Işıklar’a 2. yılın belediye başkanı ödülü

Işıklar’a 2. yılın belediye başkanı ödülü

19.09.2018 10:50:14

Türkiye'nin Yerel Yönetim Oscar'ları olarak anılan, Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri'nde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması” kategorisinde Fatih Mahallesi Tarihi Kale İçi Düzenleme Projemiz ile Yılın İlçe Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü. Işıklar, 5 yıl önce de aynı organizasyonda Mahalle Konseyleri projesiyle ödül almıştı.

Ödül töreni, bu yıl yalnızca ödüllerin takdim edildiği bir organizasyon olarak değil, öncesinde 4 oturumun yapıldığı bir Yerel Yönetim Zirvesi olarak 18 Eylül Salı günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirildi. Zirve sonrası Valide Sultan Gemisi'nde 10. Özelkalem Yerel Yönetim Ödülleri verildi.

Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; kendi alanında uzman, tarafsızlığı herkesçe kabul görmüş, Türkiye için en doğrusunu iyi niyetle isteyen, çok yönlü bakabilme becerisi ile çok önemli değerlerin ortaya çıkmasını ya da anlaşılmasını sağlayabilmiş, siyaset ve zaman üstü düşünebilme enginliğine sahip Prof.Dr. Cevat Geray (Seçici Kurul Onursal Başkanı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi), Prof.Dr. Ruhşen Keleş (Seçici Kurul Başkanı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi), Erdoğan Bilensin (Tarihi Kentler Birliği Kurucu Başkanı Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı), Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu (İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı), Sadun Emrealp (Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Projesi Ekip Lideri), Prof.Dr. Mete Tapan (Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi) ve Prof. Dr. Handan Türkoğlu'nun (İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi)   oluşturduğu Seçici Kurul tarafından belirlendi.

Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Seçici Kurulu, kentlerin gelişimine, güzelleşmesine, marka değerinin yükselmesine doğrudan etkisi bulunan projeleri bu yıl toplam 12 kategoride değerlendirdi.

IŞIKLAR: BASKILARA RAĞMEN TARİH, KÜLTÜR VE TOPRAKLARIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Işıklar, layık görüldüğü ödül ile ilgili duygularını şu ifadelerle paylaştı: “Türkiye'nin Yerel Yönetim Oscar'ları olarak anılan, Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri'nde “Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması” kategorisinde Fatih Mahallesi Tarihi Kale İçi Düzenleme Projemiz ile Yılın İlçe Belediye Başkanı ödülüne layık görüldüm.

Ödülü bizlere layık gören seçkin jüri üyelerimize, projede emek harcayan ekip arkadaşlarıma ve ilçemizin daha yaşanır bir Silivri olması konusunda bizlere güvenen ve destekçimiz olan hemşerimize teşekkür ediyorum. Ödülümüzü takdim eden Tiyatro Oyuncusu Gülşen Tuncer'e ayrıca teşekkür ederim.

Üstümüze gelen beton ve demir baskısına karşı sizlerin desteğiyle tarihi varlıklarımızı, kültürel değerlerimizi ve topraklarımızı korumaya devam edeceğiz.”

IŞIKLAR, 5 YIL ÖNCE DE MAHALLE KONSEYLERİYLE ÖDÜL ALDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 5 yıl önce de Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Töreni'nde Mahalle Konseyleri projesiyle Katılımcı Belediyecilik kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

Sevginar SALİ

YORUM YAP