“İçeriden ve dışarıdan vurularak kaybettirildik”

“İçeriden ve dışarıdan vurularak kaybettirildik”

5.01.2020 18:13:13

CHP Kongresinde konuşan geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hatalarını kabul etti, partiyle sözleşmelerine rağmen adayı beğenmeyip karşı çalışma içinde olanlara atıfta bulunarak “İçeriden ve dışarıdan vurularak kaybettirildik ben bunlara ne yapabilirdim!?”diye sorguladı. Işıklar kongrede oy kullanacak delegelere vicdan çağrısında bulundu.

CHP İlçe Kongresinde görüş ve öneri bölümünde söz alan geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı çalışmalar ve siyasi faaliyetleri ile partinin genel ve yereldeki oy oranını kıyasladı “Yerel yönetimde insanlara dokunarak oy oranlarımızda tarihsel başarılar elde ettik” dedi. Işıklar, kaybedilen son seçim ile ilgili “İçinden ve dışından vurularak seçimi kaybetmeyi içime sindiremiyorum” derken, kongrede vicdanların konuşması gerektiği vurgusunda bulundu.

IŞIKLAR: TRAVMA YAŞADIK

“Kongreler böğürtlen kışı gibi bazı şeylerin başlangıcı bazı şeylerin sonları da olabilir. Haziran'da kar yağır mı? Yağar işte biz böyle bir süreç ve travma yaşadık. Burada alına bilinecek en kötü sonucu aldık. Bunun aramızda değerlendirmesini yaptık.

“SİLİVRİ'DE TARİHİ OY ORANLARINA İMZA ATTIK”

2009 yılında başladığımız süreci de bir hatırlayalım. Genelde %22- ile 26 arasında partimizin bir oyu vardı. Biz bunu Silivri'de %46'lara taşıdık. Çok partili sisteme başladıktan sonra Silivri genelinde partimiz bu oylara hiçbir zaman ulaşamamıştı. Ta ki 1978'de Karaoğlan'ın rüzgarı ile Silivri'de birinci parti olduk. Yerel dokunuşun partinin oyuna ne denli büyük etki ettiğinin örneklerini yaşadık Silivri'de.

“SİLİVRİ TARİHİNİN EN BÜYÜK İDARİ DÖNÜŞÜMÜNÜ YAŞADIK”

Biz Silivri'nin tarihinde en büyük idari dönüşümü yaşadık. Benim bir sözüm vardı; yöneticinin iyisi hissedilmeyendir. Bu rahmetli İnönü'nün bir sözü aslında. Biz bunu çok ileriye taşıdık. Bir belediyeye aday oluyorsunuz, 8 tanesini bir günde teslim alıyorsunuz. Bununla ilgili de hiçbir genelge yok! 5 yıl hiçbir vergi alınmadan 55 km mesafede, 900 km bir alana yere hizmet ulaştırıyorsunuz. Hiçbir yardım alınmadan tepenizde İBB ve baskıcı bir hükümet ile bu işleri gerçekleştiriyorsunuz” diyen Işıklar, hayata geçirdiği sosyal proje ve dayanışma çalışmalarını hatırlattı, tarım, din ve kültür turizmi, kent ve çevresi, tarım sit kavramı gibi ilçemize kazandırdığı kavramların altını çizdi.

Başkanlık yaptığı iki dönemde ağır görev ve sorumlulukların üstesinden geldiğini belirten Işıklar, başlattığı çalışmaların doğruluğunu bugün devam ettirilmelerine gönderme yaparak savundu.

“İÇERİDEN VE DIŞARIDAN VURULARAK SEÇİMİ KAYBETMEYİ İÇİME SİNDİREMİYORUM”

“İçeriden ve dışarıdan vurularak seçimi kaybetmeyi içime sindiremiyorum bunları anlatmak zorundayız. Benim hatalarım yok mu? Bin tane vardır ama bu toplumun önüne koyduğumuz vizyonu da hep birlikte yaşadık, başarılı çalışmalara imza attık” diyen Işıklar, bir pişmanlık içinde olmadığını, imama kızıp camiyi terk edenlerin, parti ile sözleşmesi olup adayı beğenmediği için onu yıkmaya çalışanlara işaret ederek, “Ben bunlara ne yapabilirim!?” diye sordu.

“VİCDANLAR KONUŞSUN”

“Kendi bireysel takıntıları yüzünden batırdıkları gemiye sahip çıkmak isteyenlere söylenecek söz için bugün tam zamanı. Vicdanlarınız konuşsun” diyen Işıklar, “Ben hatalarımı kabul ettim. Bunlar düzelecek” diye konuşurken, yerel siyaset beklentilerini bitirdiğini de ekledi.

Işıklar, “Barışacağız, toparlanacağız, CHP'yi büyüteceğiz” diyerek sözlerini delege oylamasından önce “Vicdanlarınız konuşsun” diyerek noktaladı.

 

 

 

YORUM YAP