İHH, mülteci ve yetim çocukları sevIndirdi

İHH, mülteci ve yetim çocukları sevIndirdi

4.05.2016 10:36:46

Gönenli Mehmet Efendi İlim ve Hizmet Vakfı Silivri Akçıl Kardeşler Huzur ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin bahçesinde İHH Silivri Şubesi 'nin düzenlediği piknik etkinliğine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş, Gönenli Mehmet Efendi İlim ve Hizmet Vakfı yöneticilerinden Zeynep Kurtulmuş, AK Parti İlçe Kadın Kolları yöneticileri de katılım gösterdi.
Dernek Başkanı Mikail Yıldırım, yetimlerin himaye edilmesinin dinimizde büyük sevap olduğunu vurguladığı konuşmasında Gönenli Mehmet Efendi Vakıf yöneticileri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş ve parti temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.


IŞIKLAR: ÜLKEMİZ ONLAR İÇİN TÜNELİN SONUNDAKİ IŞIK
Etkinliğe katılan ve destek veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “İlçemizde bulunan Suriyeli yetimlere yardım eli uzatan İHH Derneği Başkanı Mikail kardeşime ve Huzurevi Müdürü Zeynep Hanıma teşekkür ederim.
Komşularımızdan ülkemize yaşanan yoğun göçü; Türkiye'nin demokrasi ile cumhuriyet değerleri ile kurumsallaşmış derin medeniyetini, binlerce yıldır yönetmiş devlet geleneğini, çok daha sağlam korumamız gerektiğinin güzel bir mesajı olarak alıyorum. Çünkü bize geliyorlar, ışık burada! Tünelin sonundaki ışığı Türkiye'de görüyorlar. Niçin başka tarafa gitmiyor bu insanlar, bu tarafa akıyorlar?
Savaşların sona erdiği, çocukların aileleri ile huzur içinde büyüme, yetişme şansını kaybetmediği, bu imkânı yitirenlere de toplum olarak sahip çıkmak adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır bir yerel yönetim anlayışını Silivri'de sürdürdüğümüzü bu vesile ile belirtmek isterim. Belediye olarak destek elimizi uzattığımız kişilerin soy, mezhep, ırkına, etnik kökenine bakmayız… ” dedi.
Etkinlikte yaşadıkları sıkıntıları onlar için hazırlanan renkli oyunlar ve hediyelerle biraz olsun unutan çocuklar, gördükleri ilgiden memnun programdan ayrıldı. Haber MERKEZİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Muhalefetsiz olmaz...
Sonraki » İşçi Filmleri

YORUM YAP