Işıklar: “Çanakkale kahramanlık destanıdır”

Işıklar: “Çanakkale kahramanlık destanıdır”

22.03.2014 11:45:27

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. Yıldönümü’nde şehit yakınları ve gazilerin onuruna yemek verdi. Yelken Restaurant’ta kaydedilen etkinliğe; CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, İlçe Kaymakamı Salih Keser, Garnizon Komutanı Muhammet Sevinç, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, Başkan Yardımcıları; Emine Tarin , Elif Bilici, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Şube Müdürleri; Yılmaz Kaya, Mecit Bayar, Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan ve dernek üyeleri, meclis üyeleri ve adayları, daire amirleri, gaziler ve gazi yakınları ile şehit yakınları katıldı.

GÜRCAN, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. Vatana ve milli değerlere gönülden bağlılıklarını ifade eden Gürcan, tarih boyunca toprağımıza karşı yönelen her türlü tehdit ve güçlüğe karşı daima birlik ve beraberlik içinde karşı koyacaklarını söyledi.

IŞIKLAR: ÇANAKKALE DESTANININ ÖNEMİ UNUTULAMAZ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihimizin dönüm noktalarından birisi olduğunu vurguladı. Işıklar, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: "Çanakkale Zaferi, milletimizin azim ve kararlılıkla neleri başarabileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. Kelimenin tam anlamıyla büyük Atatürk ve canıyla, kanıyla savaşan gazilerimiz, şehitlerimiz bir tarih yazmışlardır. 90 yıllık Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu noktada o destanın önemi şüphesiz unutulamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce Atatürk başta olmak üzere yaşamını ülkesini adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, yurdumuzu canından üstün bilen şehit ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyoruz.

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN YÜEĞİMİZDEKİ YERİ HEP AYNI DERİNLİKTE”

"Çağları anlamak için çağların alkışladıklarına bakın.” diyor ünlü bir yazar. İşte o çağda hem Mustafa Kemal hem de Türk milletinin destanı alkışlandı. Ulu Çınar Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek aynı kararlılık ve heyecanla devam edecektir. Buna en büyük katkıyı veren ailesinden parçasını kaybeden şehit yakınlarımızın, şehitlerimizin ve canıyla savaş veren gazilerimizin yüreğimizdeki yerleri her zaman aynı derinlikte ve önemde olacaktır.”

TUNAY: TARİHİMİZİN ŞANLI SAYFALARINI UNUTMAMALIYIZ

Işıklar’ın ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, milli bağımsızlığın yazıldığı tarihimizi hafızalarımızda muhafaza etmemizin önemini anlattı. Tunay, şöyle konuştu: ""18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü’nde vurgulamak istediğim farklı bir nokta var. Toplum olarak maalesef geçmişimizi hatırlamıyoruz. Eğer geleceğe kararlı bir şekilde yürümek istiyorsak tarihimizdeki şanlı sayfaları mutlaka hatırlamalıyız. Gelecek nesile aktarmalı ve unutmamalıyız. Batı dünyası adamlar 400-500 sene önceki tarihlerine sahip çıktığı içinde bizden ilerideler. Kendi adıma da eleştiri yapıyorum. Hepimiz böyle günlerde bir araya geliyor, konuşmamızı yapıyoruz. Üzerinden 1 sene geçip gelmesini bekliyoruz ki bugün yaşananları analım. 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü’dür evet ama bütün seneye yayılması gereken şanlı tarihin bir kesitidir. Bu bilinç içinde olursak geçmişimizde başarıları veya tam tersi hata ve eksikliklerimizi görür, geleceğe daha emin adımlarla ilerleriz diye düşünüyorum.

"GÖNDERE ÇEKİLEN BAYRAĞI DAHA DA YUKARI TAŞIMAK GÖREVİMİZ”

Ortadoğu’daki diğer devletlere baktığımız zaman hepsi kalemle çizilmiş devletler, bir tek Türkiye Cumhuriyeti Devleti atalarımızın kanlarıyla çizilmiş. Vatanın oluşmasında, bu kürsüde bir milletvekili olarak konuşma yapabilmeme vesilen olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Bizlere düşen görev onların göndere çektiği bayrağı daha da yukarılara taşımak. Bu ülkeyi birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, ötekisi olmayan bir anlayışla yönetmek.”

KESER: ŞEHİT KANLARIYLA SULANAN VATANI SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ

İlçe Kaymakamı Salih Keser, yaptığı konuşmada "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” mısralarını paylaştı. "Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu vatanı sonsuza kadar korumak bizim görevimiz. Şükür ediyoruz ki Çanakkale geçilmedi. Çanakkale’yi geçilmez kılan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.” dedi.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, ülkemiz dirlik ve esenliği için vatan savunmasında şehit olan ve Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz için dua okudu.

Hazal BAŞARAN


YORUM YAP