Sevginar Sali

İnsanları hizmet etmekten soğutmayın!

Hafta sonu Silivri Belediyesi'nin sahilde gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları üzerinden sosyal medyada bir hizmet karalama girişimi yaşandı. Valla ben buna “eleştiri” ya da “halk tepkisi” diyemeyeceğim.
Neden diyemediğimi açıklayayım…
Günlerdir Silivri Belediyesi hafta sonu asfalt çalışması nedeniyle sahilde yolların kapalı olacağını duyurdu. Yapılan hazırlık çalışmaları da sıklıkla paylaşıldı ayrıca.
Bunu bilip, bilmemek de bir yana Cumartesi-Pazar, ne bir sağlık, ne bir eğitim kurumu, ne de başka acilen, zorunlu olarak gitmeyi gerektirecek bir yerin olmadığı bölgeden söz ettiğimizi de belirteyim.
Sahilde yürüyüşe, kafe veya restoranlara aracımızı makul bir mesafede bırakıp yürüyerek gitmek mümkünken göz göre göre aksayan trafiğe katkı sunma ısrarının sahipleri faturayı en başta kendilerine kesmeyi mi denese?
Hangimizin evinde tadilat, tamirat yapılırken huzur kaçmaz?! Kim zahmetsiz rahmete kavuşabiliyor?
Yine de ‘hem rahatı kaçmasın hem de hizmet gelsin', ‘isterse de hizmet gelmesin ama rahatı yerinde dursun' isteyenlere sahip olunan koşulda değişim için bugünden ziyade önümüzdeki seçimleri adres göstermek gerek. Bu adam çalışacak belli, e çalışırken de biraz gürültü, patırtı çıkartacak, yeri gelecek rahatımız da kaçacak.
Şahsen böyle bir durumda, yol çalışması nedeniyle birkaç dakika fazladan trafikte sıkıntı yaşayanlara üzülemeyecek, tepkilerine hak veremeyeceğim. Yaptıkları şeyin bu şehre hizmet, insanlarına daha iyi yaşam koşulları sunmak için çabalayanlara haksızlık olduğunu düşünüyorum. “O trafikte sen kalmadın ondan böyle düşünüyorsun” diyenlere, evet çünkü uyarıları dikkate alıp aracımı yol çalışmalarının olmadığı bir mesafede bıraktım ve sahile yürüyerek gittim.
“Yapılan çalışmaya bir şey demiyoruz, yöntemine” diye de meseleyi sulandırmaya pek gerek yok, belediye uyarılarını yapmış, yol çalışması olan yerde oluşabilecek pürüzleri de tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.
Fikrinizi, görüşünüzü söyleyin, eleştirinizi yapın da bu kadar özverili şekilde çalışan insanları hizmet etmekten soğutacak hareketleri; tahammülsüzlüğü, anlayışsızlığı, saldırganlığı kendinize saklayın! Bir çalışma tamamlandıktan sonra yapımı esnasında çekilen sıkıntılar unutuluyor da bize hizmet etmekten başka derdi olmayan insanların heyecanından, şevkinden alıp götürdükleri de eksik kalsın!
2,5 yıldır gecesini gündüzüne katarak bu şehre hizmet eden bir Başkan ve ekibi varken, iki gün sabredememek ayıp olur!

YORUM YAP