İlker Kaplan, aday adayı

İlker Kaplan, aday adayı

6.12.2018 10:45:43

İKS Group'un sahibi iş adamı İlker Kaplan, bir dönem aradan sonra yeniden AK Parti'den Meclis Üyesi Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

7 Aralık'a kadar uzatılan AK Parti Meclis Üyesi Aday Adaylığı süreci yoğun şekilde devam ediyor. İKS Group'un sahibi iş adamı İlker Kaplan da AK Parti'den meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kaplan başvuru dosyasını İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na teslim ettikten sonra, “AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. 2009 yılında olduğu gibi yine göreve talip oldum. Rabbim Silivri'miz için hayırlısını nasip eder inşallah, çıkmış olduğum bu yolda tüm dost ve akrabalarımın dua ve desteklerini bekliyorum” dedi.

İLKER KAPLAN KİMDİR?
1983 Silivri doğumlu İlker Kaplan, ilkokulu Piri Mehmet Paşa'da, Ortaokulunu Nurullah Baldöktü'de, Liseyi Silivri Endüstri Meslek'te, Üniversiteyi de Namık Kemal Üniversitesinde okudu. Askerliğini 2007-2008 yılları arasında Diyarbakır, Lice'de yerine getiren Kaplan, iş hayatına çocuk yaşlarda araç elektrik elektroniği ile başladı. Daha sonra aile şirketleri olan mermer ve inşaat firmalarında devam etti. 2009 yılında sektör değiştirerek kendi iş yeri İKS Group'u kurdu ve 10 yıldır otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyor. Babası Sivas Gürün göçmeni olan İlker Kaplan, dedesinin 1963 yılında karayollarında devlet memuru olarak Silivri'ye tayinin çıkması ile ilçeye yerleşti. Annesinin Balkan göçmeni olduğunu belirten Kaplan, ailecek AK Parti'nin kuruluşundan itibaren aktif olarak görev yapmakta olduklarını belirti ve şunları söyledi: “Babam Mecit Kaplan AK Parti'nin kurucu üyelerinden olup, annem Merdiye Kaplan uzun yıllar Kadın Kollarında aktif görev yapmıştır.”
2009 yılında da AK Partiden belediye meclis üyesi adayı olan İlker Kaplan, ilçe yönetimlerinde görevde bulundu. Mecit Kaplan aynı zamanda Silivri Sivaslılar Derneği kurucu başkanıdır. Haber Merkezi

YORUM YAP