Ilk albümüyle; Mücahit Mutlu

Ilk albümüyle; Mücahit Mutlu

11.08.2017 10:02:39

Son günlerde ilçemizde kulaktan kulağa yayılan ve ilgi çeken isimlerden birisi de Mücahit Mutlu. Balyoz Müzik Yapım Şirketi işbirliği ile dinleyiciyle buluşan Mutlu, Yarını Olmadan adını taşıyan ilk albümüyle dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Mücahit Mutlu'nun 8 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ilk albümü ile aynı adı taşıyan parçası dinleyicilerle buluştu. Albümü lanse eden ilk şarkı ise “Yarını Olmadan” olarak belirlendi. Besteci ve yorumcu Mutlu, albümdeki tüm şarkıların söz ve müziğine imza attı. Şarkısının sözleri dillere dolanacak türden; “Yaşananları unutmak kolay mı? Gerçeği kabullenmek zor. Arkası olmayan bir yerde yaşamak çok zor. Yarını olmadan sessiz gidişlerde, günleri doğmadan suskun gecelerde…” Mücahit Mutlu'yla müzik piyasasına girişini, albümü, çıkış parçası klibini, müjdesini verdiği ikinci albümünü konuştuk, sizleri keyif duyarak okuyacağınıza inandığımız röportajımız ile baş başa bırakıyoruz…

“ARTIK BENDE BİR SİLİVRİLİ OLDUM”
Hazal BAŞARAN: Mücahit Mutlu kimdir?
Mücahit MUTLU: Aslen Erzurumluyum. Doğum yerim Havsa Edirne. Kendimi bildim bileli Silivri'de yaşıyorum. Huzur veren bu sahil beldesine ait olduğumu hissediyorum… 25 yaşındayım. 2015 yılında severek evlendim, eşim Silivrili. Burada ticaretle uğraşıyorum.

“HAYATIMI MÜZİĞE ADADIM”
Hazal BAŞARAN: Müziğe olan ilginiz ne zaman başladı?
Mücahit MUTLU: Biraz klasik olacak ama çocukluğumdan beri müziğe ilgim vardı. Bu ilgim hiçbir zaman geçici bir heves olmadı, kendimi bildim bileli müzik benliğimin ve ruhumun ayrılmaz bir parçası olmuştur.

“GRUP MÜZİĞİ YAPTIM”
Hazal BAŞARAN: Müzik sektörüne nasıl adım attınız?
Mücahit MUTLU: 20'li yaşların başında rock müzik yapan Senkron isimli gruba vokal yapmam tamamen spontane gelişti. Arkadaşımın daveti üzerine back vocal yapmak üzere gruba dahil olmayı kabul ettim. Back vocalin görevini biliyorsunuzdur, şarkının belirli kısımlarında ana vokale eşlik eder. 3 ay sonra grubun solisti oldum (gülüyor). Senin sesin solistimizin sesinden daha etkileyici, yer değiştirin dediler. Bir süre sonra bazı nedenlerden dolayı grubumuz dağıldı. Müzik yolculuğuma böyle adım attım. Hemen akabinde heavy metal müzikten tarz yumuşatma kararı alarak alternatif müziğe yönelen bir başka grup olan Ünlem'den solistlik teklifi aldım. Mevcutta bir solistleri de vardı üstelik. Bunun sorun olmayacağını söylediler, böylece Ünlem grubuna transfer oldum. Bu grup sahne, organizasyon ve etkinlik anlamında çok daha tecrübeliydi. Beyoğlu'nda, Silivri Belediyesi'nin konserlerinde, Avcılar'da sahne almış, bilinen yarışmalara katılmışlığı vardı. Müziğe olan yeteneğimin gelişmesi için önemli bir adım oldu benim için. Bir süre sonra çeşitli anlaşmazlıklar sonucu grupla yollarımızı ayırdık.

“EVRENDEN TORPİLİM VAR”
Hazal BAŞARAN: Albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?
Mücahit MUTLU: Bu iş böyle olmaz diyerek kendi grubum Makaron'u kurdum. Silivri'de müzisyen bulmak aslında zor değil ancak müzik grubu kurmak çok zahmetli bir iştir, organizatör kapasitesine sahip, çekidüzen verebilecek birinin öne çıkması gereklidir bu noktada zorluklar çektik. Uğraştım, tek başına mücadele vermemin nedeni de şuydu; biri bas gitarist diğeri de gitarist olan 18 yaşındaki arkadaşlarım da benim gibi müziği hayatlarının merkezine koyuyordu, onların bu şevkini kırmak istemedim. Şu anda aranjörüm olan Onur Kilci'yi davul çalması için gruba çağırdım. Yakın arkadaşım olduğu için beni kırmadı. Sonradan muhabbetini çevirdiğimizde o günü, “Amatör müzik yapıyorlardır, kalplerini kırmayayım, gideyim bir çalıp çıkayım diye geldim ama harika işler çıkardığınızı gördüğümde bu düşüncemi hemen sildim attım” diye anlattı. Grubumuzla çalmayı kabul etti. Bu adam, tanınmış sanatçıların arkasında çalan bir adam. Canlı performanslara gidiyor. İstanbul'daki sektörde kendini kanıtlamış müzik yapım stüdyolarıyla çalışıyor. Aynı zamanda aranjör. Uzun bir süre birlikte çalıştık, müzik kariyerimi geliştirmek için iyi bir deneyimdi. Her şey yolunda devam ediyordu. Müzik insan doğasındaki yaratma eyleminin ifade biçimlerinden biridir, sözlerini kendimizin yazdığı parçaları okuyarak müziğin ruhuna özgün dokunuşlar sunmamız gerektiğini düşündüm. Geçmişte söz yazarlığı da yaptığım için açıkçası hiçbir korkum yoktu. Bestelerimi müziğe döktük. Grupta yakaladığımız enerji bana güç verdi, albüm yapma kararı buradan doğdu. Olur veya olmaz ben şansımı deneyeceğim diyerek yapım şirketim Balyoz Müzik'i aradım. Evrenden bir torpilim olduğuna inanıyorum, şanslı bir insanım, koskocaman yapım şirketinde telefonu yapım şirketinin sahibi Celal Babadağ açtı. Buraya bir parantez açmak istiyorum; gerçekten baba gibi bir insandır kendisi. Kendimi tanıttım, desteğe ihtiyacım olduğunu söyledim. Demo çalışması göndermemi istedi, birlikte çalışıp çalışamayacağımıza demodan sonra karar vereceklerdi. Yolladım daha bir saat bile geçmemişken geri dönüş yaparak randevu tarihi verdi! 18 Ocak 2016 tarihi müzik kariyerimin belki de dönüm noktası olacaktı. 17 Ocak'ta Silivri'ye inanılmaz bir biçimde kar yağdı, etkili yağış nedeniyle gidemeyeceğimizi bile düşünmüşken o gün sabahın 08.00'inde oradaydım. Heyecanımı tarif etmem inanın çok zor, hemen kayıtlara başladık.

“ŞARKILARIN SÖZLERİNİ BEN YAZDIM”
Hazal BAŞARAN: Albümden bahseder misiniz?
Mücahit MUTLU: Yarını Olmadan ve Dünümde Kalanlar isimli iki parçadan oluşuyor. Sözleri bana ait.

“GÜZEL İŞ ÇIKARDIK”
Hazal BAŞARAN: Yarını Olmadan'ı bize anlatır mısınız? Kimlerle çalıştınız?
Mücahit MUTLU: Yarını Olmadan klibi Silivri Danamandıra Mahallesi'nde, Çatalca Yalıköy'de ve Çilingoz'da çekildi. Yönetmenim Göktuğ Fırtına, Görüntü Yönetmenim Furkan Yazgeç, Kurguda Batıkan Karabacak görev üstlendi. Albüm kapak fotoğraflarım Serkan Yönet'e ait. Hepsi işine deli gibi bağlı genç arkadaşlarım, haddinden fazla yardımcı oldular, aynı zamanda klip sponsorlarımız oldu, kendilerine bir kez daha teşekkürü borç bilirim. Güzel iş çıkardığımızı düşünüyorum.

“SOSYAL MEDYADAN DİNLEYEBİLİRLER”
Hazal BAŞARAN: Müzik sevenler parçalarına nereden ulaşabilir?
Mücahit MUTLU: iTunes, Netd, Spotify, Fizy, Deezer, Turkcell Müzik, TTnetmüzik, Youtube, Google gibi sosyal ağlara Mücahit Mutlu yazdıklarında parçalarımı dinleyebilirler. Ayrıca mucahitmutlumusic adlı instagram, Mücahit Mutlu adlı youtube hesabımı takip ederek de müzik serüvenime daha yakından tanık olabilirler.

“İKİNCİ ALBÜM YOLDA”
Hazal BAŞARAN: Bu single'dan sonra bizleri neler bekliyor? Yeni bir klip mi yoksa yeni bir albüm mü yayımlanacak?
Mücahit MUTLU: Yeni albüm çalışmaları için stüdyoya girdik, ikinci albüm yolda diyebiliriz. Kayıtlara başladık, yetiştirebilirsek Ekim ayına çıkaracağız. Çıkış parçamız da sonbaharla ilgili olacak.

“HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMEK SALT HAYAL ETMEKLE ELDE EDİLEN BİR ŞEY DEĞİL, ÜZERİNDE DÜŞÜNMEK, ÇALIŞMAK, SABRETMEK GEREKİR”
Hazal BAŞARAN: Hayallerinin peşinden koşan biri olarak gençlere bir mesaj vermek ister misiniz?
Mücahit MUTLU: Ortam yok, kayıt yapamıyoruz gibi çeşitli nedenlerle gençler çabuk pes ediyor. Hayal kurmaktan, hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçmemeli, yorulmamalılar. Koşmak yetmez, uç hayallerinin peşinden derim ben. Ancak hayal kurayım nasıl olsa gerçek olur düşüncesine saplanıp kalmasınlar, hayallere ulaşmanın tek yolu çalışmak, azim göstermektir, kuru gürültüyle olmaz.
Kendilerine inansınlar, özveride bulunsunlar. İsmini vermekten çekinmiyorum; Uğur Gold Center, Silivri'ye çok ciddi paralar harcayarak inanılmaz bir stüdyo kurdu. Stüdyo Atatürk Kültür Merkezi'nin sound'unu ve ses yalıtımını yapan mühendisler tarafından kuruldu, bütün malzemeleri İsviçre'den geldi. Böyle bir stüdyomuz var ve bu stüdyo 2015 yılından bu yana Silivri'mizde. Müziğe gönül veren arkadaşlarım beni bulsun, menajerime de ulaşabilirler. Genç arkadaşlarımın heyecanına ortak olmaktan, yol göstermek ve destek olmaktan memnun olurum.

YORUM YAP