İmar yasasındaki değişiklikler görüşüldü

İmar yasasındaki değişiklikler görüşüldü

5.08.2019 10:34:51

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliğine bağlı üyeler, Silivri Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosu (Silivri LİHKAB) ve belediye teknik personeli, toplantıda bir araya gelerek imar yasasındaki son değişiklikleri, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. 

Harita Kadastro Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliğine bağlı serbest harita büroları, Silivri LİHKAB Temsilcisi Zeki Tüfekçi, Silivri Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Harun Akkan, Silivri Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Av. Sultan Aşkın ile imar ve planlama birimleri toplantıda bir araya geldi. Toplantı çerçevesinde birçok değişikliği beraberinde getiren yeni imar yasası, farklı yönleriyle ele alındı.

KIRKICI: ŞEHRİN GELİŞİMİNDEN SİYASETÇİLER KADAR SORUMLUYUZ
Toplantının içeriği hakkında bilgi veren TMMOB Harita Kadastro Mühendisleri Odası Silivri Temsilcisi Süheyl Kırkıcı, “Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Silivri Temsilciliğine bağlı üyeler, Silivri LİHKAB ve belediye teknik personeli bir toplantıda bir araya geldik.
Mühendis, mimar ve şehir plancıları bir şehrin gelişiminden siyasetçiler kadar sorumludurlar. Mesleki örgütlenmelerine, özlük haklarının korunmasının yanı sıra, mesleklerini icra ederken etik değerlere bağlı ve kamu çıkarı çerçevesinde davranmalarının bir gereği olarak görmekteyiz.

“İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Bilgi ve deneyimin paylaşılması, bürokrasideki meslektaşlarla dayanışmanın ve ilişkilerin geliştirilmesinin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumlulukla hareket ederek mesleğimizin gerektirdiği birçok kurumla diyalog ve işbirliğini geliştirmeyi önemsiyoruz.

“TAPU VE İMAR KANUNLARINDAKİ SON DEĞİŞİKLİKLERİ FARKLI YÖNLERİYLE ELE ALDIK”
Bilindiği gibi bir süre önce İmar ve tapu kanununda birtakım değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikleri, ne anlama geldiğini, Silivri'mize etkilerini değerlendirdiğimiz bu toplantıyı gerçekleştirdik.
Silivri Belediye Başkan Yardımcımız Harun Akkan ve belediyemizin teknik heyetinin de katıldığı toplantı yapıcı ve samimiydi.
Aynı zamanda hizmetin yürütülmesinde karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri değerlendirildi.
Karşılıklı görüş alışverişin ve işbirliğinin sürdürülmesi konusunda bu tür toplantıların periyodik olarak yapılması kararlaştırıldı. Toplantımıza Meclis Üyemiz Sultan Aşkın da eşlik ederek yasal değişikliklerin hukuki yorumuna katkı koymuştur” dedi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP