İBB, Silivri Muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi

İBB, Silivri Muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi

7.09.2019 12:15:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğü, Silivri İlçe Muhtarları ile 3. İstişare Toplantısını gerçekleştirdi.

İBB Avcılar Denizköşkler Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Sabriye Zuhal Bostan, İBB Muhtarlıklar Müdürü Mustafa Erol, Silivri Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Ahmet Güneş, İBB Muhtarlıklar Müdür Yardımcısı Ali Öztürk, İBB Muhtarlıklar Müdür Yardımcısı Suna Üstüner, Silivri muhtarları, İBB birimleri ve iştiraklerin ilgili müdürleri ile diğer kamu/özel kurumların temsilcileri katıldı.

BOSTAN: SİLİVRİ BENİM İÇİN GERÇEKTEN ÖZEL

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Zuhal Bostan: “Bugün Silivri'ye dokunmak üzere bir araya geldik. Silivri çok değerli bir ilçemiz. Aynı anda bir sayfiye yeri, aynı anda bir tarım yeri, aynı anda bir yaşam yeri. İstanbullu olmam nedeniyle Silivri'yi çocukluğumdan beri tanıyorum. Hafta sonlarımı geçirdiğim benim için çok güzel bir belde. Yaklaşık 35 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapıyorum. Müfettişlik görevimi yürüttüğümden dolayı İstanbul'u sokak sokak tanıma olanağım oldu. Büyüklerimiz şöyle derdi: Babamın mirasını harcasam ben İstanbul'u bu kadar tanıyamazdım. Silivri benim için gerçekten özel. Dokunabilirsek, sizlerin katkısıyla, yeni nesil bir anlayışla, birlikte ufak dokunuşlarla bir şeyleri düzeltebilirsek, daha yaşanılır hale getirirsek hepimiz çok mutlu olacağız. Bize de bir yaşam enerjisi verecek. Hayırlı olsun diyorum.” dedi.

EROL: TÜM KADIN MUHTARLARIMIZIN MUHTARLIKLARINA KAMERA KONULACAK

İBB Muhtarlıklar Müdürü Mustafa Erol: “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Silivri istişare toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Kadın muhtarlarımızın muhtarlıklarına kamera konulması projesi ile ilgili seçimlerden önce 99 kadın muhtarımızın kamera ihtiyaç keşifleri yapılmıştı. Şimdi seçimlerden sonra yeni seçilen 140 kadın muhtarımız için de kamera keşif çalışması başlatıldı. Dolayısıyla bununla da ilgili bütçe talebinde bulunduk. Bunun takibindeyiz. Önümüzdeki hafta yeni seçilen 311 muhtarımızla bir araya geleceğiz” açıklamalarında bulundu.

EROĞLU: SİLİVRİ TARIMSAL AÇINDAN BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ÜRETİM YERLERİNDEN BİRİSİ

İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürü Türker Eroğlu muhtarlardan gelen sorulara “ Silivri tarımsal açından bizim için en büyük üretim yerlerinden birisi. Bu yüzden çok önem veriyoruz. Daha önce bu bölgede Tarım Bakanlığı ile ortak projeler yürüttük. Deneme ekimlerimiz oldu. Buğday, arpa, nohut, ayçiçeği, aspir. Güzel sonuçlar elde ettik. Çiftçilerimiz bu tanıttığımız tohumlardan memnun kaldı. Silivri'de çiftçilerimize tarım eğitimleri düzenledik. Değirmenköy barajında kapalı devreye alma çalışmalarımızı İSKİ ile birlikte südrüyoruz” şeklinde yanıt verdi.

ASFALT ÇALIŞMALARI EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Muhtarların atık su ve içme suyu çalışmalarındaki asfaltlama ile ilgili soruları üzerine İSKİ Su İnşaat Daire Başkanı Necati Çalık: Yeni Mahalle, Değirmenköy, Mimarsinan, Cumhuriyet mahallerindeki asfalt çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Silivri muhtarları mahallelerinde gerçekleşen proje ve yatırımlar için teşekkür etti ve yeni taleplerini aktardı. İBB'nin ilgili müdürleri, gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Toplantı, Muhtarlıklar Müdürlüğü yöneticileri ve muhtarların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

YORUM YAP