Işıklar, 'Çamur siyasetine son vereceğiz' dedi

Işıklar, 'Çamur siyasetine son vereceğiz' dedi

25.03.2019 15:39:36

Selimpaşa'da konuşan Başkan Işıklar: “Hepimizin Silivri'sini hep birlikte güzel günlere taşıyacağız. En doğru kararı vereceğinizden eminim” dedi.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, mahalle mitinglerine Selimpaşa ile devam etti. Hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Işıklar'a eşi Esma Işıklar, muhtarlar ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti. Partililerin omuzlarında mahalleye giriş yapan Işıklar, hemşerilerine yoğun ilgi ve sevgi dolu yaklaşımları için teşekkür etti.

“KENDİ ÜLKESİNİ ZENGİNLEŞTİREN GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ”

“Durma ilerle, gençlik seninle!” tezahüratlarıyla karşılanan Başkan Adayı Özcan Işıklar, “Zaten gençlik yürüyecek, biz onların arkasından yürüyeceğiz. Bütün derdimiz gençliğimiz, çocuklarımız, geleceğimiz… Onlar bizim umudumuz. Onlar yolları açacak. Onlar bu ülkenin geleceğini aydınlatacaklar. Onları eğiteceğiz. Üretecekler ama maalesef son 2 yılda 400 bin gencimiz başka ülkenin insanlarını zenginleştirmek için yurtdışına kaçtı. Yurtdışında gelecek aramak zorunda kaldılar. İşte umudumuzu kıran bu ama biz kendi ilçemizde, İstanbul'umuzda, ülkemizde gençlerimizin önünü açacağız. Kendi ülkesini zenginleştiren gençler yetiştireceğiz. İnsanı merkezine koyan özellikle gençlerin önünü açan bir belediyecilik anlayışını önceleyeceğiz.” şeklinde konuşmasına giriş yaptı.

“ADALETLİ BİR KENT YARATMAYA, ONU KORUMAYA VE GELECEĞE TAŞIMAYA GAYRET GÖSTERDİK”

Özcan Işıklar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki ucu 50 km, 81 ilden hemşerimiz, 360.000'e yaklaşan yerleşik nüfusumuz ile gecesi başka, gündüzü başka, kışı başka yazı başka bir şehirde kaynaşmaya çalıştık. Bulutsuz yağmur, topraksız tohum, unsuz ekmek olur mu? Biz burasını memleket yaptık. Her santimetrekaresi bizim. Benden önce burada görev yapmış bütün belediye başkanlarımız burasını korumuşlar. Ondan önce Bigados ismiyle binlerce yıl üç tane semavi dini huzur içinde yaşamış; barışın, sevginin sembolü olmuş Selimpaşalı hemşerilerim sizlerle birlikte o huzuru burada senelerdir tutmaya çalıştık. İşte bizim istediğimiz bu. Ben huzurun devamı için dediğimde onlar çıldırıyorlar. Çocuklarımızın burada umutla, barış ve huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Neden rahatsız oluyorsunuz? Biz burada yardımlaşma kültürünü dayanışma ile insanı insan yapan, doğuştan getirdiği hak ve hukuku koruyan, ahlakı olan, adaletli bir kent yaratmaya, onu korumaya ve geleceğe taşımaya gayret gösterdik. Bu kentin topraklarını koruyarak, üreterek, refahı da yayan bölgesel bir kalkınma haline dönüştürmek gibi bir ideale ihtiyacımız vardı ve bunu başardık.

“BU KENTTE HEP MÜCADELE ETTİK VE İLÇEMİZİN TOPRAKLARINI KORUDUK”

Yerel seçimlere gidiyoruz ama içimizi karartan gündemler yaşıyoruz. Daha önceki seçimlere bakıyorum, şimdi bakıyorum çok ciddi bir fark var. Gittikçe daha büyük bir karartma, korku yaşıyoruz.  Sanki savaşa gideceğiz. Biz Selimpaşa'yı, Silivri'yi konuşmaya geldik. İşte İstanbul yanı başımızda, ne hale getirmeye çalıştıklarını gördük. İstanbul'a ihanet ettik diyenler, İstanbul aşkımız diyorlar..! Böyle aşk olur mu? Selimpaşa bizim sevdamız ve biz Selimpaşa'ya hiç ihanet etmedik. Bugüne kadar huzur içinde yaşadık, hepimizin sevgiyle, barış ve huzur içinde bu toprakları koruyarak, başımızı kaldırdığımızda gökyüzü ve yıldızları göreceğimiz bir Selimpaşa ve Silivri'yi birlikte yaşayabilmemiz için mücadele ettik. Büyük deha Atatürk bizim ortak noktamız, birleştiren çimentomuz. O nasıl Cumhuriyeti zorluklar, imkansızlıklar ve ihanetler içerisinde kurduysa bizde baskı altında 10 yıldır ısrarla ve inatla bu toprakları koruyarak beton çetelerine, imar lobilerine ve mafyalarına set çektik..! Direnerek bu toprakları koruduk. Zorluklar çektik ama şimdi biz haklı çıktık. Tezgâhlarda 25 liraya biber görünce ‘Özcan doğru söylüyor' diyorlar! Doğrusu buydu; üretim, üretim, üretim..! Ayrıştırılmış, düşmanlaştırılmış, dini bile terörize edilmiş bir ülkenin korkarak gezilen sokaklarında krizler, baskı altında ki o günleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Korkumuz bu..! Biz düşmanlaştırılmak, yabancılaştırılmak istemiyoruz. Bu topraklar üzerinden atılmak, tarımdan uzaklaştırılmak, ekranları karartılan büyük bir planın içine çekilmek istiyoruz. Bizi bir maceranın içine atmak istiyorlar. Biz ortaklaşmış bir cumhuriyet modelinin, herkesin eşit ortağı olduğu cumhuriyet anlayışıyla eşit şekilde kaygı duyarak, geleceğinden de eşit şekilde pay almak isteyen ortak bir vatandaş olarak ortak kaygılarımızı gidermek istiyoruz. Tek istediğimiz şey; bu planı bozmak..! Bunun da tek yolu var; bu da bir olmak, hep beraber omur omuza mücadele vermek. 

“ÜRETMEDEN ZENGİNLEŞMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye tarım ülkesidir diye öğretildi bize ilkokulda, şimdi dışarıya muhtaç durumdayız! Silivri'mizi gıdanın ve tarımın üretildiği, bütün işletmelerinin dahi kurulduğu büyük bir endüstri kalkınma bölgesi haline getireceğiz. Silivri'de büyük ittifak kuruldu. Silivri'de, Türkiye'de yaşadığımız sıkıntıları burada görmek istemiyoruz. Bu ilçede kavga istemiyoruz, barış istiyoruz, huzur istiyoruz ve bu huzurun devamını bilimle, ortak bir akılla, güçle, sevgiyle yapacağız. Biz bunlardan korkmayacağız, işte bu meydanlar onun için! Meydanlara çıkacağız, birbirimizden güç alacağız, sen de buradasın, beraberiz hep birlikteyiz diyeceğiz.

“TEMİZ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”

Adaletle, ahlakla, hakkaniyetle gelecek beş yılı halkımıza yaşatacağız. İki dönem Silivri bana güvendi şimdi ben size güveniyorum. Silivri'nin geleceğini maceraya atamayız. Bir tane aday arkadaşımız çıktı, kendisi başka partiden, meclisi başka partiden! Onlar başkan seçmiyor, onlar müdür seçiyor. Bir telefonla oradan iniyorlar. Belediyenin halini düşünebiliyor musunuz? Bir tane daha tehlike var. Bölmek için 40 gün kala seçimlere girdi. O da kaybettirirse şayet kaybettirmenin ödülünü alacak öbüründen! Hakaretten, yalandan, iftiradan başka ağzından tek söz çıkmıyor, Silivri'nin Işid'i diyorum ben ona! Bölerek kaybettirmeye uğraşan bir anlayış… Tuzaklar kurarak, gizli pazarlıklarla Silivri'nin geleceğini karartma peşinde… Bu tuzağa Silivri daha önce geldi. Siyaset eskileri siyasetin çöplüğüne atılır! Çamur siyasetine son verip yeni dönemde de temiz bir başlangıç yapacağız. Bu umudu sandıklardan çıkaracağımızdan hiç şüphem yok.  Tohum diyen, toprak diyen, üretim diyen, sevgi diyen, çocuk diyen, aile diyen, kültür diyen, birleşme diyen, kardeşlik diyen, huzur diyen başka bir aday gördünüz mü? Ben karşınızdayım, o zaman vurun altı okun altına mührü! Hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum, hepimizin yolu açık olsun, Allah yardımcımız olsun.”

7'den 70'e sosyal, kültürel ve yaşam projelerini hayata geçirme sözü veren Işıklar, sözlerini “Hepimizin Silivri'sini hep birlikte güzel günlere taşıyacağız. En doğru kararı vereceğinizden eminim” diyerek tamamladı.  

Hazal BAŞARAN

 

YORUM YAP