İBB Müjdat Gürsu yeni sezona yetişiyor

İBB Müjdat Gürsu yeni sezona yetişiyor

13.08.2020 12:41:15

2020-2021 Futbol sezonuna yetiştirilmesi için tüm imkânların seferber edildiği İBB Müjdat Gürsu Tesisleri için son kontroller de yapıldı ve ilgili müteahhide gerekli talimatlar verildi.

İmamoğlu verdiği sözü tuttu ve Silivri yeni sezonda yeni stadında ilk resmi maç heyecanını yaşayabilmek için gün sayıyor. Silivri'nin kullanımda olan ve Silivri Stadı'nın ardından ikinci büyük tesis olan İBB Müjdat Gürsu Tesisleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatları doğrultusunda yeni sezona yetiştiriliyor ve Silivrispor yeni sezondaki tüm maçları burada oynayabilecek. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri ve Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan'ın yoğun mesaileri sonuz veriyor. Stat projesi olanca hızıyla devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni sezona yetiştirilsin sözü ile başlayan süreçte ihaleyi alarak yapımına devam eden proje için firma yetkilileri ve İBB yetkilileri bir araya geldi.

KAHVALTI ARDINDAN İŞLEMLER YERİNDE DENETLENDİ

İBB yetkilileri ve sorumlu müteahhit ile birlikte CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan ve Kulüp İkinci Başkanı Mürsel Türk İBB Müjdat Gürsu Tesislerinde hep birlikte kahvaltı yaparak ardından da yapılan işlerin sunumunu takip ettiler bulundu.

YENİ SEZONDA SİLİVRİSPOR STAT ARAMAYACAK

Yapılan çalışmaların ardından İBB Müjdat Gürsu Tesisleri'nin yıpranan sentetik çim zemini değiştirilerek UEFA kriterlerine uygun hale getiriliyor. Silivri Stadı'nın yıkımı gündemde olduğu için İBB Tesislerinde öncelik zeminin tamamlanmasına verildi. Yeni sezonda Silivrispor'un resmi maçlarını oynayabilmesi için gerekli çalışmaları yapan Büyükşehir Spor AŞ maçların oynanmasında aksama olmaması için önceliğini stat zeminine ve protokol tribününü koltuklarının yenilenmesi ve açık tribünün üstü de komple kapatılacak. Yapılan bu işlerle birlikte saha etrafındaki tartan pist yenilenecek ve halkın ve sporcuların kullanımına açılacak. Bu şekilde TFF'nin istediği kriterler yerine getirilerek Silivrispor'un yeni sezondaki iç saha maçlarını oynayabilmesinin de önü açılacak. Böylelikle geçen sezon yaşanan stat krizi tekrar yaşanmaması için hazırlıklar tamamlanıyor.

KALE ARKASI TRİBÜNLERİNİN TEMELİ ATILDI İLK KAT ÇIKIYOR

İBB Müjdat Gürsu Tesisleri'nin kuzey cephesinde bulunan kale arkasına kapalı tribün yapımı hızla devam ediyor. İBB'nin yürüttüğü proje kapsamında Silivri'de faaliyette bulunan birçok spor kulübünün malzemelerini koyabileceği özel odalarda bu projeye dahil edildi. Spor kulüplerinin odalarının haricinde kale arkası kapalı tribününün alt bölümlerinde fitnes salonu ile birlikte Silivrispor'un malzeme odaları ve soyunma odaları da bu proje içindeki yerini aldı.

GÜRASLAN: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan konu hakkında yaptığı açıklamasında. “Uzun süredir çalıştığımız projenin şekillenmesini takip etmek mutluluk verici. Silivri ve Silivrispor iyi zeminli bir sahaya kavuşuyor. Gerçek anlamda yoğun mesai harcandı ve sonunda bu sezonun ilk resmi maçını burada oymaya hazırız. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Kazanan Silivri'miz oldu. Şimdi başka projelerimiz var hayalimiz Silivrispor'a yakışır doğal çimli bir stat yapılmasıdır inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda bu proje de onaylanacaktır. Tekrar emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

YORUM YAP