İbni Sina’nın Selimpaşa'ya gelişi TBMM’de

İbni Sina’nın Selimpaşa'ya gelişi TBMM’de

20.04.2018 11:45:12

İbni Sina Üniversitesi'nin Kadir Has'ın Selimpaşa'daki yerine talip olduğu İstanbul Tuna Üniversitesi onay için TBMM'nde.

Hükümet, 15 tane yeni üniversite kurulmasını öngören tasarıyı Meclis'e sundu. Tasarıyla başta İstanbul, Gazi ve İnönü olmak üzere 10 üniversite bölünecek. Onaya sunulan eğitim kurumlarından biri Silivri'yi yakından ilgilendiriyor. Meclis sunulan tasarıda yer alan Tuna Üniversitesi, İbni Sina Üniversitesi tarafından Selimpaşa'da Kadir Has Üniversitesi yerine açılacak.

NTV'nin TBMM'ye sunulan tasarıdan aktardığına göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, İstanbul Tuna ve İzmir Tınaztepe isimlerinde 5 yeni üniversite kurulacak. Bunların yanı sıra İstanbul, Gazi, Selçuk, Dumlupınar, İnönü, Sakarya, Mersin, Erciyes, Karadeniz Teknik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversiteleri de bölünecek. Bu üniversitelerden ayrılacak bazı fakültelere eklenecek başka fakültelerle 10 yeni üniversite daha ihdas edilecek.

IŞIKLAR NE DEMİŞTİ?

“İbni Sina Üniversitesi'nin Kadir Has'ın Selimpaşa'daki yerine gelmesi ile ilgili süreç ne aşamada?” sorusunu Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kasım 2017'de Hürhaber'e verdiği söyleşide şöyle yanıtlamıştı: “İbni Sina Üniversitesi şu anda YÖK'ten onay bekliyor. Kadir Has, İbni Sina ile yaptığı bir görüşmede yerleşke devrini düşünmüşler. Biz de Belediye olarak bu devre onay veriyoruz. Yani 49 yıllığına üst kullanım hakkı Kadir Has'a verilmiş. 19 yılını kullandılar, geri kalan 30 yılda Kadir Has'ın da onayı ile belediyeye bırakıyor biz de İbni Sina ile protokol yapıyoruz. İbni Sina ile yaptığımız protokolün bir şartı var; Tıp Fakültesinin Selimpaşa'ya gelmesi. Zaten onlarında düşüncesi bu yöndeymiş. Tıp Fakültesi ve yanında sağlık okulları olacak. 2 bina var, 4 tane daha yapılacak. 6 bina ve 110 bin metre karelik bir kampüsten bahsediyoruz. İbni Sina'nın ana kampüsü Silivri'de olacak. Seneye, ki yetişecek gibi görünüyor, Eylül 2018'de Tıp Fakültesinin öğrencileri orada okumaya başlayacak.”

Haber Merkezi

YORUM YAP