İnsan Hakları ve Demokrasi konferansı

İnsan Hakları ve  Demokrasi konferansı

19.12.2015 13:03:53

Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve İlçe İnsan Hakları Kurulu katkılarıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle “İnsan Hakları ve Demokrasi” konulu konferans tertip etti. Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda düzenlenen konferansa Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkan Vekili Aliş Eren, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ömer Ercan, eğitim ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile az sayıdaki vatandaş katılım gösterdi.

RESİM YARIŞMASINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konferans öncesi resim yarışmasında başarılı olan 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ahmet Furkan Çeliken (birinci), Selimpaşa Ortaokulu öğrencisi İrem Akıncı (ikinci) ve İBB Abdülezelpaşa Ortaokulu öğrencisi Zühre Dede'ye (üçüncü) ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.


YÜKSEL, KUÇURADİ'NİN İNSAN HAKLARI TANIMINI YAPTI
Yard. Doç Dr. Müberra Yüksel, baz aldığı insan haklarını kavramını şöyle tanımladı: “İoanna Kuçuradi'ye göre insan hakları her şeyden önce bir fikirdir. Nasıl bir fikir? İnsanlar insan oldukları için belirli bir şekilde, insanın yapısal olanaklarının gerçekleştirilmesini olanaklı kılan bir şekilde muamele görmelidir. İnsan hakları insanların görmesi ve başka insanlara göstermesi gereken muameleyi dile getiren etik ilkelerdir. İnsanın olanaklarını gerçekleştirme düşüncesi insanın değerine tür olarak insanın diğer canlılar arasındaki özel yeri bağlanır. Öyleyse insan hakları bütün kişilerden insanın değerini koruyan bir muameleyi diğer bütün kişilere göstermelerini talep etmektedir. Bu bakımdan insan hakları evrensel normları içeren bir kavramdır.”
Yüksel, konuşmasının devamında demokrasi ve insan hakları ilişkisi, üç kuşak haklar, ikinci kuşak haklara vurgu (Kadın / Çocuk Hakları), üç farklı sosyal bilim kuramı açısından insan haklarının önemi, ihtiyaçlar, değerler, ahlak açısından ortak payda; insanlık başlığı altındaki konuları derinlemesine ele aldı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP