İlçe Tarım Müdüründen, Malva Permakültür Çiftliği’ne ziyaret

İlçe Tarım Müdüründen, Malva Permakültür Çiftliği’ne ziyaret

18.07.2019 11:15:23

Malva Permakültür Çiftliği; Silivri'deki örnek tarım adreslerinden biri… Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, çiftliği ziyaret ederek, çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Çiftçilerimize yönelik ziyaretlerini sürdüren Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Melike Esma Rabia Müezzinoğlu'nun Malva Permakültür çiftliğini ziyaret ederek buradaki faaliyetler hakkında değerlendirmede bulundu.
Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, ilçemiz Alipaşa Mahallesi çiftçilerinden Melike Esma Rabia Müezzinoğlu'nun Malva Permakültür çiftliğine ziyarette bulundu.
Ziyarete ilişkin Ertuğrul şu paylaşımda bulundu: “Malva Permakültür çiftliğinin prensibi sürdürülebilir tarım adı altında, kavramsal, maddi ve stratejik bileşenleri tüm canlıların yararına çalışan bir model içinde bir araya getiren bir yapı oluşturmaktır. Permakültür'ün arkasındaki düşünce, doğaya aykırı olmaktan ziyade onunla birlikte çalışma, uzun süreli düşüncesizce hareket etmekten ziyade uzun süreli özenli gözlem yapma, sistemlerin sadece bir ürününün peşinde koşmaktan ziyade onlara bütün işlevleriyle bakma ve sistemlerin kendi evrimlerinin gerçekleşmesine izin verme felsefesi.
Melike hanım permakültür çiftliğinde zehirsiz gıda sloganı adı altında organik sertifikalı tahıl, meyve, sebze ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştirmekte. Organik tahıl olarak 44 da alanda siyez buğdayı, 13 da alanda kablıca buğdayı (kavılca), 20 da alanda karabuğday üretimi yapılmakta. Organik meyve olarak 24 da alanda ceviz, 4 da alanda elma üretimi yapmakta. Organik sebze olarak, bakla, bezelye, biber, biberiye, sofralık domates, fasulye, tatlı mısır, soğan ve sarımsak üretimi yapılmakta.
Ayrıca tıbbi aromatik bitki adı altında 2 da alanda ıhlamur ve bunların dışında küçük alanlarda adaçayı, karakafes otu, lavanta, mürver çiçeği meyvesi, papatya üretimi yapmakta.
Melike hanım tarımsal üretim dışında, yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli tarımsal organizasyonlarda katılımcı ve eğitimci olarak görev almakta.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP