Işıklar: Birbirimizin ötekisi değil tamamlayanıyız

Işıklar: Birbirimizin ötekisi değil tamamlayanıyız

28.06.2017 11:57:30

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, basın mensuplarına, ilçede faaliyet gösteren yöre dernekleri başkanları ve yönetimlerine iftar yemeği verdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bölgemiz medya çalışanlarını, ilçede faaliyet gösteren yöre dernekleri başkanlarını, yöneticilerini ve üyelerini iftar sofrasında ağırladı. 20 Haziran Salı günü, Lobca Restaurant'ta gerçekleşen iftar yemeğine; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı, Devrim Uzun, Fevzi Arslan ve İbrahim Çeşmecioğlu da iştirak etti.

İFTARA KATILAN YÖRE DERNEKLERİ
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Temsilciliği, Gümüşhane İl ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Öz Alibeyliler Derneği, Bayburt Konsorlular Yardımlaşma Derneği, Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ordulular Derneği, Kars İli Kağızman İlçesi Çengilli Köyü Yardımlaşma Derneği, Tokat Sulusaray Tekkeyeni Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Öz Karadenizliler Derneği, Silivri Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gümüşyaka Tokatlılar Derneği, Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı, Selimpaşa Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Tokat Sulusaray Buğdaylılar Derneği, Kars Kağızman Çay Arası Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Nevşehir Topaç Köyü Derneği, Bayburt Çerçi Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kars Sarıkamış Güllüceliler Derneği, Silivri Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Ağrı İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Silivri Manastır Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Büyük Mübadele Derneği, Gümüşhane Kelkitliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Tokat Artova Devecik Kargın Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Tokat Yeşilyurt Kuşcu Köyü Derneği, Gümüşyaka Trakyalılar Derneği, Tokat Sulusaray Dutçular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Silivri Temsilciliği, Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği, Silivri Muş İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği, Silivri Rizeliler Derneği, Öz Zonguldaklılar Sosyal Yardımlaşma Derneği, Samsun Çarşambalılar Derneği, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Giresunlular Derneği, Silivri Kuzey Kafkasyalılar Derneği ve Silivri Niğde İli Kültür ve Dayanışma Derneği iftar davetine katıldı.

“SIKINTILARI BİRBİRİMİZİ SEVEREK AŞACAĞIZ”
Başkan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Yöre derneklerimizin çok değerli başkanları, yöneticileri, basınımızın değerli mensupları hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün Ankara'da olmamdan dolayı ucu ucuna yetiştim. Sizleri kapıda karşılamak isterdim. Burada olmanızdan dolayı inanın çok mutlu oldum. Silivri'mizin güzelliklerini bu mübarek gecede sergilemiş olmanız ilçemizin huzuruna, kardeşliğine, refahına, barışına çok önemli katkılar sunuyor. Silivri'mizde böyle bir hoşgörü iklimi var. Binlerce yıldır yaşadığımız bu topraklarda biriktirdiğimiz geleneğimizi ve göreneğimizi, yaşadığımız kederi, hüznü, acıyı, tasayı kültürümüzün birer mayası haline getirip bugünlere taşıma konusunda en büyük görevi yapıyorsunuz. Bunları hiç kaybetmememiz gerekiyor. Onlar bizi var eden, millet yapan, bizi biz yapan değerler. Bu millet manileri, koşması, yemesi, içmesi, giyimi kuşamı, yaşam biçimiyle o kadar gelgitlerle yaşamış ki… Mutlaka birilerine bir şeyler öğretmiş, almış, vermiş. Böyle bir maya dünyanın hiçbir coğrafyasında yok. Bu mübarek dini cihanşümul yapıp üç kıtaya yayan da biziz. En büyük emeği veren de bu millet. Güzelim son hak dinini böyle ulvi bir mertebede Avrupa'nın inim inleyen o bağnaz döneminde bir ışık olmuştu. Şimdi de aynı ışığı yakabiliriz. Onların söylediği bir söz vardı; "Ex Oriente Lux.” Güneş doğudan doğar. Barışta, medeniyette, huzur da oradan doğdu gerçekten. Bugün yine o mücadeleyi verebiliriz. Bu zor günlerimizi ancak ülkemizin içinde bulunduğu şartları göz önüne alarak ve bir arada olarak, farklılıklarımızı zenginlik sayarak, birbirimize tahammül etme sınırlarımızı olabildiğince genişleterek aşabiliriz. Severek yaşamak en büyük meydan okumaktır. Bu sıkıntıları birbirimizi severek aşacağız.

“BİR TOPLUM, SANATLA VE KÜLTÜRLE ZENGİNLEŞİR”
Doğru, bu coğrafya üzerinde bize rahat yok. Derin, güçlü, kadim bir medeniyetiz biz. Biz bir kabile devleti değiliz. Son gelişmelerle neredeyse birbirine girecek olan süper güçlerin yarattığı dünya savaşı algısının içine çekerek bizim huzurumuzu kaçırmak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevap işte burada. Bunu bir Türkiye modeli haline getirdiğimizde o gücü kendi içimizde bulacağız. Gerçekten bu coğrafyada kendimizden başka dostumuz yok. Renklerimizi zenginliğe dönüştürüp kültürümüzü geleceğe taşıyacağız. Biliyoruz ki aktarmak gelişmektir. Çoluğumuza çocuğumuza anlatacağız. Özel günlerimizi kutlayacağız. Kıyafetinden yemeğine, folklorundan sanatına kadar hepsini öğreteceğiz. Bir toplum, sanatla ve kültürle zenginleşir. Refahı açık diyalog ortamlarında daha çok üretir.

“ÇABANIZI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”
Silivri'mizde bunu gerçekleştirdik. Biz birbirimizin ötekisi olmadığını biliyoruz. Birbirimizin tamamlayanıyız. Silivri'mizde bu huzuru yeşerten sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Bu çabanızı gönülden kutluyorum. Bu konuda bizim sadece diyalog ortamını sağlama konusunda lojistik destek veren bir yerel yönetim olmanın ötesinde hiçbir görevimiz yok. Sizler başardınız. Çevremizdeki ilçelerden oluşturduğunuz bu güzelliğe imrenerek bakıldığına şahit oldum. Örnek oluşturma konusunda böyle bir başarıyı da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yörelerin kültürlerini burada yaşatmak ve gençlerimize tanıtmak isteyen, bunun için çaba gösteren sizlere teşekkür ediyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Böyle gönül birliği içinde nice bayramlara… Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, sağ olun.”

Ramazan keyfi fasıl dinletileri ile devam etti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP