XXXXX

İlçe Özel İdareler Tarihe Karışıyor


Yılbaşından önce İlçe İl Özel İdarelere "Hesaplarınızı kapatın" talimatı zaten gelmiş. Bugün konu İl Genel Meclisi'nde görüşülerek karara bağlanacak. AKP grup kararı doğrultusunda kapatmaya "evet" diyecek muhalefetin "hayır"ları kararın yönünü değiştirmeye yetmeyecek. CHP'li İl Genel Meclis üyeleri gelişmeler hakkında muhtarları bilgilendirmek için gerekli çalışmayı yapıyorlar ama halkın verdiği yetki çerçevesinde karar sürecini değiştirmeye güçleri yok.
Muhtarlar için zaten zor olan koşullar yeni yılda da pek parlak görünmüyor.
Hükümet giderek merkezi bir yönetim benimserken, tabanı yok sayma eğilimini besliyor. Ne zamana kadar, nereye kadar işte buna da sandık önüne konduğu zaman karar verecek olan da o taban. Kaynak yetersizliğinin her yerde kendini son derece sevimsiz bir şekilde hissettirdiği bu dönemde önce belde belediyeleri, sonra ilçe özel idarelerin kapatılması yerinde yönetim ilkesini giderek zayıflatıyor.

NİCE YILLARA KANDEMİR
Bugün doğum günü olan Yılmaz Kandemir, yeni yılın hemen ardından yeni yaşını da kutlayacak. Kandemir'e 55. yaşında, yeni pozisyonuna uygun olarak, sıhhat, sabır ve zor görevinin üstesinden gelebilmesi için enerji ile tabi ki başarılar diliyorum.

SİLİVRİ'NİN İTİRAZLARI
İBB'NİN GÜNDEMİNDE
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, '6. Seçim Dönemi, 2. Toplantı Yılı", Ocak ayı toplantısının ilk birleşimi; 11 Ocak 2010  Pazartesi günü saat 14.00'de Saraçhane'de bulunan Belediye Sarayı A Blok içindeki Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Gündemin 35. maddesi "Silivri Merkez ve Yakın Çevresi TEM Otoyolu Güneyi Nazım İmar Planına itirazlar (11 ada 57 parsel)  hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi. (2009/3108)" olarak açıklandı.

İSKİ, SAĞ GÖSTERİP
SOL MU VURUYOR!?
27 Ekim 2009 tarihli bir haber: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Bankası'ndan aldığı kredinin 200 Milyon TL'lik kısmı 19 derenin ıslah edilmesi için kullanılacak. Islah edilecek dereler arasında Silivri'de bulunan Tuzla ve Boğluca Dereleri de yer alıyor." Tarih 4 Ocak 2010, İSKİ'den Silivri Belediyesi'ne ulaşan 25 Kasım 2009 tarihli yazı: "Dere ıslahınızı parasını öderseniz yapacağız" anlamında.
Parasını Silivri Belediyesi ve gibiler ödeyecekse İBB niye bu konuyla ilgili Dünya Bankası'ndan kredi çekiyor!? İSKİ aynı hizmeti hem çektiği kredi ile hem de ilgili belediyeden alarak yüzde yüzlük bir karın peşinde mi?! Bu İSKİ aşkı bize epey pahalıya mal oldu. Paranızla rezil olmak da işin çabası. Yoğun yağışlar sonrası günlerce İSKİ'nin araçlarını bekleyen vatandaşların manzarası daha dün gibi aşikar. Kredili su sayaçlarında hesabı tutulamayan kontur uçuşları…

ETME BULMA DÜNYASI
AKP İktidarı boyunca Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Biriminden çıkan hiçbir basın bülteninde yer verilmeyen CHP'nin misillemesi rahatsız etti anlaşılan. Muhalefet ve iktidar arasında gerilen iplere istinaden AKP'nin Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. İktidar attığı adımlardan emin oluşu ve bunları her platformda savunabilirse, muhalefetin elinde olan tek şey söz hakkını her koşulda hoşgörüyle korumalı. İktidar ve muhalefetin her konuda hemfikir olmasını kimse beklemiyor. Ama yeni yılın ilk meclisinde empati duygusunun bu denli zayıf oluşu eksiklik olarak değerlendirildi.

HAYATIN GERÇEĞİ
"Hararet nardadır sacda değildir
Keramet sendedir tacda değildir
Her ne ararsan kendinde ara
Maharet baştadır."  

YORUM YAP