XXXXX

İktidarda Yaptıklarınızı, Muhalefette Eleştirmek!

Işıklar, gündeme bir sürü bomba bıraktıktan sonra izne ayrıldı ama (Bu arada yerine Cengiz Aksu vekalet ediyor) biz üç saate yakın devam eden basın toplantısından notları aktarmayı sürdürelim.
Belediyenin sosyal projelerini anlatan Özcan Işıklar’ın konuyla ilgili yatırımları aktarırken, dikkat çektiği bir konu var; yardım sosyalizasyonu. Sadece ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmanın dışında böyle bir destek sunabilecek kişiler için de Gıda Bankası’nın önemli bir rol oynadığına dikkat çekiyor.
Sosyal yardımların kurumsal bir yapı tarafından sürdürülmesi bu süreçte çok önemli bir kriter. Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekiyor, yardımda bulunan kişinin sunduğu desteğin amacına uygun kullanıldığı konusunda aklında tereddütler oluşmamalı. Türk toplumu çok yardımsever aslında ama bu yapıda yıllardır hor kullanım örnekleri hep gündeme etkili şekilde geldi ve akıllarda bunlar kaldı.
Bu nedenle Silivri Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve bugün bağımsız bir dernek yönetimi tarafından faaliyetleri yürütülen Gıda Bankası çok anlamlı. Yaptığı işleri bile tanıtma konusunda eksiklik yaşayan, reklama pek önem verdiğini bugüne kadar hissettiremeyen mevcut yerel yönetimimiz Gıda Bankası ile sunduğu hizmetin karşılığını da, özellikle siyasi anlamda, almaktan uzak. Işıklar, en önemli projelerinden birini reklam için kullanmıyor, kullanamıyor, kullanamaz!
Birçoklarımız bilmese de, varlığının yararını hissetmese de karnı aç olanların Silivri’de çalacağı bir kapı var. Güzel çalışmalar konusunda övgüleri duymazsınız ama bugüne kadar bu alanda herhangi bir aksaklık ve şikayetin gündeme gelmemesi işleyişin doğru şekilde sürdürüldüğünün net göstergesi.
Işıklar’ın özetlediği gibi; “İhtiyacı olana veriyoruz. İmkanı olanın da yardım yapmasını sağlıyoruz.”

***

Açıklamalarının satır aralarında Özcan Işıklar, düzenlemiş olduğu mahalle toplantılarına belediye personelinin katılması ile ilgili muhalefet lideri Metin Karakaş’ın eleştirisine de şu şekilde cevap veriyor: “Kalabalık görüntü oluşturmak için değil, vatandaşın beklentilerini yerinde dinlemeleri için birim müdürlerini davet ettim. İlgili personelin belediyeye geldiği haliyle değil konuları vatandaşın ağzından bizzat dinlemesini istedim. Yoksa her gittiğimiz yere 600 kişilik belediye personelini çağırırdım. Kalabalık görüntü vermemize gerek yok, son derece yeterli katılımla verimli şekilde söz konusu faaliyetimiz devam ediyor.”
Haberin devamı 01.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP