuruluşumuzun, birimimizin hatta parklardaki 'Çimlere Basmayınız' şeklindeki uyarı tabelalarında dahi T C ibaresi çok net bir şekilde görülmektedir. Bunun üzerinden bir polemik yaratılmaya çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti değerlerine bağlılığımızı kimse tartışamaz. Bu anlamda Silivri İlçe Örgütü olarak basında çıkan yanlış bilgilendirmenin yine mevcut yerel yönetim tarafından tekzip edilmesini önemle bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantı, görüş alışverişinde bulunulması ve yapılan genel değerlendirmelerin ardından sona erdi. Hazal BAŞARAN

YORUM YAP