XXXXX

İnsana Yapılan Yatırımın Reklam Dezavantajı

SARTEN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Sarten Ambalaj Sanayi Yusuf Sarıbekir Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda Manisa, Ayvalık ve Bandırma yatırımları ile büyüyor. Manisa’da mevcut fabrikanın yanında 40 dönümlük alanda kavanoz, Ayvalık’ta Mayıs ayında faaliyete geçecek kapak fabrikası şirketin yeni kazanımları arasında. Bandırma’daki fabrikanın yapımı sürerken, en kısa sürede burasının da açılacağı öğrenildi.

İNSANA YAPILAN YATIRIMIN REKLAM DEZAVANTAJI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, aday adayı olduğu dönemdeki söylemini iktidarı boyunca sürdürdü. “En önemli projemiz insan” derken, tanıtım faaliyetlerindeki eksikliği belirledi belki de. Çünkü insana yaptığınız yatırım ile övünmek sakıncalı. Yaşlılara, engellilere, ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarıyla sosyal demokrat bir belediye övünemez. Övünmemenin verdiği zararı sineye çeker, bu alanda yaptıklarını insanların gözünün içine sokmaya kalkınca çok büyük bir suçla itham edilir.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün bir yıl içinde yaptığı çalışmalarını anlattığı basın toplantısı düzenledi. Çarşı Meydanı’nda yaşananların ardından telefonlarım susmadı. Ama dünkü toplantı sonrasında tam bir sükunet yaşandı. Neden mi? Çünkü toplumsal olarak eleştirme konusunda süper donanıma sahipken alkışlamaya henüz hazır değiliz.
Ama eleştiri bombardımanına tutulmadığından iktidarın, başarılı bir değerlendirme yaptığı kanısına ulaştım.
Evde yemek yaptığım zaman mutfak bazen birbirine giriyor. Dökülen, saçılan, kirlenenler bakımından. Ama sofraya yemekleri sunduğum zaman “Eline sağlık çok güzel olmuş” demeden kalkan hiç yok gibi bir şey. Önemli olan da bu olsa gerek. Bizim yerel yönetim temsilcilerimiz de ortalığı biraz dağıtmış olsalar da artık masaya gelen güzel yemeğin hatırına “elinize sağlık” diyebiliriz galiba.

Başkan Işıklar’ın önce basına ardından örgüt toplantısında bir yılda yaptıklarını aynı gün içinde iki kez nasıl anlatacağını düşünerek, kaygılanıyordum. Film fikri ve çalışması da güzel düşünülmüş, hazırlanmış. Başkan Işıklar, anlatmaktan yorulmuyor gerçi ama, çalışmaların görsel olarak desteklenmesi, toparlanması daha iyi olmuş.

Işıklar’ın toplantıda siyasi polemiklere prim vermemesi taktir kazanan bir diğer hassasiyet. Yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatırken, bahane ve suçlamalardan uzak var olan durumun resmedilmesi 1. yıl faaliyet değerlendirmesinde ön plana çıkmakta.

Yaz döneminde sahil, yol ve çevre çalışmalarına hız kazandırılacağı söylemi beklentiler ile örtüşen süreçler arasında. Sahil kesiminde yap işlet devret modeliyle yatırımlar planlanırken, yol çalışmaları için ciddi bir planlama süreci hesaplanmakta. Asfalt çalışmalarına sanayiden başlanması bölge esnafını yeterince memnun etmiş gerçi.

MUHALEFET, KALEYİ MUHTARLARLA
FETHETMEYE HAZIRLANIYOR
Başkan Işıklar, Park Hotel’de bir yıllık hizmetlerini anlatırken, muhalefet Kale Park’ta muhtarlarla elele vermenin yollarındaydı.
Pazartesi günkü ziyaretin ardından AKP ile muhtarlar arasında işbirliği sürüyor. Başkan Özcan Işıklar, çevreden merkeze yönelik bir hizmet anlayışını benimsediğini söylerken, AKP de muhtarları yanına çekerek, siyasi özlemlerine zemin hazırlığında.

GEÇMİŞ OLSUN
Küçük Kılıçlı muhtarı Erkan Metin’i meydanda görmeyenler bana soruyor. Kendisi cami avlusunda efsunlu olduğunu bilmediği bir gazeteciyi kovalarken, ayak liflerini koparttı. Olayın camide olması ayrıca anlamlı. Küçük Kılıçlı muhtarı şimdi de evinde istirahat ve tedavi oluyor. Acil şifalar diler, kendisini meydanlarda görmeyi beklediğimizi iletirim!

YORUM YAP