İmar Barışı bilgilendirmesi yapıldı

İmar Barışı bilgilendirmesi yapıldı

9.08.2018 11:25:09

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğünün katkıları ile Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından son günlerin en çok merak edilen konuları arasında ön sıralardaki yerini koruyan İmar Barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İmar Barışı'ndan faydalanmak isteyen kişi ve kurumların başvuru işlemlerini nasıl yapacakları konusunda bilgilendirilmelerini hedefleyen toplantı, Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde 7 Ağustos Salı günü, Mesan Kilit'te kaydedildi.

MALİYETLERİN YÜKSEKLİĞİNDEN YAKINDILAR
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has'ın da hazır bulunduğu programda, kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen kanunun uygulamasıyla alakalı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehmet Emin Beyazıt ve Yapı Denetim Şube Müdürü M. Giray Moralı tarafından Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerine yönelik bilgilendirmede bulunuldu. İmar Barışı'nın neleri kapsadığı, vatandaşların uygulamadan nasıl faydalanacağı, hangi yapıların İmar Barışı kapsamına girdiği, Hazine ve 2B arazilerinde sürecin nasıl işleyeceği, başvuruların nereye yapılacağı detaylı şekilde anlatılarak toplantıya karşılıklı soru cevap şeklinde devam edildi. Toplantıda söz alan sanayici ve iş adamları, İmar Barışı ödemelerinin yüksekliğinden yakınarak destek istedi.

İŞBİRLİĞİ YAPILMASI TAVSİYE EDİLDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü yetkilileri, sorunların çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Haber Merkezi

YORUM YAP