XXXXX

Işıklar, Beklenti Çıtasını Yükseltiyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahalle konsey toplantılarına merkezde devam ediyor. Çarşamba akşamı Alibey Mahallesi’ndeydi, Perşembe Piri Mehmet Paşa’da bu akşam da 19.30’da Fatih’te Okkeş’in kahvesinde.
Alibey Mahallesi’nde konuşan Işıklar’ın belediye başkanlığındaki ilk günkü söylemlerinden bir şey değişmediğini gördüm. Yine çok iddialı, yine çok kararlı ve halkı büyük bir beklentiye taşıyan konuşmalar içerisinde. Hani insan üç yıl boyunca ummadığı kadar büyük bir borç ile idari birleşmeden doğan ve başka sıkıntılar ile uğraştıktan sonra  daha temkinli, frenli söz verir, vaatte bulunur diye bekliyorsunuz ama yeni dönem için bizim Başkan, tam gaz diyor.
Yapacaklarıyla ilgili de büyük konuşuyor, Silivri ile ilgili de ilçe kavramını bir kenara bırakmış ‘il’ vurgusunda bulunuyor sık sık. Silivri’yi yıllardır merkezden ibaret bildiğimiz için gerçekleşen idari birleşmenin halk çok farkında değil. Kaçımızın işi düşüp de Silivri’ye dahil olan tüm beldeleri aynı gün içinde dolaşıyoruz acaba? Halbuki Silivri Belediyesi her gün bu yerlere aynı oranda hizmet götürüyor. Yerler bu denli kopuk ve birbirinden uzak olunca yapılanları yan yana getirip büyüklüğünü görmek de zor. Yapılanların az ya da fazla olmasını bir kenara bırakın, bir şeylerin yapılıyor olması bile büyük başarı, mevcut yönetim adına. Çünkü hepimiz yazılı olmayan siyasi kuralları biliriz. İktidardan değilse bir yerel yönetim, İBB ve hükümetten destek alması çok zordur. Bu durumu Silivri’de bir ölçüde muhalefetin telafi ettiğinin de hakkını teslim etmek gerekir. Ak Parti’nin yerel teşkilat ve yetkilileri, genel iktidarı Silivri’ye hizmet etme, destek verme konusunda ikna etmekle uğraşıyor. Bu hizmet ve yatırımın, partileri için ne denli yararlı olacağı ve geri dönüşümüne ikna edebildikleri ölçüde Ak Parti, Silivri’ye destek veriyor.
Işıklar’ın beklentileri yükseltmeyi sürdürdüğünü belirtmişken bunu sadece belediyenin hizmet ve yatırım çeşitliliği ile ilgili yapmadığını da söylemek gerekir. Zaman kavramına da epey yaymış durumda. Işıklar, günlük hizmetlerin yanı sıra, geleceğe yönelik şekillendirme, yön vermeyi de görevleri arasına katıyor. Tabi bu noktada, “Geleceğe bugünden yön verdim, o zaman da beni seçin başkası gelirse bugünden yapılan tüm yatırımlardan keskin bir viraj yapar başa sarar filmi” mesajını da anlayan anlıyordur.
“Refahı yükselteceğiz, kazancın eşit dağılımını sağlayacağız” şeklinde ifade edilen bir diğer büyük beklenti. Türkiye’de ne iktidarlar geldi geçti gelirlerin adaletli dağılımını sağlayamadığı gibi aradaki uçurumu yükseltti de yükseltti.
Haberin devamı 20.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP