İsabet olur!

İsabet olur!

21.12.2017 11:43:29

CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Asım Kıyıcı, yeniden ilçe yönetimine aday olmadığını ilan etti.

CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekilli görevlerini yürüten Asım Kıyıcı'nın ertelenen ilçe kongresine iki gün kala ilçe başkan adaylığı gündeme geldi şimdi de 24 Aralık'ta gerçekleştirilecek olanda sosyal medya hesabından gece yarısı ilçe yönetimine aday olmadığını ilan etti. Kıyıcı'nın yönetimde yer almayacağını duyurduğunun öncesinde “Belediye meclis üyelerinin ilçe başkanı ve yönetiminin üstünde sayıldığı ve yok sayıldığı ilçe neresi?” paylaşımı da dikkat çekti.

Sosyal medyayı gece yarıları siyasi hayatı ve görüşlerini yansıtacak mecra olarak seçmesinin ötesinde Asım Kıyıcı'nın durumunda asıl vahamet ilçe yönetim kuru üyeliğinin ötesinde CHP'nin Başkan Vekili olması!

Siyaset zor zanaat… CHP'nin yerel iktidarına yarışır bir ilçe yönetimi oluşturması için önündeki son birkaç günü iyi değerlendirmesinde yarar var…

Bir ilçe yönetim kurulu üyesinin bu tarz tutarsız çıkışları ile CHP'nin gördüğü zararın sürdürülmesinde ne gibi bir yarar olabilir? İlçe Başkanlığına da aday olabilir, ilçe yönetim kurulu üyeliği adaylığından da vazgeçebilir tabi. Ancak her iki konuda da siyasi adabın gerekleri vardır; ortaya konmadığında bütün siyasi ağırlık ile tecrübenizi bir anda yok eden...

Asım Kıyıcı gece yarısı verdiği ve ilan ettiği üzere ilçe yönetiminde yer almaması isabet olur! Sergilediği tarzda tutarsız ve dengesiz davranışlardan yola çıkarak hiçbir partinin böyle bir yönetim kurulu üyesine, hele ki başkan vekiline ihtiyacı olmadığını söylemek mümkün! “Var” deniyorsa ve böyle düşünülüyorsa da o partiye geçmiş olsun!

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP