İNCE’NİN ÇORLU ÇIKARTMASI

İNCE’NİN ÇORLU ÇIKARTMASI

1.03.2016 11:01:05

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin iktidar olması halinde başbakan ve bakanların yanı sıra kamu görevlilerini de yargıya göndereceklerini öne sürerek, “Bu ülkeyi felaket bir Cumhurbaşkanı ile hayalet bir başbakan yönetiyor. Dün bütçe görüşmelerinde başbakan görünümlü müsteşar genel başkanımıza laf etti. ‘Sen kasetle geldin öyle genel başkan oldun' dedi. Hey Davutoğlu sen daha genel başkan bile olamadın. Ağabeyin ne derse onu yaparsın. Ağabeyin Bakanlar Kurulu'nu kaçak sarayda yapar sen de tıpış tıpış gidersin" şeklinde konuştu.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde düzenlenen bir söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Salon girişinde yoğun ilgiyle karşılanan İnce'ye CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da eşlik etti. Çorlu Kapalı Spor Salonu'nda konuşan İnce, AKP hükümetini eleştirerek partisinin iktidar olması halinde şu andaki bakanların da yargılanacağını öne sürdü.

“BU ÜLKEYİ FELAKET BİR CUMHURBAŞKANI İLE HAYALET BİR BAŞBAKAN YÖNETİYOR”
Türkiye'deki terörle mücadeleden bahseden İnce, “Neden sokaklarımızda bombalar patlıyor. Neden ürünümüz para yapmıyor. Emeklilerimiz geçinemiyor. İşte biz bunları sorgulamak için buradayız. Bu ülkeyi felaket bir Cumhurbaşkanı ile hayalet bir başbakan yönetiyor. Dün bütçe görüşmelerinde başbakan görünümlü müsteşar genel başkanımıza laf etti. ‘Sen kasetle geldin öyle genel başkan oldun' dedi. Hey Davutoğlu sen daha genel başkan bile olamadın. Ağabeyin ne derse onu yaparsın. Ağabeyin Bakanlar Kurulu'nu kaçak sarayda yapar sen de tıpış tıpış gidersin. Ağabeyinin damadını bakan yapma da göreyim seni. Sen doğan görünümlü şahin, bu laflar bir modifiye, sen de başbakan görünümlü müsteşarsın" dedi.

"MİT'İN GÖREVİ MUHALİFLERİN ÖZEL HAYATINI İNCELEMEK DEĞİLDİR"
CHP'nin iktidar olması halinde başbakan, bakan ve MİT görevlilerinin yanı sıra bazı valilileri de yargılayacaklarını iddia eden İnce sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece bakanları, başbakanı değil, kamu bürokrasisinden de yargıya göndereceklerimiz var. O bombalar döşenirken. O silahlar yığılırken, mayınlar döşenirken asker operasyon yetkisi istediğinde onlar izin vermeyen valiler sizi de yargılayacağız. MİT'in görevi nedir? İstihbarat toplamaktır. Yan gelip yatmak değildir. MİT'in görevi muhaliflerin özel hayatına incelemek değildir. MİT'in görevi silah nakliyatı yapmak değildir. Onların görevi istihbarat toplayıp canlı bombaları önceden bulmaktır. Onu bulmayan MİT yetkililerini de yargılayacağız."
Bölge milletvekili dışında yanında 10 kadar milletvekili ile Çorlu'ya gelen Muharrem İnce, konuşmasının ardından milletvekilleri ve belediye başkanları sahnede hatıra fotoğraf çektirerek ilçeden ayrıldı.

IŞIKLAR, DEĞİRMENKÖY'DE AĞIRLADI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İnce ve beraberindeki milletvekilleri Çorlu programı sonrasında Değirmenköy'de ağırladı.

Haber MERKEZİ

YORUM YAP