İkinci öğretim yılına ODAK’landılar

İkinci öğretim yılına ODAK’landılar

20.09.2018 10:20:39

Odak Okulları, ikinci öğretim yılları olan 2018-2019'un açılışını törenle yaparak, başarılarını artarak sürdürmeye hedeflendi.

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı açılışı Odak Okulları Silivri Kampüsü'nde de törenle kaydedildi. Veliler de katılarak öğrenci ve öğretmenlerinin heyecanını paylaştı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende okul yöneticileri konuşma yaptı.

KARABULUT: BİRİNCİ YILIMIZI BÜYÜK BAŞARI VE MUTLULUKLARLA GERİDE BIRAKTIK
Odak Okulları Silivri Kampüsü ve Odak Ortaokulu Müdürü Rabia Karabulut, törende öğrenci, öğretmen ve velilere şu sözlerle seslendi: “2018-2019 Eğitim-öğretim yılının hepimiz için mutlu ve başarılı bir yıl olmasını diliyor, programımıza ve evinize hoş geldiniz diyorum.
Yenilikçi ve öncü yaklaşımlarımızla Odak Okullarına özgü bütünsel eğitim modelimiz KİDEA'yı uygulayarak ulusal ve uluslararası düzeyde fark yaratan bir kurum olma vizyonuyla çıktığımız yolda bir yılımızı büyük başarı ve mutluluklarla geride bıraktık. En kıymetliniz olan yavrularınızı bizlere emanet ederek, gittikçe büyüyen ailemizin bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz.

MİSYONUMUZ
Odak ailesinin tüm kademelerinde bu büyük sorumluluğu her an hissederek bizlere emanet edilmiş olan tüm öğrencilerimizi çağdaş ve evrensel değerler ışığında bilimsel doğruların rehberliğini esas alan küresel bir vizyon ile sürdürülebilir inovasyon kültürünü benimsemiş, bilgiyi içselleştirerek üreten ve paylaşan, öncü girişimcilik ruhu ile değişime ve gelişime açık, toplumsal yaşamın her alanında sorumluluk bilinciyle inisiyatif alan, hayatin önemli bileşenlerinden birinin de teknoloji olduğunun farkındalığını kazanmış, bireysel bütünlüğü oluşmuş ve etik değerler ışığında hareket eden ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan Odak çocukları olarak yetiştirme misyonuyla ilerliyoruz.
Sevgili çocuklar ve değerli gençler; Bu gün açılışını yapmakta olduğumuz eğitim yılında ve devam edecek uzun yıllar boyunca bu hedeflerimizi sizlerle birlikte gerçekleştirmeye devam edecek olmanın mutluluğu ve heyecanı ile konuşmamı sonlandırırken tekrar başarılı ve güzel bir eğitim yılı geçirmeyi diliyorum...”

MÜLKÜT: ATATÜRK'ÜN AÇTIĞI YOLDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Odak İlkokulu Müdürü Zehra Mülküt yaptığı konuşmada şu sözlerini yer verdi: “Değerli velilerimiz, Odak Okulları olarak, bizlere emanet edilmiş olan çocuklarımızı; temel insani değerler doğrultusunda hayata hazırlamak amacıyla çıktığımız yolculuğun ikinci yılındayız. Önderimiz, yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımızla birlikte emin adımlarla ilerliyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
“ATATÜRK'Ü TANIMAK HEDEF SAHİBİ OLMAKTIR”
Sevgili, çocuklarım, hepiniz Mustafa Kemal Atatürk'ü tanıyorsunuz, hayatını biliyorsunuz. Dayısının çiftliğinde karga kovaladığını, askeri okula gitmek için can attığını, matematik öğretmeninin ona Kemal adını verdiğini, doğum yılını, ölüm tarihini biliyorsunuz. Ama Atatürk'ü tanımak bu değildir çocuklar… Mustafa Kemal'i tanımak, hangi yaşta olursanız olun hedef sahibi olmaktır. Mustafa Kemal'i tanımak, atacağınız her adımdan sonraki adımı planlamaktır.
Kurtuluş Savaşı'ndan hemen sonra kendisine yöneltilen:
-Yurdu kurtardınız. Şimdi ne yapmak istersiniz? Sorusuna hiç duraksamadan:
-Milli Eğitim Bakanı olarak Türk Kültürünü yükseltmeye çalışmak en büyük amacımdır.” Sözü kendisinin eğiteme bakışının en güzel örneğidir.
Norveç dilinde “Mustafa Kemal gibi düşünmek” diye bir deyim vardır. Mustafa Kemal gibi düşünmek. Kitap okumayı, araştırma yapmayı, fikir ve düşüncelerini insanlarla paylaşmayı seven bir liderdi o. Henüz okul çağlarında başlayan kitap okuma alışkanlığı, savaş zamanında bile devam etmiş, cumhuriyet yıllarında ise daha da artmıştır.
“Bir gün Atatürk, tarihle ilgili bir kitap okuyordu. Öylesine dalmıştı ki, çevresini görecek hali yoktu. Bir sürü yurt sorunu dururken devlet başkanının kendini kitaba vermesi dikkat çekmiş:
-Paşam! Tarihle uğraşıp kafanı yorma. 19 Mayıs'ta kitap okuyarak mı Samsun'a çıktın? Sorusuna:
-Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım.” cevabını vermişti.
Atatürk gibi düşünmek için, okumaktan, öğrenmekten hiç vazgeçmemek gerektiğinin en güzel örneğidir bu anı.
Sevgili çocuklarımız, okulumuzun ve Türk milletinin sizlerden beklentisi başarılı olmanız, çalışkan olmanız ve Atatürk'ün açtığı yolda ilerleyerek Dünya milletlerine önder olmanızdır. Yeni eğitim öğretim yılının başarılarla dolu bir yıl olmasını, hepimiz için en iyi şekilde geçmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
2018-2019 Eğitim-öğretim açılış töreni, konuşmalarından ardından öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından sona erdi.

Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP