XXXXX

İktidar Olgunlaşıyor, Silivri Kazanıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mahalle toplantılarını sürdürüyor. Perşembe akşamı Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Cuma akşamı da Fatih’teydi Işıklar ve ekibi. Piri Mehmet Paşa’daki toplantıda dikkat çeken az katılımın ardından Fatih’te davullu zurnalı, sokaklara taşan bir kalabalık karşıladı yerel yönetimin temsilcilerini.
Fatih, Özcan Işıklar için duygusal anlamda da çok önemli bir bölge. Doğup büyüdüğü mahallede Silivri’nin Belediye Başkanı olarak yaptıkları ve yapacaklarını anlattı Işıklar. 2011’de Fatih Mahallesi’ne hiçbir şey yapmadığını ve muhtemelen de 2012’de durumun değişmeyeceğine dair itirafı dikkat çekiciydi. Çünkü gerçekti, gerçekçiydi… İSKİ’nin mahallede gerçekleştireceği su şebekesi değişimine işaret eden Işıklar, ancak bu çalışmadan sonra Kale Park’a çıkan yollar ve toplantının yapıldığı kahvenin bulunduğu meydanın düzenleneceğini paylaştı. Fatih, Alibey ve Piri Mehmet Paşa mahalleleri en merkezi ve eski olmaları nedeniyle yeni gelişim gösteren bölgelere göre sıkıntıları çok daha az olanlar olduğu aşikar. Bölge halkının gözünü boyamak için olmadık vaatler, kamu kaynaklarının israfını göze alarak zamanlaması yanlış olacak yatırım sözü vermemesi Işıklar’ın samimiyetine gösterge sayılabilir.
Fatih Mahallesi’ne yapılanlar konusunda olmasa da Işıklar’ın, Silivri’ye yaptıkları ve yapacakları konusunda anlatacak çok şeyi var. Her mahalle toplantısında bunu görmek mümkün.
3 yıldır ağırlıklı olarak devraldıkları belediyenin zorluklarından söz eden Işıklar, 2012 ile birlikte beklenti ve fırsatların çokluğunu da sıkça vurgular oldu. Bu yerel iktidarın bakış açısında gerçekleşen kırılmanın bir işareti.
2012 ile birlikte Işıklar’ın konuşmalarında dikkat çeken bir diğer fark daha var. 3 yıldır Işıklar, belde belediyelerin merkezle birleşme sürecinin zorluklarına vurguda bulundu sıklıkla. Yani parçaları bütün yapmak için belediye çalıştı, idari birleşmeyi sağladı ama vatandaş da Silivri’yi artık oluşturulan geniş çerçevede görüp, değerlendirmeli. Işıklar, bu konuyu gündemine almış gibi görünüyor.
Sosyal ve ticari hayatın canlandırılmasına yönelik bundan sonraki süreçte belediyenin daha da yoğun bir çalışma içerisinde olacağı anlaşılıyor. Işıklar, yeni dönem çalışmaları ile ilgili de “Bir şehrin hafızasında ne varsa geleceğine de onu taşımak zorundasınız” derken, ilk günden bu yana projelerinin temellendirildiği anlayışın altını çiziyor. “İnsanı insan, bizi biz yapan projeler 2012’de daha donanımlı ve bu dönemde atılımlar daha fazla olacak” diyen Işıklar, Ankara ve İstanbul’un Silivri’yi unuttuğu iddiasının yanı sıra yatırımları yerel kaynaklarla devam ettirme kararlılığını vurguluyor. İnsanı günlük yaşantısında sarıp sarmalayan, geleceğe taşıyan anlayışı ekibinin büyük bir emek ve çabayla gerçekleştirdiğini belirten Işıklar, teşekkür etmeyi de unutmadı.
Haberin devamı 23.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP